شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#انتخابات#برگزاری انتخابات#آلمان#سایه

امروز یکشنبه؛

آلمانی ها برای تعیین سرنوشت رای می دهند

آلمانی ها برای تعیین سرنوشت رای می دهند

مردم آلمان امروز یکشنبه برای برگزاری انتخابات پارلمان فدرال این کشور موسوم به «بوندستاگ»، در سایه شیوع ویروس کرونا، پای صندوق‌های رأی می روند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آلمان امروز یکشنبه شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی است که رقابت در آن فشرده تر از آن است که بتوان به آسانی نتیجه خروجی از صندوق های رای را پیش بینی کرد.

مراکز اخذ رای از ساعت ۸ صبح الی ۶ بعد ازظهر به وقت محلی باز خواهند شد (۹:۳۰ الی ۱۹:۳۰ به وقت تهران) و انتظار می رود نتایج اولیه در ساعات آغازین روز دوشنبه اعلام شود.

در این دور از رای گیری، انتظار می رود حزب چپ میانه سوسیال دموکرات، چالش جدی برای «اتحاد دموکرات مسیحی» حزب متبوع آنگلا مرکل صدراعظم آلمان باشد که وابسته به جناح راست میانه است.

این در حالی است که «آرمین لاشت» هم حزبی مرکل و یکی از مدعیان کرسی صدراعظمی آلمان، ائتلاف احزاب چپ گرا را که از سوی سوسیال دموکرات ها و سبزها رهبری می شوند؛ به تلاش برای بی ثباتی در اروپا و خروج از ناتو متهم کرده است.

اصلی ترین رقیب لاشت ۶۰ ساله، «اولاف شولتز» ۶۳ ساله از حزب سوسیال دموکرات است که در هر سه مناظره تلویزیونی که پیش از انتخابات برگزار شد؛ بهتر از سایرین ظاهر شد.

در حال حاضر، سوسیال دموکرات ها پیشتازی اندکی دارند حال آنکه محافظه کاران وابسته به مرکل هم طی روزهای اخیر فاصله خود با رقیب را کمتر کرده اند حال آنکه هنوز بسیاری از مردم آلمان درباره اینکه به چه کسی رای خواهند داد؛ با قاطعیت تصمیم نگرفته اند و این آرای مردد نقشی تعیین کننده در نتیجه نهایی خواهد داشت.

احتمال می رود که دولت آتی برلین یک ائتلاف سه جانبه باشد و طبق یکی از محتمل ترین سناریوها، سوسیال دموکرات ها و یا بلوک محافظه کار (اتحاد دموکرات مسیحی/ اتحاد سوسیال مسیحی)، بسته به اینکه کدام یک دست برتر را داشته باشد، با سبزها و حزب دموکرات آزاد آلمان، ائتلاف تشکیل خواهند داد.

با این حال، شولتز ابراز امیدواری کرده که سوسیال دموکرات ها بتوانند در ائتلاف با سبزها و بدون حضور حزب سوم، دولت تشکیل دهند.

در این انتخابات ۶۰.۴ میلیون واجد شرایط در ۸۵ هزار صندوق اخذ آراء مستقر در ۱۶ ایالت آلمان رأی خواهند داد. ۶۵ هزار مأمور انتخابات در ۲۹۹ حوزه انتخابیه در سراسر آلمان کار خواهند کرد.

در انتخابات پارلمانی آلمان ۷.۵ میلیون مهاجر که ۹۰۰ هزار نفر از آنها ترک‌تبار هستند، رای خود را به صندوق می‌اندازند.

در این انتخابات آنگلا مرکل پس از ۱۶ سال صدراعظمی آلمان، بار دیگر نامزد نخواهد شد.