به گزارش برنا، بوریس جانسون روز سه شنبه در میزگرد «شتاب به فنآوری‌های پاکیزه، نوآوری و توسعه» گفت: زمانی که کودک بودم ۸۰ درصد برق انگلیس از طریق زغال سنگ تامین می‌شد؛ زمانی که شهردار لندن شدم ۴۰ درصد برق کشور از زغال سنگ تامین می‌شد؛ امروز این رقم به یک درصد رسیده و تا سال ۲۰۲۴ به صفر خواهد رسید.

وی افزود که تا سال ۲۰۳۰ تولید خودروهای جدید با سوخت فسیلی در انگلیس متوقف می‌شود و تا سال ۲۰۳۵ تولید گازهای گلخانه‌ای در تمام نیروگاه‌های برق کشور به صفر می‌رسد. این‌ دستاوردها به گفته او از طریق فناوری و نوآوری‌های بشری محقق خواهد شد.

جانسون هدف اصلی این نشست را تامین منابع مالی برای بهره‌گیری از فناوری‌های جدید زیست محیطی در راستای کاهش تصعید گازهای گلخانه‌ای دانست. او در این رابطه اشاره کرد که به زودی سوار هواپیمایی می‌شود که ۳۵ درصد از سوخت زیستی استفاده خواهد کرد؛ این درحالیست که به گفته نخست وزیر انگلیس استفاده از ۱۰ درصد سوخت زیستی در هدف‌گذاری جهانی سال ۲۰۳۰ تعیین شده است. جانسون این میزان را رقت‌انگیز توصیف کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس در پنج زمینه حمل‌ونقل، فولاد، هیدروژن، کشاورزی و نیروگاه‌های برقی شاهد توافقات تعیین کننده باشد. به گفته وی ۵۰ درصد انرژی در انگلیس از طریق منابع تجدید پذیر تامین می‌شود. وی با این حال این میزان را کافی نداست و گفت  که یک ساعت تابش خورشید برای تامین برق سال کل زمین کافیست.

سران کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از دیروز (دوشنبه) در شهر گلاسکو گردهم آمده‌اند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شده‌اند بحث و تبادل نظر کنند.

پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره­ زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.

همزمان با گشایش این نشست؛ سازمان جهانی هواشناسی هشدار داد که دمای هفت سال گذشته زمین، گرم ترین دمای ثبت شده در تاریخ این سیاره بوده و در سال ۲۰۲۱ سطح آب دریاها تا ارتفاع بی سابقه ای بالا آمده و آسیب ها و زیان های آب و هوای نابود کننده مرتبط با اقلیم، بیشتر از گذشته بوده است.

دیروز صدها تن از فعالان زیست محیطی در نقاط مختلف گلاسکو دست به تظاهرات زده و با سردادن شعارهایی خواستار تعهد سران کشورها به انجام اقداماتی شدند که روند گرم شدن زمین را کاهش دهد. این اعتراضات قرار است تا پایان اجلاس گلاسکو ادامه پیدا کند.