شهر خبر

کابلوف: در تغییر نظر شورای امنیت درباره تحریم‌های ضد طالبان عجله نمی‌کنیم

کابلوف: در تغییر نظر شورای امنیت درباره تحریم‌های ضد طالبان عجله نمی‌کنیم

نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه در امور افغانستان گفت، ایالات متحده و متحدانش می‌توانند تبعات حضور خودشان در افغانستان را با پذیرش بیشتر هزینه‌های مرتبط با بازسازی این کشور و تامین کمک بشردوستانه، محدود کنند.

به گزارش ایسنا، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه در امور افغانستان در مصاحبه با اسپوتنیک گفت:  معتقدیم که ایالات متحده و متحدانش شانس خوبی برای کاهش پیامدهای حضور خود در افغانستان دارند، آن هم با بر عهده گرفتن بیشتر هزینه‌های کمک‌های بشردوستانه برای این کشور و بازسازی پس از جنگ در آنجا.

این سیاستمدار روسیه همچنین گفت، مسکو احتمالا به زودی خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل شود تا ائتلاف غربی تحت امر آمریکا درباره اقداماتش در افغانستان گزارش ارائه دهد.

ضمیر کابلوف گفت: ما این امکان را رد نمی‌کنیم که در آینده‌ای نزدیک درخواست کنیم که شورای امنیت سازمان ملل متحد برای شنیدن گزارش نمایندگان ائتلاف غربی در مورد فعالیت‌ها در خاک افغانستان اقدام کند. در طول حضور آنها در آنجا، ما هیچ گزارش معنادار و جامعی در مورد اجرای حکم شورای امنیت برای نیروهای بین‌المللی کمک‌ به برقراری امنیت (ایساف) و "مأموریت پشتیبانی قاطع" نشنیده‌ایم.

کابلوف همچنین به اسپوتنیک گفت، مسکو در حال حاضر برنامه‌ای برای ارائه پیشنهاد لغو تحریم‌ها علیه طالبان افغانستان در شورای امنیت ندارد.

این نماینده ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت: معتقدیم که برای طرح موضوع آغاز جلسه شورای امنیت روسیه برای حذف جنبش طالبان از فهرست تحریم‌های بین‌المللی زود است. می‌بینیم که در این مرحله، جامعه جهانی نسبت به نخستین گام‌های طالبان در قدرت به ویژه تشکیل دولت موقت، واکنش محدودی نشان می‌دهد. ما رویکردهای مشابهی را در قبال به رسمیت شناختن رسمی مقامات جدید کابل مشاهده می‌کنیم.

کابلوف در ادامه تاکید کرد که مسکو این مساله را رد نمی‌کند که شاید شورای امنیت در تحریم‌ها علیه طالبان تجدیدنظر کند اما معتقد است که نیازی به عجله نیست و همچنین موضع روسیه به اقدامات بعدی طالبان بستگی دارد.

او گفت: ما در مورد تجدیدنظر رژیم تحریم‌ها علیه طالبان در آینده اظهارنظر نمی‌کنیم اما معتقدیم که در این مرحله مقتضی است که عجله نکنیم. روسیه در حین تدوین موضع خود، به سیاست‌های عملی مقامات طالبان و اجرای وعده‌های آنها برای ایجاد ساختار قدرت فراگیر که نماینده منافع نیروهای اصلی قومی و سیاسی این کشور باشد و همچنین مقابله موثر با تروریسم و تهدیدهای مرتبط با موادمخدر نگاه می‌کند.

انتهای پیام