شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا#برجام#مذاکرات برجام

بیانیه آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات برجام

آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه مشترکی از ازسرگیری مذاکرات وین که قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) برگزار شود، استقبال کردند.

بیانیه آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات برجام

به گزارش وزارت خارجه آمریکا، در این بیانیه آمده است که آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس از مذاکرات وین استقبال کرده و خواهان بازگشت فوری متقابل به پایبندی کامل به برجام شدند.

 وزارت خارجه آمریکا، در این بیانیه آمده است که آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس از مذاکرات وین استقبال کرده و خواهان بازگشت فوری متقابل به پایبندی کامل به برجام شدند.

واشنگتن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه مشترک خود تاکید کردند که روابط اقتصادی عمیق‌تر بعد از رفع تحریم‌های آمریکا ذیل برجام، در راستای منافع دوجانبه منطقه است.

بر اساس این گزارش، مقامات ارشد  واشنگتن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس،  بر اساس تصمیم نشست وزیران خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در ۲۳ سپتامبر، گروه کاری خود را در مورد ایران در مقر شورای همکاری خلیج فارس در ریاض در ۱۷ نوامبر تشکیل دادند.

 گروه کاری مشارکت بین ایالات متحده و اعضای شورای همکاری خلیج فارس تحت چارچوب مشارکت راهبردی شورای همکاری خلیج فارس و ایالات متحده، بر  عزم مشترک خود برای کمک به امنیت و ثبات منطقه تاکید کردند.

آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تاکید کردند که ایران می‌تواند به ایجاد منطقه امن‌تر و باثبات‌تر کمک کند.

اعضای شورای همکاری خلیج فارس در مورد تلاش‌های خود برای ایجاد کانال‌های دیپلماتیک مؤثر با ایران برای جلوگیری، حل و فصل یا کاهش تنش‌ها با حمایت بازدارندگی قوی و همکاری دفاعی با ایالات متحده بحث کردند.

در این بیانیه آمده است که آنها چشم اندازی را برای این تلاش های دیپلماتیک منطقه ای توصیف کردند که در طول زمان  به منظور ارتقای روابط صلح آمیز در منطقه بر اساس تاریخ طولانی مبادلات اقتصادی و فرهنگی توسعه می یابد.

آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس تاکید کردند که روابط اقتصادی عمیق‌تر پس از رفع تحریم‌های آمریکا در چارچوب برجام در راستای منافع دو جانبه است.

بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، همه شرکت کنندگان از دولت جدید ایران خواستند از فرصت دیپلماتیک کنونی برای ایجاد زمینه افزایش امنیت و رفاه در منطقه استفاده کند.

وزارت خارجه آمریکا در عین حال در تداوم سیاست ایران هراسی و  فرافکنی ها و اتهام پراکنی های واشنگتن از سوی خود و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ادعاهای همیشگی اش درباره نفوذ منطقه ای ایران و علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران را تکرار کرده است.

به گزارش ایرنا، دور جدید گفت‌وگوها بین ایران و گروه  ۱+۴ در پایتخت اتریش قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر)  از سرگرفته شود.

پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می‌۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می‌۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران برای دست یابی به موفقیت در مذاکرات سه شرط اصلی تعیین کرده است. اینکه ایالات متحده بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمی‌گردد. برای بازگشت از این مسیر غلط تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.

 

منبع: دنیای اقتصاد