افسردگی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در عصر حاضر است که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مردم جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش علاج نیوز، اگرچه افسردگی یک اختلال روانی محسوب می شود اما بر سلامت جسمی و به‌زیستی افراد نیز تأثیر می گذارد.
افسردگی ارتباط مستقیمی با استرس دارد و نحوه عملکرد مغز افراد را تغییر داده و می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات مختلف جسمی را نیز افزایش دهد.


افسردگی منجر به افزایش هورمون‌های استرس مانند “کورتیزول” یا “آدرنالین” می‌شود و می‌تواند بر عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، دیابت، سرطان، بیماری کلیوی، سکته مغزی و بیماری پارکینسون قرار دهد.


به گزارش هندوستان تایمز، دکتر بَنگر در مورد بیماری‌های جسمی مختلفی که افسردگی می‌تواند ایجاد کند توضیحاتی را ارائه می‌دهد:

بیشتر بخوانید

ورزش در خانه موجب کاهش افسردگی در دوران پاندمی کرونا می‌شود


۱. بیماری‌های قلبی


هورمون استرس آدرنالین ضربان قلب را افزایش داده و عروق خونی را سفت می‌کند و بدن را در وضعیت اضطراری طولانی مدت قرار می‌دهد. با گذشت زمان، این می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی شود. تحقیقات نشان داده که اگر افسردگی درمان نشود، خطر حمله قلبی و مرگ پس از آن در افراد افزایش می‌یابد. همچنین حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی نیز دچار افسردگی می‌شوند.


۲. بیماری‌های خود ایمنی


افسردگی و استرس ممکن است تأثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشند که احتمال ابتلا بیماری‌های خود ایمنی را افزایش می‌دهد.


۳. سرطان

انواع خاصی از سرطان، به ویژه سرطان روده در افراد مبتلا به افسردگی شایع است. علت دقیق آن هنوز ناشناخته است اما به نظر می‌رسد که افسردگی از طریق مسیر التهابی و سموم به آنها مرتبط است. همچنین بیماران افسرده به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم از جمله سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان‌های دیگر مانند معده، لوزالمعده، مری، ریه و کلیه قرار دارند.


۴. چاقی و دیابت نوع ۲


در حالی که افسردگی اغلب به عنوان یک بیماری روانی تصور می‌شود، در اشتها و تغذیه فرد مبتلا نیز نقش دارد؛ به طوری که برخی از افراد با پرخوری به اصطلاح “راحت خوردن” کنار می‌آیند که این می‌تواند منجر به افزایش وزن و بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع ۲ شود. همچنین افسردگی می‌تواند باعث تغییر در حرکات روده و علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS) شود.

منبع: ایسنا