به گزارش برنا، دکتر سید حمید سجادی در مراسم اختتامیه مسابقات چوگان جام شهدای مدافع سلامت ارتش گرامیداشت هفته تربیت بدنی که در باشگاه بنانیه برگزار شد، اهمیت این ورزش اصیل را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: روایت های متفاوتی از تاریخ کهن این ورزش از 600 سال تا 5 هزار سال وجود دارد که بیانگر بخشی از میراث گرانبهای کشور محسوب می شود.

وزیر ورزش و جوانان افزود: از چوگان به عنوان ورزشی که ایرانیان برای جلوگیری از جنگ و خونریزی از آن بهره می بردند و به نوعی رزمایشی برای سواره نظام ایران بوده و زیربنای این ورزش در ابعاد مختلف از زمین بازی تا دروازه و تعداد چوکه ها قابل توجه است.

دکتر سجادی در ادامه به المپیکی بودن رشته چوگان اشاره کرد و توضیح داد: این رشته در مقطعی هم در قالب بازی های المپیک قرار داشت اما از آنجا که سنگین ترین ورزش دنیا محسوب می شود و شرایط سختی دارد از بازی های المپیک خارج شد اما در عرصه قاره ای و جهانی، دارای مسابقات و رویدادهای مختلف است که امیدوارم در کشورمان شرایط بهتری برای توسعه آن به وجود آید و تعداد هیات های چوگان در سراسر کشور افزایش یابد و با توجه به حمایت قابل توجه ارتش و نیروهای نظامی از این ورزش و اهتمام ویژه ای که برای گسترش آن وجود دارد و برنامه های آموزشی موجود، آحاد مختلف مردم ابتدا به سوارکاری و سپس به چوگان بیشتر رو آورند.

وزیر ورزش و جوانان در بخشی از سخنانش، اهمیت زیرساخت های این ورزش را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: زمین چمن برای بازی چوگان باید شرایط خاصی داشته باشد تا تحمل سوارکاری های سخت را داشته باشد اما در عین حال نباید تصور کرد این ورزش اصیل فقط بر روی زمین چمن انجام می شود چرا که چوگان قابلیت دارد که در سالن و بر روی خاک هم دنبال شود.

دکتر سجادی با اشاره به دیدار اخیر مدال آوران با مقام معظم رهبری گفت: بار دیگر رهبر معظم انقلاب توجه به این رشته را مورد تاکید قرار دادند و ابراز امیدواری کرد که با توجه به این مهم که چوگان در قالب آموزه های دینی ما هم قرار دارد، توسعه و ترویج بیشتری در بین آحاد مردم داشته باشد.

وزیر ورزش و جوانان ابراز امیدواری کرد با توجه به ظرفیت های این رشته در کشور و حمایت ارگان های نظامی نظیر ارتش که واقعا برای پیشرفت چوگان زحمت کشیدند، روزی میزبان رویدادهای جهانی این رشته در کشورمان باشیم.