شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#انتخابات#عراق
عواقب انتخابات پارلمانی عراق برای جمهوری اسلامی

عواقب انتخابات پارلمانی عراق برای جمهوری اسلامی

جمهوری اسلامی اما اگر بر ادعای تقلب در انتخابات عراق صحه بگذارد، از یک طرف، درگیر منازعه داخلی در آن کشور و رویارویی عریان با احزاب غالب در پارلمان آن کشور می‌شود که از هر جهت برایش خسارت‌بار است.

اعتمادآنلاین| احمد زیدآبادی نوشت:

 

 نتیجه انتخابات پارلمانی عراق هنوز به طور رسمی اعلام نشده است. نتایج غیر رسمی اما از افزایش تعداد نمایندگان ائتلاف تحت رهبری مقتدی صدر و کاهش شدید تعداد نمایندگان جناح سیاسی حشد‌الشعبی در مجلس جدید عراق حکایت دارد.


به همین علت، برخی رهبران حشدالشعبی، ضمن ادعای بروز تقلب، بر رد نتیجه انتخابات به هر قیمتی تأکید کرده‌اند.


حشدالشعبی متحد جمهوری اسلامی به شمار می‌رود و از گروه‌های شبه نظامی مربوط به آن، به عنوان نیروهای نیابتی تهران در عراق یاد می‌شود.


نپذیرفتن نتیجه انتخابات پارلمانی عراق از طرف این گروه‌ها، به احتمال زیاد آینده کشور همسایه را با چالش امنیتی تازه‌ای روبرو می‌کند و در عین حال، سیاست جمهوری اسلامی در عراق نیز با بغرنجی بی‌سابقه‌ای روبرو می‌شود.


اگر جمهوری اسلامی از ادعای تقلب در انتخابات عراق حمایت نکند و نیروهای حشدالشعبی را به پذیرش نتیجه انتخابات فرا خواند، در آن صورت احتمال خلع سلاح این گروه‌ها توسط دولت آینده عراق بسیار افزایش خواهد یافت بخصوص اینکه مقتدی صدر از هم اکنون به صراحت خواستار انحصار سلاح در دست دولت و خلع سلاح همه گروه‌ها تحت هر عنوانی از جمله "مقاومت" شده است.


جمهوری اسلامی اما اگر بر ادعای تقلب در انتخابات عراق صحه بگذارد، از یک طرف، درگیر منازعه داخلی در آن کشور و رویارویی عریان با احزاب غالب در پارلمان آن کشور می‌شود که از هر جهت برایش خسارت‌بار است و از طرف دیگر، پذیرش رسمی اتهامِ تقلب گسترده در انتخاباتِ آزاد و مورد تأیید نهادهای ناظرِ بین‌المللی در عراق با توجه به نوع واکنش جمهوری اسلامی به ادعایی مشابه در انتخاباتِ تحت نظارت استصوابی شورای نگهبان در سال 88 از سوی نامزدهای ریاست جمهوری در ایران، تناقضی لاینحل می‌آفریند که اثرات تبلیغی آن برای نظام سنگین خواهد بود.


در مجموع به نظرم انتخابات پارلمانی عراق نوع مناسبات تهران - بغداد را دگرگون خواهد کرد.