شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا#رئیس جمهور#روسیه

با اشاره به حضور روسیه؛

رئیس جمهور قرقیزستان: پذیرای پایگاه نظامی آمریکا نخواهیم بود

رئیس جمهور قرقیزستان: پذیرای پایگاه نظامی آمریکا نخواهیم بود

رئیس جمهور قرقیزستان می گوید این کشور در حال حاضر میزبان پایگاه نظامی روسیه است و نمی خواهد همزمان، میزبانی از نظامیان آمریکایی را هم به عهده بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «سدیر جبارف» رئیس جمهور قرقیزستان، امروز شنبه تاکید کرد که این کشور میزبان پایگاه نظامی آمریکا نخواهد شد.

وی در توضیح این مسئله افزود: ما در شهر «کانت» یک پایگاه نظامی داریم که متعلق به روسیه است. وجود یک پایگاه برایمان کافی است. نمی خواهیم با میزبانی از دو پایگاه، در بازی قدرت ها دخیل باشیم.

قرقیزستان درحالی دست رد به سینه آمریکا می زند که ازبکستان نیز هرگونه گفتگو درباره اعطای پایگاه نظامی به آمریکا را رد کرده‌ است. با این حال، هفته پیش، «کریستوفر مِیر» مشاور وزیر دفاع آمریکا در حوزه عملیات های ویژه و درگیری های محدود، با سفر به تاشکند، درباره امنیت مرزی با مقامات ازبکستان گفتگو کرده است.

سفر وی به ازبکستان در حالی انجام شد که پیشتر، وبگاه آمریکایی «پولیتیکو» اعلام کرده بود که آمریکا با هدف بررسی احتمال استقرار نیروهای ضد تروریسم در ازبکستان، هیئتی را عازم این کشور می کند.

اواخر ماه سپتامبر هم، لوید آستین وزیر دفاع و مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا خطاب به کنگره مدعی شدند که دولت بایدن دنبال استفاده از پایگاه های روسی مستقر در آسیای میانه برای انجام عملیات های ضدتروریسم در افغانستان است.

این درحالی است که طبق برخی اظهارات، پیشنهاد حمایت فنی و لجستیکی این پایگاه ها از عملیات های آمریکا از جانب خود روسیه مطرح شده است اما این مسئله به هیچ وجه به منزله موافقت مسکو با استقرار نیروهای آمریکایی در خاک کشورهای آسیای میانه نخواهد بود.

از سوی دیگر، سی ان ان مدعی شده که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کنگره این کشور گفته است که واشنگتن به توافق با اسلام آباد برای استفاده از حریم هوایی پاکستان در راستای انجام عملیات های نظامی و اطلاعاتی در افغانستان، نزدیک شده است.

ادعا می شود که پاکستان تمایل خود را برای امضای تفاهم همکاری در ازای کمک در راستای مبارزه با تروریسم و مدیریت روابط با هند ابراز کرده‌ است.

با این حال، گفته‌ می شود که مذاکرات همچنان ادامه دارد و شرایط توافق هنوز نهایی نشده‌ است.

پاکستان پیش از این، از دادن پایگاه به آمریکا برای نظارت بر افغانستان خودداری کرده‌ بود. طالبان هم به کشورهای همسایه در مورد اجازه‌ دادن به آمریکا برای ایجاد پایگاه هشدار داده‌ است.