شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایران#آمریکا#ترامپ

جزئیات جدید از توییت ترامپ درباره ایران و ماهواره جاسوسی آمریکا

کدخبر: 462467
یاهونیوز» در گزارشی بهاز توییت رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره ایران که به لو رفتن ماهواره جاسوسی آمریکا منجر شد پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «یاهونیوز» در گزارشی به تشریح جزئیات مربوط به توییتی از «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۹ پرداخته که او در آن یک ماهواره جاسوسی آمریکا را لو داده است.

به نوشته این رسانه، ترامپ روز ۲۰ اوت ۲۰۱۹ جلسه‌ای با گروهی از مقام‌های شورای امنیت ملی کاخ سفید از جمله «جینا هاسپل»، رئیس وقت سیا و «جان بولتون»، مشاور امنیتملی کاخ سفید داشته است.

مقام‌های آمریکایی در آن جلسه شادمان بودند، زیرا یک روز قبل ایران تلاش کرده بود ماهواره‌ای را به فضا بفرستد اما در پرتاب آن ناموفق بوده است.

طبق ادعای یاهونیوز، در آن جلسه، تصویر محرمانه‌ای از این آزمایش ناموفق که توسط ماهواره‌ها ضبط شده بود هم ارائه شد که نشان می‌دهد محل پرتاب آسیب دیده شده است.

این تصویر، نظر ترامپ را جلب کرد. یک مقام سابق دولت ترامپ گفت: «او دید که این تصویر خیلی تر و تمیز است و پرسید که می‌تواند آن را نگه دارد یا خیر. فردی که در حال ارائه توضیحات بود بعد از اندکی مکث پاسخ مثبت داد.»

مقام سابق آمریکایی که یکی از حاضران در آن جلسه بود گفته که حاضران در آن جلسه احساس خوبی درباره اینکه این تصویر نزد رئیس‌جمهور است نداشتند. او می‌گوید: «احتمالاً جینا و بقیه مقام‌های اطلاعاتی به ترامپ توصیه‌هایی مثل این مطرح کردند که "کاری با این عکس انجام نده و آن را به کسی نشان نده." ولی ترامپ همه آنها را نادیده گرفت. ترامپ در پاسخ گفته بود: "فقط می‌خواهم به این عکس نگاه کنم.»

ترامپ سرانجام یک ساعت بعد آن عکس را در توییتر منتشر کرد. رادیو ملی آمریکا ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ گزارش داد که این توییت ترامپ به لو رفتن نوع ماهواره جاسوسی آمریکا منجر شده است.

«مارکو لنگبروک» از رصدکنندگان سامانه‌های ماهواره‌ای که در هلند مستقر است در آن زمان به ان‌پی‌آر گفت تقریبا تردیدی وجود ندارد که عکسی که ترامپ از انفجار در سایت پرتاب موشک سمنان منتشر کرده، توسط ماهواره موسوم به «USA ۲۲۴» گرفته شده است.

این ماهواره که در سال ۲۰۱۱ توسط دفتر شناسایی ملی آمریکا به فضا پرتاب شد، یکی از محرمانه‌ترین ماهواره‌های آمریکاست و تقریبا تمام اطلاعات مربوط به آن سری نگه داشته شده است. با این وجود، لنگبروک می‌گوید به واسطه مدار حرکت و اندازه این ماهواره، اغلب متخصصان معتقدند که این ماهواره از نوع ماهواره‌های شناسایی چندین میلیارد دلاری «KH-11» است.