شهر خبر

الاخبار در مقاله ای بررسی کرد؛

خروج نظامی آمریکا از پایگاه عین الاسد عراقی ها را راضی نمی کند

خروج نظامی آمریکا از پایگاه عین الاسد عراقی ها را راضی نمی کند

گروه ها و شخصیت های عراقی ضمن استقبال همراه با شک از خروج نظامی آمریکا از پایگاه عین الاسد، این اقدام را ناکافی می دانند و خروج کامل آمریکا از عراق را خواستار هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری الاخبار، با وجود اعلام تخلیه پایگاه هوایی عین الاسد در غرب عراق از نیروهای رزمی آمریکا، همچنان جدیت آمریکایی ها برای خروج کامل از عراق در پایان سال جاری، مورد شک و تردید است. این در حالی است که نیروهای حامی مقاومت در عراق مرتب هشدار می دهند هیچ گونه توجیهی را درباره دور زدن مصوبه خروج آمریکا از عراق نمی پذیرند.

الاخبار در مقاله ای با اشاره به این تحولات افزود: از سوی دیگر، بحران سیاسی داخلی ناشی از نتایج انتخابات پارلمانی نیز همچنان ادامه دارد و انتظار می رود دادگاه عالی عراق امروز نظر خود را درباره آن اعلام کند. هر چند تعویق اعلام نظر دادگاه عالی درباره نتایج انتخابات با هدف دستیابی به توافق سیاسی به جای برگزاری مجدد انتخابات، بعید به نظر نمی رسد.

در ادامه مقاله الاخبار آمده است: اظهارات روز گذشته «تحسین الخفاجی» سخنگوی عملیات مشترک عراق درباره خروج نیروهای رزمی آمریکا از پایگاه عین الاسد و تأکید بر اینکه فقط نیروهای مستشاری آمریکا در این پایگاه حضور دارند و پایگاه الحریر در اربیل نیز در چند روز آینده تخلیه خواهد شد، با اظهارات علنی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ۲۵۰۰ نظامی این کشور همچنان در عراق باقی می مانند، تعارض دارد. به این ترتیب به نظر می رسد اعلام پایان حضور رزمی آمریکا در عراق قبل از ۳۱ دسامبر سال جاری، به ابزاری برای دور زدن اجرای توافقی تبدیل شده است که بین دولت مصطفی الکاظمی و واشنگتن منعقد شد و قرار بود طبق آن همه نیروهای آمریکایی کاملاً از عراق خارج شوند.

نیروهای سیاسی حامی گروه های مقاومت از اعلام تخلیه عین الاسد استقبال کردند ولی این استقبال با شک و تردید همراه بود. «عباس العرداوی» عضو ارشد جنبش «حقوق» که به ائتلاف فتح نزدیک است، در مصاحبه با الاخبار گفت: خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه عین الاسد بسیار مهم است. رئیس جمهور سابق آمریکا گفته بود هرگز پایگاه عین الاسد را تخلیه نخواهد کرد مگر در صورتی که عراق هزینه دو میلیارد دلاری احداث این پایگاه را به آمریکا بپردازد. از این رو تخلیه این پایگاه گامی جدی در مسیر تخلیه کامل عراق به شمار می رود.

تخلیه عین الاسد به معنای جدیت آمریکایی برای خروج از عراق نیست زیرا آمریکا ممکن است پایگاه عین الاسد را با پایگاه التنف در مرزهای عراق، سوریه و اردن یا پایگاه هایی که در دیر الزور سوریه ساخته است، جایگزین کند عرداوی در عین حال افزود: تخلیه عین الاسد به معنای جدیت آمریکایی برای خروج از عراق نیست زیرا آمریکا ممکن است پایگاه عین الاسد را با پایگاه التنف در مرزهای عراق، سوریه و اردن یا پایگاه هایی که در دیر الزور سوریه ساخته است، جایگزین کند اما عراقی ها در نهایت خواهان خروج واقعی آمریکا از کشورشان هستند و دور زدن این خواسته را نخواهند پذیرفت. هیچ اعتمادی به آمریکا وجود ندارد و دولت عراق خودش هم به آمریکا اعتماد ندارد. اظهارات مقامات آمریکایی نیز حامل پیام های منفی در این خصوص است و بارزتربن نمونه آن، اظهارات ۱۰ روز پیش ژنرال کنث مکنزی فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا (سنتکام) است.

این عضو جنبش حقوق تصریح کرد: دولت عراق با چالش بزرگی درباره خروج آمریکا مواجه است زیرا مقاومت تصمیم خود را برای مقابله با اشغالگران پس از ۳۱ دسامبر اتخاذ کرده است و هرگز اجازه تداوم حضور آمریکا در عراق را نخواهد داد. تأثیر مخرب آمریکا بر روند سیاسی عراق از آنجاست که این کشور حامی قوی نیروهای فاسد و غیر مردمی به شمار می رود. ما معتقدیم طرف های خواهان ابقای نیروهای آمریکایی همان هایی هستند که از فاش شدن پرونده های تخلفات خود هراس دارند.

وی تأکید کرد: عرصه سیاسی عراق بدون حضور آمریکا دارای ثبات بیشتری است و ما این ثبات را هنگام خروج نخست آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۲ مشاهده کردیم اما آمریکا پس از آن، گروه های تروریستی را ایجاد کرد که هدفشان تجزیه و اقلیم بندی عراق است. احتمال دارد آمریکا برای فشار بر اوضاع سیاسی و امنیتی عراق، در احیای برخی گروه های تروریستی نقش داشته باشد. همچنین ممکن است آمریکا در بخش اقتصادی نیز نقش مخرب ایفا کند و بسیاری از شخصیت ها در معرض تحریم قرار گیرند و واشنگتن تلاش کند از تحویل کامل اموال و دارایی های دولت عراق خودداری کند.

الاخبار در پایان مقاله خود نوشت: به نظر نمی رسد تحرکات اخیر آمریکا در عراق با بحران سیاسی این کشور به علت اختلاف درباره نتایج انتخابات بی ارتباط باشد.