به گزارش برنا، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: چهار دور گفتگو میان ایران و عربستان در بغداد برگزار شده است. موضوعات دو جانبه و منطقه ای در این گفتگوها پیگیری شده است. یکسری نکات مورد اهمیت را بیان کردیم. گفتگوها رد و بدل شده و تماس ها ادامه دارد. گفتگوها محترمانه است اما به همان مقدار محترمانه، جدی پیگیری شده است.

او با اشاره به سفر انریکه مورا به ایران بیان کرد: گفتگوهای پنج شنبه گذشته (مورا، باقری) خوب و سازنده بود. نکاتی که ایران باید به مورا می گفت، منتقل شد. در چند روز آینده این گفتگوها در بروکسل ادامه دارد. این توافق دو سویه بود. قطعا موضوعات و چالش ها و موانع 6 دور گفتگوهای وین باید در بین این گفتگوها، مورد رایزنی قرار بگیرد. اجازه بدهید در همان مسیر که این گفتگوها آغاز شده برجام ادامه یابد.

خطیب زاده با اشاره به پیش نویس سند همکاری میان ایران و روسیه گفت: ما توافقنامه ای را در سال 1379 با روسیه در خصوص همکاری ها داشتیم و 10 ساله بود و به صورت 5 ساله در حال تمدید است. فروردین امسال به 5 سال بعد رسیدیم. آقای امیرعبداللهیان در سفر به روسیه صحبت کردند متن در تهران باید نهایی و مجوز گرفته شود. ما خود را برای گفتگوها آماده می کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اهالی رسانه دقیق هستند و سوال می کنند و من هم دقیق سخن می گویم. وزارت خارجه و آقای امیر عبداللهیان با صراحت اعلام کرد، تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی و ارتباط با همسایگان و ارتقا مفاهیم اصلی، در سیاست خارجی متوازن است. آنچه در طی 2 ماه گذشته بیرون آمد، موید این است که یکی از موضوعات سیاست خارجی ما و دولت و نظام و دستگاه دیپلماسی رفع تحریم است. ما هیچ چیزی را در سیاست خارجی و اقتصاد به وین و بروکسل گره نمی زنیم. برای اقتصاد بدون دلار و آمریکا تلاش می کنیم.

خطیب زاده با اشاره به قرارداد 25 ساله میان ایران و چین اظهار کرد: قرارداد 25 ساله، یک چهارچوب حقوقی و عملی برای روابط بلند مدت میان دو کشور است و ابعاد و اجزا مختلفی دارد. همه اینها توسط وزارت امور خارجه پیگیری می شود. آقای امیرعبداللهیان ارزیابی، از عملیاتی شدن آن داشتند این موضوع را در هیات دولت مطرح کردند.

خطیب زاده با اشاره به برگزاری انتخابات در عراق گفت: آنچه که در عراق اتفاق می افتد قطعا در سطح داخلی توسط دولت مردم و احزاب عراقی پیگیری می شود. ما از برگزاری این انتخابات به عنوان یکی از قدم های تکاملی، در راستای ساخت جامع دموکراتیک در عراق استقبال می کنیم.