شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#تهران#استانی#استان تهران

راه‌اندازی صندوق توسعه استانی راهکاری برای توسعه محلی / پانسیون داری از پردرآمدترین مشاغل آینده تهران

  • اخبار اقتصاد ایران

  • راه‌اندازی صندوق توسعه استانی راهکاری برای توسعه محلی / پانسیون داری از پردرآمدترین مشاغل آینده تهران

    سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با بیان اینکه، راه‌اندازی صندوق توسعه استانی راهکاری برای توسعه محلی است گفت: پانسیون داری از پردرآمدترین مشاغل آینده تهران است.

    به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهرام عدالتی گفت: «در ادبیات سیاسی جهان مفهومی به نام افزایش شهرنشینی وجود دارد که در ایران به یک مسئله مهم تبدیل شده است و باید به این سوال پاسخ داد که آیا برای آینده به دنبال افزایش تعداد شهرها و مرگ روستاها هستیم؛ می‌توان گفت امروز ما با تسلط مطلق نظام شهری مواجه شده‌ایم».
    عدالتی تاکید کرد: «در حالی که در پنج دهه گذشته 70 درصد جمعیت کشور روستانشین بودند امروز با گذشت نیم قرن شاهد آن هستیم 75 درصد جمعیت کشور شهرنشین شده‌اند و اگر با همین روند پیش برویم کمتر از 10 درصد جمعیت کشور روستانشین خواهند شد و شاهد ناپدید شدن روستاها در ایران خواهیم بود».
    سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران افزود: «تاکید ما در سازمان مدیریت تهران بر اهمیت روستاهاست و اینکه نقش روستاها را در دهه‌های آینده جدی بگیریم و برای این منظور سند توسعه روستایی استان نیز در دست تدوین است و ثانیا بخشی از وظایف دولت را به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واگذار کنیم».
    وی در خصوص پررنگ‌شدن نقش شهرداری‌ها در مدیریت شهرها بیان کرد: «این صحبت نظر شخصی نیست بلکه در لایحه مدیریت جامع شهرداری‌ها این موضوع مطرح شده است، لذا باید توجه داشت که آیا توسعه از منظر شهرداری با توسعه از منظر دولت یکسان است، به عقیده ما اگر شهرداری‌ها فقط به دنبال درآمد آن هم از طریق ناپایدار باشند می‌توانند شرایط را نامطلوب سازند».
    در ادامه سرپرست سازمان مدیریت استان تهران گفت: «یکی دیگر از مسائل مهم ما، سکونتگاه‌های غیررسمی است که در صورت نامطلوب بودن وضعیت معیشتی، شهروندان در سال‌های آتی ممکن است به سمت نقاط روستایی و فضاهای غیررسمی سکونتی سوق پیدا کنند، لذا باید عرصه‌هایی که توان مقابله با آن را دارند به میدان بیایند».
    وی تاکید کرد:‌ «زمانی باید به دنبال کاهش تبعات سکونتگاه‌های غیررسمی می‌بودیم که جمعیت منطقه اکبرآباد و اسلام‌شهر حدود پنج هزار نفر بود اما امروز جمعیت این مناطق به بیشتر از 200 هزار نفر رسیده است و اگر امروز هم این موضوع را مورد بررسی قرار ندهیم در 20 سال آینده بهارستان‌های متعددی با جمعیت‌های قابل توجه در پیرامون تهران خواهیم داشت».
    عدالتی با بیان اینکه تقریبا جمعیت 14 استان در تهران متمرکز شده است، گفت:‌ درگذشته استان‌ها درگیر تدوین لایحه بودجه نبودند اما امسال برای نخستین بار در لایحه بودجه 1401 استان‌ها نیز به طور مستقیم درگیر برنامه‌ریزی‌ها در بودجه‌بندی شدند و نقش مهمی برای آنها تعریف شده است.

    «بیش از 5.5 میلیون از این جمعیت در پیرامون شهر هستند که فاقد برنامه‌ریزی توسعه‌ای است و از این عدد 4 میلیون نیز در محدوده‌های حاشیه‌نشینی سکونتگاه‌های غیررسمی و در نقاط نامساعد مستقر شدند».

    سالخوردگی جمعیت شهر تهران در آینده
    عدالتی تصریح کرد: «سالخوردگی جمعیت نیز یکی دیگر از موضوعات  است که در شهر تهران و در پیرامون آن به اشکال گوناگون نمایان شده است؛ به این صورت که تهران در سال‌های گذشته به سمت پیرشدن حرکت کرده اما پیرامون آن در حال جوان شدن است، دلیل آن نیز مهاجرت نیروی کار جوان از تهران به پیرامون شناخته می‌شود».
    وی تاکید کرد: «‌با توجه به پیری جمعیت تهران یکی از پردرآمدترین مشاغل آینده پانسیون‌های مربوط به نگهداری سالخوردگان و افراد مسن خواهد بود و از حالا باید به فکر مدیریت این موضوع باشیم و برای هر دو گروه از جمعیت جوان پیرامون تهران و پیر شهر تهران برنامه‌ریزی کنیم».
    وی در زمینه ضریب تکاثر سرمایه‌گذاری در تهران نیز ادامه داد: «در خصوص شرایط اقتصادی استان تهران لازم است ضریب تکاثر سرمایه‌گذاری را از تهران به سمتی سوق دهیم که دولت در مناطقی که توجیه اقتصادی کمتری دارد خودش به‌عنوان مظهر حمایت اقتصادی ورود کند و از طرف دیگر قوانین هم از این موضوع حمایت کنند، مصداق این امر نیز شیوه مالیات‌ستانی است که باید به‌گونه‌ای باشد که در تهران درصد مالیات را افزایش و در برخی از نقاط کشور مانند مناطق مرزی درصد مالیات را کاهش دهیم و مشوق‌های اقتصادی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم».
    سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در حوزه حمل و نقل در استان تهران نیز گفت: «تاکید داریم در این حوزه یکی از مهم‌ترین راهکارها، استفاده حداکثری از سیستم حمل و نقل ریلی و عمومی است و برای منابع اجرایی شدن این امر طبق بررسی‌هایی که در سازمان مدیریت صورت گرفته به این نتیجه رسیده‌ایم که باید ارزش افزوده اراضی استانی را محاسبه و سود آن را در صندوقی مانند صندوق توسعه ملی ذخیره کنیم و آن را در سیستم حمل و نقل عمومی و نوسازی آن استفاده کنیم».
    سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران تصریح کرد: «دولت به دنبال راه‌اندازی صندوق‌های توسعه استانی است که اگر این ایده اجرایی شود و منافع حاصل از اقدامات دولت به آن انتقال داده شود بزرگترین تحول در توسعه منطقه‌ای و محلی را شاهد خواهیم بود».
    عدالتی با اشاره به مشکلات آب در کشور گفت: «در استان تهران 40 درصد از آب مصرفی در حوزه شرب صرف می‌شود که این میزان بیشترین مصرف در کل کشور است، اما در آینده بیشترین مصرف پس از شرب قطعا صنعت خواهد بود که این اتفاق تامین آب صنایع و تولید را دچار چالش خواهد کرد لذا باید ذخیره و تولید پساب مورد توجه جدی قرار بگیرد».

    انتهای پیام/