به گزارش برنا از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای عضو مجلس بررسی نهایی قانون اساسی عصر امروز سه‌شنبه( ۲۳ آذر ۱۴۰۰) در مراسم گرامی‌داشت هفته پژوهش و رونمایی از کتاب «روایت اساسی» تاریخچه حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، گفت: خوب بود که بحث تاریخی بر روی مبانی حقوقی انجام می‌گرفت زیرا سیر تاریخی عجیبی در این رابطه وجود دارد. یکی از نقص‌های دانشگاهی ما ضعف پژوهش است و با این همه پژوهش که انجام می‌شود در این زمینه، باز هم ضعف داریم. بنده سعی کرده ام در حوزه حقوقی و فقهی حرف های تازه‌ای را بزنم و امیدوارم در دانشگاه‌های ما بیشتر به حقوق اساسی پرداخته شود.

آیت الله سید محمد خامنه‌ای ادامه داد: انقلاب اسلامی مصداق حکومت الهی به رهبری امام بود و امام بسیار مدبرانه فکر کرد. از جمله کارهای مدبرانه ایشان، دخالت دادن روحانیون و حوزویان در تدوین قانون اساسی بود. در ابتدا این تصمیم را مسخره می‌کردند که یک سری روحانی حوزوی در حال تدوین قانون اساسی هستند و می‌گفتند که این کار اصلا کار شما نیست و بعدها مشخص شد خودشان چقدر در بحث مدیریت ضعیف بودند اما روحیه علما خوب بود و در آن دوران، تمام تلاش‌ها این بود که این کار انجام بشود. قانون اساسی ما، شاید تنها قانون اساسی باشد که مردم با آن همراه شدند و هزاران نفر برای ما نظرات خودشان را فرستادند.

وی خاطرنشان کرد: قانون اساسی فقط برای دانستن محض آن نیست و باید به آن عمل شود. قانون اساسی به زحمت از مسیر خود گذشت و رای آورد و به مسند نشست و پایه نظام جمهوری اسلامی ایران را شکل داد. بعد از تشکیل حکومت اسلامی، ولایت فقیه شکل گرفت، ولایت فقیه همان حکومت حکیم است و باید حاکم یک حکیم باشد یعنی هوای نفس نداشته باشد و منافع دیگران برایش اهمیت داشته باشد.