به گزارش اکوایران، نشست هیات هماهنگی گروه‌های شیعی عراق و با حضور «سید مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر و در منزل هادی العامری، رهبر ائتلاف فتح با صدور بیانیه ای به پایان رسید.

اولین حضور صدر در شورای هماهنگی پس از انتخابات

بنا بر گزارش میدلیست نیوز، در این نشست علاوه بر مقتدی صدر و هادی العامری، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون، «سید عمار الحکیم» رئیس جریان حکمت، «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف النصر، «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل حق، «همام حمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی، «ابو آلاء الولائی»، دبیرکل گردان‌های سید الشهداء و  «فالح الفیاض» رئیس ائتلاف العقد الوطنی نیز حضور داشتند

در شرایطی که لیست وابسته به جریان صدر با کسب بیش از هفتاد کرسی بیشترین آرا را در انتخابات پارلمان این کشور به دست آورده، نشست امروز اولین حضور مقتدی صدر در جمع  هیات هماهنگی گروه‌های شیعی عراق پس از برگزاری انتخابات اخیر در این کشور است. علی رغم پیروزی چشمگیر صدر، تاکنون شورای هماهنگی گروه های شیعی نسبت به نتایج انتخابات معترض بوده و در آخرین تحولات در این زمینه روز سه شنبه نتایج بازشماری آرا توسط کمیساریای عالی مستقل انتخابات را رد و اعلام کرد این نتایج برایش قابل پذیرش نیست.

11

مفاد بیانیه

بر اساس بیانیه ای که پس از نشست عصر امروز منتشر شده، رهبران هیات هماهنگی گروه‌های شیعی  درباره مسائل مورد اختلاف و تازه‌ترین تحولات کشور در راستای تقویت وحدت و برادری میان آحاد یک ملت و نیز خدمت به منافع مردم عراق به عنوان اولویت همه طرف‌ها رایزنی و پیرامون پاره‌ای از مسائل اصلی از جمله موارد زیر گفت‌وگو کردند:

1:اتخاذ گام‌های عملی لازم برای مبارزه با فساد و بازخواست فاسدان و توقف اتلاف بیت‌المال.

2: تاکید بر خروج نیروهای بیگانه بر اساس جدول زمانی اعلام شده و وضع سازوکار ضامن انحصار سلاح به دست دولت.

3: سازماندهی، حمایت و پشتیبانی از الحشد الشعبی در راستای تقویت نقش این سازمان در حفظ امنیت عراق.

4: جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط با اسرائیل و هر آنچه مربوط به این موضوع است.

5: همکاری و تلاش مشترک برای حفظ اصول ثابت مردم عراق در مقابله با انحراف‌های اخلاقی و اجتماعی بر اساس چارچوب‌های قانونی.

6: تلاش برای ارتقای سطح اقتصادی مناطق محروم و دورسازی رقابت سیاسی از همه پروژه‌های خدماتی و محرومیت‌زدایی از این مناطق.

حاضران در این نشست بر تداوم گفت‌وگوها و رایزنی‌ها تا دستیابی به حل واقعی برای بن‌بست به وجود آمده در صحنه سیاسی توافق کردند.

نشست بی توافق؟

علی رغم آن که مفاد این بیانیه حاکی از نوعی توافق بر سر مسائل کلی است، با این حال نسبت به مسائل چالش برانگیزی چون نتایج انتخابات و تشکیل دولت آینده عرلق سکوت کرده است. پیش از آغاز این نشست هم  ائتلاف قوی الدوله -وابسته به حکیم و العبادی- تاکید کرد نشست امروز بدون توافق بر سر تشکیل دولت آتی عراق خواهد بود و آنها منتظر تعیین‌تکلیف شکایت‌های انتخاباتی از سوی دادگاه فدرال  خواهند ماند.