شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایران#ایران خودرو#مردم ایران

پیشرفت های عجیب ایران خودرو بعد از ۷۰ سال

پیشرفت های عجیب ایران خودرو بعد از ۷۰ سال

با تمام انتقادات به حقی که مردم ایران از وضعیت خودرو چه در بحث کیفیت و چه در مساله قیمت دارند، نمی توان برخی پیشرفت ها در این صنعت پر حاشیه را نادیده گرفت.

به گزارش تحریریه، با تمام انتقادات به حقی که مردم ایران از وضعیت خودرو چه در بحث کیفیت و چه در مساله قیمت دارند، نمی توان برخی پیشرفت ها در این صنعت پر حاشیه را نادیده گرفت. برای نمونه می توان به توسعه و پیشرفت شرکت ایران خودرو در زمینه ساخت موتورهای کم مصرف و گیربکس به عنوان قلب محرکه خودروهای ایرانی اشاره کرد.

در اردیبهشت ماه امسال مهدی رجبعلی مدیرعامل شرکت دانش بنیان تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو)، از تولید انبوه خانواده موتورهای کم مصرف سه استوانه در سال آینده خبر داد و گفت: استفاده از خانواده موتورهای کم مصرف سه استوانه، کاهش یک تا دو و نیم لیتری مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به ازای هر دستگاه خودرو، نسبت به خودروهای کم مصرف ایران خودرو را به ‌همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: پس از رونمایی از اولین عضو خانواده موتورهای کم مصرف سه استوانه در بهمن سال گذشته، دومین عضو این خانواده موتور ۱/۳ لیتری تنفس طبیعی است، که در اتاق آزمون ایپکو روشن شده و سال آینده با همکاری سازندگان دانش بنیان و سایر تامین کنندگان گروه صنعتی ایران خودرو به مرحله تولید انبوه خواهد رسید و طبق برنامه، نمونه بعدی آن نیز به زودی آماده و مورد آزمون قرار خواهد گرفت.

در مرداد ماه نیز رجبعلی با بیان این‌که ایران خودرو در حال ارتقای پلتفرم برق و الکترونیک تمام محصولات خود است، عنوان کرد: توسعه بخش های مرتبط با موتور در طرح پلتفرم برق و الکترونیک ایران خودرو با همکاری ایپکو در حال انجام است که در دو حوزه سخت افزاری و نرم افزاری در حال کار بر روی این پروژه هستیم.

در زمینه توسعه و پیشرفت گیربکس نیز مدیر طرح نگاشت موتور ملی پرخوران (EF۷-TC) با گیربکس شش‌سرعته با بیان این‌که تولید انبوه دنا پلاس توربو شش‌سرعته دستی اوایل امسال آغاز خواهد شد، بر ادامه تولید نسخه اتوماتیک آن تاکید کرد و گفت: ظرفیت‌های ایجادشده برای تولید این محصول، بر اساس تقاضای بازار قابل افزایش است.

وی با اشاره به مشخصات فنی دنا پلاس با موتور پرخوران و گیربکس دستی و خودکار، خاطرنشان کرد: این محصولات با پیشرانه TC۷ با ظرفیت ۱.۷ لیتر به بازار عرضه خواهد شد. این موتور قادر به تولید ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور و ۱۵۰ اسب بخار توان است که با استاندارد آلایندگی یورو پنج مطابقت دارد.

در این میان مدیر طرح داخلی‌سازی ECU و EMS از دستیابی ایران‌خودرو به دانش طراحی پلتفرم ECU خبر داد و گفت: در راستای توسعه و ارتقای محصولات ایران‌خودرو، طرح توسعه ECU و داخلی‌سازی قطعات مجموعه مدیریت هوشمند موتور (EMS) به عنوان زیرمجموعه طرح کلان توسعه برق و الکترونیک محصولات ایران‌خودرو، در شرکت ایپکو کلید خورد.

امیرحسین پریور با بیان این‌که +EF۷NA اولین موتوری خواهد بود که به ECU داخلی مجهز می‌شود، اظهار کرد: عمده‌ترین هدف این طرح، دستیابی گروه صنعتی ایران خودرو به مجموعه‌ای از سخت افزار و نرم افزار ECU  است که بتواند نیازمندی مشتریان را برآورده کرده و مالکیت معنوی آن نیز متعلق به ایران خودرو باشد.

وی تصریح کرد: در این طرح علاوه بر داخلی‌سازی ECU، یکسان‌سازی و داخلی‌سازی قطعات سامانه هوشمند موتور نیز در حال انجام است. برای این منظور قراردادهایی با شرکت‌های دانش‌بنیان بسته شده و نمونه‌های آزمایشی قطعات در مسیر صحه‌گذاری قرار دارد.

موارد فوق نمونه ای از توسعه و پیشرفت در صنعت خودروی ایران بعد از قریب ۷۰ سال سابقه است؛ که هرچند بسیار اندک و دیرهنگام می باشد ولی به هر صورت باید از این حجم از پیشرفت تقدیر شود.

امیدواریم سرعت پیشرفت صنعت خودرو با روی کار آمدن دولت جدید بیشتر شده تا مردم ایران نیز همانند بسیاری از مردم دنیا بتوانند از رانندگی با خودروهای ایمن و با تکنولوژی روز دنیا لذت ببرند.

پایان/