شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایستگاه

عکس فضانورد مقیم ایستگاه فضایی از "پست‌ترین نقطه زمین"

عکس فضانورد مقیم ایستگاه فضایی از "پست‌ترین نقطه زمین"

"توماس پسکی" فضانورد فرانسوی آژانس فضایی اروپا(ESA) که چندی است در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) حضور دارد، به تازگی عکسی از "دریای مرده" که سواحلش "پست‌ترین نقطه زمین" هستند، منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آژانس فضایی اروپا، "توماس پسکی"(Thomas Pesquet) فضانورد فرانسوی آژانس فضایی اروپا این تصویر از "دریای مرده" را در دومین ماموریت طولانی مدت خود موسوم به "آلفا" در ایستگاه فضایی بین‌المللی گرفته است.

وی این تصویر را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرده و گفته است: فریب نام آن را نخورید، "دریای مرده" واقع در خاورمیانه در واقع یک دریاچه محصور در خشکی است. زمین‌های نمکی جنوب آن را می‌بینید؟ من به یاد دارم که در دورانی که خلبان تجاری بودم در اینجا شنا کرده‌ام.

وی افزود: شما در اینجا با نیمی از بدن خود در آب شنا می‌کنید که شبیه به استفاده از تخته موج سواری است. مزیت آن این است که وقتی از شنا خسته شدید، می‌توانید در حالی که روی سطح شناور هستید، کمی استراحت کنید. اما مراقب باشید که آب به چشم شما نرسد، چرا که واقعاً سوزناک است.

"دریای مرده" دریاچه آب شوری است که میان اردن، سرزمین‌های اشغالی و فلسطین واقع شده‌ است. ۱۲ گونه ماهی در این دریاچه تنها حدود یک سال عمر می‌کنند و بقیه موجودات عمر کمتری دارند. در برخی منابع از آن با نام "دریاچه نمک" یاد شده‌ است.

گفتنی است که سواحل اطراف آن پست‌ترین نقطه خشکی‌های زمین است.

این دریا به این دلیل "دریای مرده" نامیده می‌شود که هیچ جانور یا گیاهی به ‌طور دائمی در آن زندگی نمی‌کند، چرا که آب آن ۸ تا ۹ برابر شورتر از آب اقیانوس‌ها است.

"دریای مرده" هم اکنون همانطور که در تصویر نیز مشاهده می‌شود، با کم‌آبی شدید مواجه است اما هرگز خشک و محو نخواهد شد، چرا که هرچه آب پایین می‌رود، غلظت و شوری آب دریاچه بیشتر می‌شود و نهایتاً به جایی می‌رسد که میزان تبخیر متوقف می‌شود. بنابراین "دریای مرده" احتمالاً به مراتب کوچکتر از این که هست خواهد شد، اما به ‌کلی محو نخواهد شد.

"توماس پسکی" برای انجام دومین مأموریت خود در تاریخ ۲۳ آوریل ۲۰۲۱ به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شد. او شش ماه را در این ایستگاه مداری به زندگی و کار خواهد گذراند و بیش از ۲۰۰ آزمایش بین‌المللی را در فضا به انجام خواهد رساند.

انتهای پیام