انتشار تغییر رنگبندی شهرستان‌های ایران از نظر همه‌گیری اگرچه نسبت به یک ماه گذشته روی کاغذ و از نظر آماری بهبودی نسبی شرایط را نشان می‌دهد اما رشد ۲۸ درصدی تعداد شهرستان‌های قرمز کرونایی نسبت به هفته گذشته تاکیدی براین واقعیت است که بی‌تفاوتی هموطنان نسبت به رعایت پروتکل‌ها به‌خصوص در کلانشهرها و شهرستان‌های گردشگرپذیر می‌تواند یک‌باره به بحرانی تازه در آبان ماه بشود.

در این زمینه کارشناسان بااشاره به روند تقریباً ثابت نرخ ابتلا، موارد بستری در مراکز درمانی و همچنین مراقبت‌های ویژه تاکید می‌کنند این روند ثابت در واقع همان آتش زیرخاکستری است که می‌تواند در دوره‌ای ۱۴ روزه به آغاز پیک ششم کرونا منجر بشود.

این گروه در ادامه می‌گویند: پایان ماه محرم و صفر در کشور و آغاز برگزاری دوباره مراسم‌های مختلف در کنار افزایش تعداد موارد دورهمی‌های خانوادگی در این زمینه نگران کننده است که نهایتاً سطح بالای واکسناسیون هم اثرگذاری حداکثری خود را از دست می‌دهد، که شاهد مثال آن روند افزایشی مراجعه موارد سرپایی در مراکز درمانی برخی شهرستان‌ها و البته کلانشهرهای صنعتی است.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند در شرایط فعلی بهترین راهکار این است که هموطنان دقیقاً مثل ابتدای آغاز همه‌گیری نسبت به رعایت پروتکل‌ها جدیت داشته باشند و در طرح واکسیناسیون ملی هم مشارکت داشته باشند تا به این ترتیب رفته رفته شاهد مهار ویروس منحوس در سراسر کشور باشیم و در نهایت روند عادی زندگی بدون محدودیت دوباره به ایران بازگردد.

براساس آخرین آمارهای منتشر شده هم اکنون شهرستان‌های اشنویه، بوکان، پیرانشهر و سردشت در آذربایجان غربی، استهبان در فارس، سنندج در کردستان، پاوه، جوانرود و سرپل ذهاب در کرمانشاه در وضعیت قرمز هستند.

به‌این ترتیب در هفته پایانی مهر ۱۴۰۰؛  ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.