شهر خبر

آخرین تغییرات در بازار آهن

طبق اخبار بازار ارز قیمت دلار درحالی رو به کاهش است که قیمت‌ها در بازار آهن با ثبات نسبی همراه است. روز گذشته نرخ دلار با قیمت ۲۷ هزار و ۵۹۰ تومان معامله شد اما قیمت روز آهن در اکثر شرکت‌ها ثابت و بدون تغییر بود.

آخرین تغییرات در بازار آهن

به گزارش منیبان، براساس تجربیات گذشته اگر در زمینه آزادسازی منابع ارز تغییری رخ ندهد ممکن است بازار ارز تحت تأثیر اخبار سیاسی همچون مذاکرات برجام دچار نوسان شده و سیر نزولی طی کند، اما این سیر کاهشی ادامه‌دار نخواهد بود زیرا ارزش ریال همچنان درحال کاهش است. از طرفی به دلیل کاهش تقاضای مصرفی و آغاز فصل سرما و همچنین تحت تأثیر نوسانات بازار جهانی، قیمت‌ها در بازار آهن ثابت است اما اگر توافقات برجامی صورت نگیرد احتمال افزایش قیمت محصولات فولادی نیز دوباره بالا می‌رود.
طبق اخبار موجود از بازار آهن، شاهد هستیم که روز گذشته اکثر محصولات فولادی بدون تغییر بوده و کاهش یا افزایش قابل ملاحظه‌ای رخ نداده است. به عنوان نمونه قیمت میلگرد در اکثر شرکت‌ها با ثبات قیمت اعلام شد اما در چند شرکت نیز شاهد کاهش ۵۰ الی ۴۵۰ تومانی بودیم. مثلا قیمت میلگرد آجدار در کارخانه آناهیتا گیلان با قیمت ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام شد که با کاهش ۲۰۰ تومانی همراه بود. قیمت نبشی و ناودانی نیز تقریبا ثابت بود و اکثر شرکت‌ها تغییر قیمت نداشتند. قیمت تیرآهن نیز در قسمت کیلوفروشی نیز با ثبات تقریبی همراه بود و تنها چند شرکت با کاهش ۵۰ تومانی اعلام قیمت کردند، در قسمت شاخه‌فروشی نیز قیمت‌ها با ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان کاهش اعلام شد، مثلا کارخانه ذوب آهن اصفهان تیرآهن ۱۴ را با ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت اعلام کرد. قیمت پروفیل نیز مانند اکثر محصولات فولادی تغییر چندانی نداشت و تنها در برخی شرکت‌ها با کاهش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد اما در این میان برخی شرکت‌ها نیز کلا اعلام قیمت نکردند.

گزارش‌ها از بازار آهن بیانگر افزایش تولید کلاف‌های صنعتی است. محمدامین یوسف‌زاده مدیر مهندسی نورد ذوب آهن اصفهان در این زمینه اظهار کرد: با رفع موانع موجود و برنامه‌ریزی برای افزایش تولید از آغاز سالجاری با تأکید مدیرعامل و معاون بهره‌برداری، این برنامه اجرایی شد و دو رکورد ۱۶ هزار تنی در اردیبهشت‌ماه و رکوردی ۲۰ هزار تنی در شهریور در جهت تولید این محصول به ثبت رسید. وی در ادامه گفت: با توجه به توسعه محصولات مونوبلوک و ارزش افزوده بالایی که دارند برآنیم تا رکورد تولید کلاف را در کشور به خود اختصاص دهیم.
معاون تولید نورد ۳۵۰ نیز در این زمینه گفت: از آنجایی که تعداد کارخانه‌هایی که کلاف تولید می‌کنند محدود است، این محصول بعد از ریل جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. شایان ذکر است که کلاف نسبت به سایر محصولات ارزش افزوده بالاتری دارد از همین رو از ارزآوری بالایی نیز برخوردار است. همچنین درپی توسعه بازار صادرات کلاف در ۶ ماهه نخست امسال ۱۵ برابر افزایش داشته که این صادرات به ۸ بازار صادراتی انجام شده است.

طبق گزارش‌ها سنگ آهن نیز در هفته گذشته رشد قیمت داشته است، از آنجایی که صنایعی که زیرساخت آنها بر فولاد است احیا شده، قیمت محصولات فولادی نیز بالا رفته است به همین جهت افزایش تقاضا برای سنگ آهن به افزایش قیمت این محصول منجر شده است. در چند هفته گذشته شاهد کاهش تولیدات چین بودیم که این مانع از افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی می‌شد و ممکن است این روند همچنان ادامه یابد. اما در کنار این صنایع وابسته به فولاد در چین به حالت قبل از کرونا بازگشته‌اند که موجب تقاضای مصرفی و افزایش قیمت می‌شود. زیرا طبق اخبار، ذخیره سنگ آهن در بنادر شمالی چین ۱۰ درصدکاهش یافته به همین جهت ملزم به واردات این محصول معدنی خواهد شد که به افزایش قیمت سنگ آهن منجر خواهد شد.

همچنین درپی گزارش‌ها از بازار بورس، امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان درباره خرید مواد اولیه از بورس اظهار کرد: به‌دلیل دستوری بودن قیمت کنسانتره و فاصله قیمتی کم بازار با قیمت این محصول در بورس کالا، خریدار تمایلی به تأمین محصول مورد نیاز خود از این طریق نشان نمی‌دهد و منابع تأمینی را طبق قراردادهای پیشین خود خریداری می‌کند. به دلیل دستوری شدن قیمت و الزام عرضه محصولات تولیدی در بورس و نیز تأمین کسنانتره از بورس کالا موجب کاهش استقبال فولادسازان از عرضه محصول در بورس کالا شد.
قیمت کنسانتره ۱۹ درصد قیمت شمش خوزستان است درحالی که این رقم ۱۶ درصد بود، صادراتی این محصول نیز به ۱۵/۵ درصد رسیده است. به نظر می‌‍رسد اگر تمام محصولات فولادی در بورس عرضه شود قیمت کنسانتره نیز منطقی‌تر عرضه شده و فولادسازان و تولیدکنندگان کنسانتره نیز سود خوبی کسب خواهند کرد.

وبگردی