شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#دورهمی

در دورهمی یاران مرحوم هاشمی چه گذشت؟

نقویان گفت: «مدیریت کشور ما از آفت‌های زیادی رنج می‌برد. از‌جمله دروغ و ریا، عدم شجاعت، عدم توانایی در مدیریت، چاپلوسی و از همه مهم‌تر نبود مهربانی».

در دورهمی یاران  مرحوم هاشمی چه گذشت؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

گروهی از اصلاح طلبان سعی می کنند به هر بهانه ای که شده یاد مرحوم هاشمی رفسنجانی را زنده نگه دارند. برای همین در همان زمان فوت مرحوم هاشمی تصمیم گرفتند تا پیکر مرحوم هاشمی را که در استخر یکی از مجموعه های مجلل تهران از دنیا رفته بود را در کنار امام راحل به خاک بسپارند تا شاید به بهانه عظمت امام عظیم‌الشأن برای همیشه یاد هاشمی هم زنده بماند!

برای همین دغدغه زنده نگه داشتن یاد هاشمی، اصلاح طلبان اعم از کارگزارانی‌ها و نزدیکان و خانواده هاشمی یک روز متوهمانه بهانه می کنند که می خواهند هاشمی را از تاریح حذف کنند، یک روز می گویند مرگ هاشمی 82 ساله مشکوک است، یک روز می گویند وصیت نامه مرحوم هاشمی معلوم نیست کجاست، یک روز خاطره تازه مطرح می کنند، یک روز وصیت نامه خودنوشت رو می کنند، یک روز سالگرد تاسیس خانه موزه برگزار می کنند و ... خلاصه که هر روز بهانه تازه ای برای بازی سیاسی خود پیدا می‌کنند.

در همین باره و در ادامه این رویکرد روزنامه اصلاح طلب شرق در شماره امروز خود مطلبی با عنوان «آیت‌الله و ناگفته‌هایی از او» از یک جلسه کلاب‌هاوسی نزدیکان و مریدان هاشمی‌ رفسنجانی درباره وجوه مرادشان گزارشی منتشر کرده است. بهانه این جلسه هم حذف آیت الله اشمی از تاریخ جنگ و انقلاب و پیشیگری از این موضوع است!

‌محمد هاشمی: اراده‌ای قوی مبنایش حذف آیت‌الله هاشمی است!
محمد هاشمی‌ رفسنجانی در این نشست با اشاره به هفته دفاع مقدس و نقش آیت‌الله هاشمی در جنگ گفت:‌ «سالگرد جنگ را پیش‌رو داریم و در این سالگرد مرحوم هاشمی فرمانده جنگ بود، این بر کسی پوشیده نیست که ایشان نماینده امام بودند و جنگ را خاتمه دادند. در مراسم باغ‌موزه که رئیس‌جمهور سخنران بود و در صدا‌و‌سیما نامی از آقای هاشمی برده نشد و عکسی از ایشان وجود ندارد. مردم سؤال دارند چرا صدا‌و‌سیما این‌گونه آقای هاشمی را بایکوت کرده است. از چه می‌ترسند؟ ایشان که جسمش در بین ما نیست؛ ولی افکار ایشان زنده است و از بین نمی‌رود. مردم نقش آقای هاشمی در انقلاب و جنگ و در جمهوری اسلامی را دیده‌اند و شنیده‌اند؛ اما متأسفانه یک اراده قوی مبنایش حذف و به فراموشی سپردن آقای هاشمی است».

‌یاسر هاشمی: فرض را بر این داشت که در آینده نفاق نشود!
یاسر هاشمی هم درباره شناخت آیت‌الله هاشمی گفت: «انتخاب افراد و هرکدام از این موارد مطرح‌شده بحث خود را دارد، توضیحات هرکدام متفاوت است؛ اما در اصلیت موضوع، انتخاب‌های صورت‌گرفته منوط به تصمیمات در شورای جمعی بود یا حداقل ایشان فرض را بر این داشت تا در آینده نفاق به همراه نداشته باشد».

‌کرباسچی: باید از او درس بگیریم
غلامسحین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، هم در این جلسه کلاب‌هاوسی بیان کرد: «شخص آقای هاشمی و جسم ایشان بین ما نیست؛ اما شخصیت و هدف و محور زندگی ایشان بر کسی پوشیده نیست. مسائل حاشیه‌ای و حاشیه‌سازی‌های سیاسی برای آقای هاشمی مهم نبود. هاشمی یک چریک‌ نبود که اوضاع سیاسی کشور را به هم بزند. ایشان شناخت عمیق از نیروهای داخل کشور و اراده‌های سنتی داشتند. ایشان به دنبال اجماع ملی بود. آنچه مهم است، اهمیتی بود که هاشمی نسبت به انقلاب و سازندگی مردم قائل بود. زندگی آیت‌الله هاشمی بر این محور بود و مسئله اصلی او توسعه ایران و سربلندی کشور بود و باید از او درس بگیریم».

‌عطریانفر: هاشمی سعه صدر داشت و مردمی بود
محمد عطریانفر هم درباره شخصیت مرحوم هاشمی گفت: «باید زمان و شرایط و فضا را استشمام کنیم و پس از آن نقد آقای هاشمی را مطرح کنیم. آقای هاشمی شخصیتش تحت‌الشعاع دوران سازندگی‌اش قرار گرفته است. مهم‌ترین رکن آقای هاشمی نقش مؤلف و مؤسس‌بودن ایشان است. جماعتی که به هاشمی حساسیت تندی دارند، در مقام جهل نسبت به برخی قضایا هستند. امام در بزنگاه‌ها و گرفتاری‌های انقلاب هاشمی را صدا می‌زد و این به خاطر موقعیت ایشان در نزد امام بود. آقای هاشمی شخصیتی فراگیر و برجسته بود و یک کادر همه‌جانبه بود و خودش را وقف یک جریان در هر شرایطی می‌کرد. هاشمی‌رفسنجانی هیچ‌گاه به کسی حسادت نداشت. هاشمی صفات خوبی داشت: صداقت، سلامت نفس، مردمی‌بودن، تحمل و سعه صدر از صفات خوب ایشان بود‌. او درخصوص نقش مدیریتی و توسعه‌ای آقای هاشمی گفت: در تاریخ ۱۲۰ساله سه دوره توسعه داشته‌ایم و دوره سوم مبدأ و نقطه تأسیسی آن با هاشمی آغاز شد. این نقش در بحث بررسی چهره ملی و تاریخی آقای هاشمی درخور‌توجه است. آقای هاشمی به چیزی که فکر می‌کرد و اراده داشت، باور داشت. بخشی از مشکلات ناشی از آن است که باور واقعی را برای اهداف خود نداریم؛ اما آقای هاشمی به هدف خود و انقلاب ایمان داشتند».

صالحی‌امیری: هاشمی مثل مطهری و بهشتی ماندگار است!
سید‌رضا صالحی‌امیری، وزیر ارشاد در دولت روحانی هم در این نشست درباره آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی گفت: «آیت‌الله هاشمی در میان سرمایه‌های نظام یک سرمایه نمادین و ممتاز هستند و در تاریخ مانا خواهند بود. هاشمی‌رفسنجانی در میان سرمایه‌های نظام سیاسی، یک سرمایه مانا است؛ مثل شهید مطهری، شهید بهشتی و دیگر شخصیت‌های ممتاز که در تاریخ ایران ماندگار هستند. هاشمی بعد از حیات خود بیش از زمان زندگی خود، شناخته خواهد شد. هاشمی در شرق در تراز سرمایه بزرگ اجتماعی است که از آن به‌عنوان سرمایه نمادین نام می‌بریم. شهامت و جسارت و پذیرش عبور از جنگ برای بقای یک ملت ویژگی ممتاز هاشمی بود. در آن زمان اگر کسی سخن از پایان جنگ می‌گفت، محاکمه می‌شد. اینکه یک شخصیت نمادین شهامت را برای عبور از جنگ داشت، این یک نقطه خاص تاریخی است. اگر همین یک دستاورد را در کارنامه هاشمی ثبت کنیم، سرمایه نمادین یک ملت است».

‌نقویان: هاشمی شجاع بود و اهل ریا نبود
ناصر نقویان، منبری پرحاشیه و سخنران مراسم های نهاد ریاست جمهوری در دولت روحانی هم در ادامه این جلسه مطرح کرد: «مدیریت کشور ما اکنون از آفت‌های زیادی رنج می‌برد. از‌جمله دروغ و ریا، عدم شجاعت، عدم توانایی در مدیریت، چاپلوسی و از همه مهم‌تر نبود مهربانی در مسئولان. 114 سوره در قرآن وجود دارد و 114 بار هم واژگان رحمن و رحیم ذکر شده است. امروز کشور ما از عدم مهربانی رنج می‌برد. مهربانی صرفا در کلام نیست و باید در عملکرد مسئولان دیده شود. آفت دیگر هم چاپلوسی است».

نقویان همچنین اظهار کرد: «از میان آفاتی که ذکر کردم، واقعا در وجود آقای هاشمی کم دیده می‌شد یا اصلا نبود. او اهل ریا نبود، شجاع بود به حدی که رهبران سایر کشورها به چشم دیگری به او نگاه می‌کردند و مهربان بود».

‌گلزاری: یک شخصیت مهم علمی قرن است
محمود گلزاری که به عنوان یک روان‌شناس معرفی شد، گفت: «آقای هاشمی یک شخصیت مهم علمی قرن است، ایشان باید تدریس علمی در رشته علوم سیاسی بشوند. شخصیت آقای هاشمی باید در قالب یک نظریه علمی بیان شود. انسان بر مبنای شاکله عمل می‌کند، در این صورت سرگردان نمی‌شویم. رابطه تنگاتنگی بین ساختار و عاملیت وجود دارد. در یک نظام و ساختار سیاسی باید تعامل بین شخصیت و ساختار مطرح شود. آنچه غربی‌ها کردند، بعد از جورج واشنگتن همه رهبران‌شان را بر مبنای نظریه شخصیتی تحلیل کردند. در بلژیک هم به این صورت، اگر فرصتی باشد بر مبنای نظریه پنج عامل شخصیت که معروف‌ترین نظریه در دانشگاه‌های روان‌شناسی سیاسی است، آقای هاشمی را بررسی کردم و به جمع‌بندی علمی رسیدم».