شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ترکیه#دولت#رئیس‌جمهور#مخالفان#اروپایی

عقب‌نشینی رسمی غرب از اظهارات قبلی خود درباره ترکیه/ اردوغان: قصد بحران‌آفرینی نداشتیم اما باید به توهین آنها پاسخ می‌دادیم


عقب‌نشینی رسمی غرب از اظهارات قبلی خود درباره ترکیه/ اردوغان: قصد بحران‌آفرینی نداشتیم اما باید به توهین آنها پاسخ می‌دادیم

در پی عقب‌نشینی رسمی آمریکا، کانادا، نیوزیلند و ۷ کشور اروپایی از اظهارات قبلی خود در دفاع از یکی از مخالفان دولت ترکیه، رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که هدفش از صدور دستور اخراج سفرای این کشورها ایجاد بحران دیپلماتیک نبوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری صباح، سفرای  آمریکا، فرانسه، آلمان، دانمارک، نروژ، هلند، سوئد، فنلاند، کانادا و نیوزلند روز دوشنبه با انتشار پیام‌هایی جداگانه از اظهارات قبلی خود در دفاع عثمان کاوالا از مخالفان دولت اردوغان عقب‌نشینی کردند.

این 10 سفیر که هفته گذشته طی بیانیه ای مشترک از  مقامات ترکیه درخواست کرده بودند که عثمان کاوالا را آزاد کنند، امروز در پیام‌هایی جداگانه پایبندی خود به ماده 41 کنوانسیون وین در خصوص معاهدات دیپلماتیک را ابراز داشتند.

به موجب ماده 41 کنوانسیون وین، سفرا و فرستادگان کشورها حق ندارند درباره امور داخلی کشوری که در آنجا مشغول انجام مأموریت دیپلماتیک هستند، اظهارنظر کنند.

در پی عقب‌نشینی سفرای کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، دانمارک، نروژ، هلند، سوئد، فنلاند، کانادا و نیوزلند  از مواضع هفته گذشته خود، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه که دستور اخراج آنها را صادر کرده بود، ضمن استقبال از این تغییر موضع اعلام کرد: «قصد ما این نبود که بحران ایجاد کنیم. این سفارتخانه‌ها اکنون با پیروی از کنوانسیون وین، از بیانیه قبلی خود عقب‌نشینی کرده‌اند. ما انتظار داریم که از این پس آنها مطابق اصول رفتار کنند.»

اردوغان در خصوص علت صدور دستور اخراج سفرای مذکور نیز گفت: «وظیفه من به عنوان رئیس‌جمهور کشور این بود که به آن توهین واکنش نشان دهم.»

دوشنبه گذشته سفرای 10 کشور  آمریکا، فرانسه، آلمان، دانمارک، نروژ، هلند، سوئد، فنلاند، کانادا و نیوزلند در بیانیه‌ای مشترک از  مقامات ترکیه درخواست کردندکه «عثمان کاوالا» را آزاد کنند. آنها در بیانیه مشترک خود عنوان کردند که دستگیری کاوالا «روی احترام به دموکراسی سایه می اندازد.»

یک روز پس از انتشار این بیانیه، وزارت امور خارجه ترکیه سفرای مذکور را احضار کرد و در ادامه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به وزارت امور خارجه دستور داد که آنها را عنصر نامطلوب اعلام و از ترکیه اخراج کند.

مقامات ترکیه کاولا را به اتهام حمایت از «سازمان تروریستی فتح الله گولن» به مدت 4 سال زندانی کردند و او را متهم کردند که در کودتای ترکیه در تاریخ 15 تا 16 ژوئیه 2016 دست داشته است.

عثمان کاوالا سال 1398 از اتهامات مربوط به اعتراضات ضد دولتی سال 2013 میلادی تبرئه شد، اما بار دیگر به اتهام دست داشتن در کودتای نافرجام 2016 و همکاری با کودتاگران ترکیه بازداشت شد.

انتهای پیام/.