شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایران#خودرو#جدید#شبیه#این#مدل#خنده#دار،#افتخار#صنعت#است!

این مدل خنده دار، افتخار جدید صنعت خودرو ایران است!

این مدل خنده دار، افتخار جدید صنعت خودرو ایران است!

این مدل خنده دار که شبیه یک خودرو معمولی هم نیست را افتخار جدید صنعت خودرو ایران نام داده اند.

به گزارش تحریریه، یوزپلنگ تنها به این دلیل بدشانس نیست که در فلات ایران در معرض انقراض قرار گرفته است، بلکه بدشانسی مضاعف دارد و قرار است غیر از مزین کردن تیم فوتبال همیشه جام نبر ملی فوتبال ایران، اسم خودروی برقی بامزه ای را نیز مزین کند که اصلا شبیه یک سواری متعارف نیست و کاشف به عمل آمده است که موتور است! البته گفته می شود موتور هم نیست.

کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق درباره خودرویی که تازه مجوز پلاک گذاری گرفته گفت: مجوز پلاک گذاری برای موتور برقی چهار چرخ گرفته شده که فقط ظاهری شبیه خودرو دارد و گرنه همان موتور برقی است که پیش از این در سال ۹۵ توسط حسن روحانی رئیس جمهور وقت رونمایی شده بود. این موتور از پنج سال پیش به عنوان طرح کلان علمی بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و دانشگاه آزاد قزوین اجرایی شد و یک شرکت دانش بنیان این موتو را طراحی کرد.

موتور یا خودرو؟

بر سر اینکه مدل اخترع شده خودرو یا موتور است اختلاف نظر وجود دارد و در سال 1395 در زمان دولت اعتدال به افتخار تبدیل شده بود و برای جلوگیری از کم آمدن افتخار! در دولت محرومان نیز مجددا رونمایی شده و قرار است راهی خیابان ها شود. موتور یا ماشین؟ معلوم نیست و بیشتر بر وجه افتخارآمیز این محصول خنده دار تاکید شده است تا کارایی واقعی آن. 

کرمی درباره دلایل تاخیر در دریافت مجوز پلاک گذاری می گوید: چند دلیل داشت. یکی این که این محصول در کشور منحصر به فرد بود و شبیه آن وجود نداشت به همین دلیل برای استاندارد سازی محصول گواهی انطباق گرفت تا این که بتواند تست‌های مربوط به سرعت، ایمنی، فنی و... را پشت سر بگذارد. راهنمایی و رانندگی معتقد بود این موتور نیست بلکه خودرو است و باید استانداردهای خودرو از جمله ایربگ و... را داشته باشد در حالی که در کشورهای دیگر طبق استانداردهای این گونه محصولات، آن‌ها در دسته موتورها به شمار می‌آیند.

حسین زیارتی، مدیر پروژه خودروی برقی دوسرنشین یوز می گوید: ابتدا در سال ۸۷ مطالعات خودمان را درباره طراحی و ساخت خودروی برقی آغاز کردیم. در سه دوره مسابقات دانشگاه شریف نیز شرکت کردیم و در هر سه دوره موفق به کسب مقام اول شدیم. بعد از آن، در سال ۹۳ در قالب شرکت دانش‌بنیان «پاراکس‌موتور» فرایند تجاری‌سازی دستاوردهایمان را آغاز کردیم و خودروی یوز فقط یکی از محصولات ماست. در این موتور چهار چرخ، ۹۰۰ قطعه به کار می‌رود که فقط ۱۰۰ قطعه آن از جمله باتری، موتور، درایور و... وارداتی است و بقیه قطعات در داخل تولید می‌شود. هم اکنون میانگین سنی افرادی که روی این پروژه فعالیت می‌کنند، ۳۲ سال است که چند سال پیش ۲۸ سال بود. فعلا ۱۰ دستگاه از آن را ساخته‌ایم.

یعنی از سال 1387 تاکنون مشغول طراحی یوز بوده اند و انتظار می رود که با این مدل تولید و خلاقیت محصولی رقابتی نیز به دست آمده باشد. 

مشخصات فنی یوز
برد این خودرو با یک بار شارژ ۱۰۰ کیلومتر است و با ۳ ساعت و نیم اتصال به برق شهری شارژ می‌شود و به اندازه یک اتو، برق مصرف می‌کند. چهارچرخ متحرک و دو نفره است و تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم بار را تحمل می‌کند. وزن خودرو بدون پک باتری ۴۰۰ کیلوگرم و توان نامی آن ۱۵ کیلو وات است و حداکثر ۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد. شعاع دورزنی بسیار کمی داشته و طول آن برابر با عرض خودروهای معمول است و در کمترین فضای ممکن می‌توان آن را پارک کرد. 

قیمت چند؟

قیمت این محصول مشخص نیست و سازندگان معتقدند از نمونه های خارجی با 12 هزار تا 13 هزار و 500 یورو ارزانتر تمام خواهد شد. ظاهرا فقط باتری وارداتی آن 5000 یورو قیمت خواهد داشت. بنابراین ادعای اینکه با قیمت 80 تا 120 میلیون تومان عرضه می شود منطقی نیست. زیرا فقط باتری آن 150 میلیون تومان قیمت خواهد داشت و باید انتظار ارقامی بالای 200 میلیون تومان را داشت. آیا پرداخت 200 میلیون تومان و بالاتر برای یک موتور منطقی است؟

پایان/