شهر خبر

کشاورزان و دامداران هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند | خشکسالی ضعیف تا شدید در اکثر نقاط کشور

مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی به کشاورزان و دامداران توصیه می شود که هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.

کشاورز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود حقیقت مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی با اشاره به اینکه طی روزهای آتی در اکثر مناطق کشور پدیده خاصی وجود ندارد، اظهار کرد: طی ۳ روز آینده در اغلب مناطق کشور جوی آرام و پایدار وجود دارد.

او افزود: طی ۲ روز آینده در نوار شرقی کشور همچون استان های هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان رگبار و رعد و برق پراکنده پیش بینی می شود.

حقیقت در توصیه به دامداران بیان کرد: با توجه به شرایط جوی به دامداران شمال و جنوب کشور توصیه می شود که طی روزهای آتی با احتیاط به چرای دام روند و از رفتن به حاشیه رودخانه های فصلی به ویژه شرق کشور اجتناب کنند.

مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: در نوار شمالی کشور، کشاورزان در برداشت از شالیزارها احتیاط کنند و طی روزهای آتی محلول پاشی و سم پاشی را انجام ندهند.

او در توصیه ای دیگر به کشاورزان بیان کرد: هم اکنون در مناطق مرکز و جنوب کشور شرایط برای خشک کردن گردو، مویز و پسته فراهم است و کشاورزان با خیال آسوده نسبت به خشک کردن در سایه اقدام کنند.

این مقام مسئول با تاکید بر تنظیم دمای گلخانه در مرکز و جنوب کشور ناشی از نوسانات دمایی شب و روز گفت: با توجه به آفت برگ خوار در مزارع ذرت و یونجه به کشاورزان توصیه می شود که پس از پایش نسبت به سم‌پاشی اقدام کنند.

حقیقت با اشاره به استمرار کم بارشی ها در کشور بیان کرد: با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده، بارش ها نشان می دهد که نسبت به دوره متوسط بلندمدت کمتر است که با این وجود خشکسالی در کشور ادامه خواهد داشت.

او با اشاره به اینکه خشکسالی از ضعیف تا شدید در اکثر نقاط کشور وجود دارد که تا پایان سال زراعی تغییری نخواهد داشت. به عنوان مثال خشکسالی ضعیف تا متوسط در نوار شمالی کشور، خشکسالی متوسط تا بسیار شدید در جنوب کشور اعم از استان های هرمزگان، خوزستان و بوشهر است.

این مقام مسئول افزود: خشکسالی های اخیر نشان می دهد که میزان عملکرد در واحد سطح ضربه مهلکی به تولید وارد کرده است.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با اشاره به تاخیر در آغاز بارش های پاییز خبر داد و گفت: آخرین نقشه ها نشان می دهد به غیر از نوار راستای زاگرس، بارش خاصی طی ماه‌های مهر، آبان و اوایل آذر در سایر نقاط کشور رخ نمی دهد و عملا بارش نسبت به سال قبل در برخی نقاط به ویژه مناطق جنوبی با تاخیر آغاز می‌شود.

حقیقت ادامه داد: با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال زراعی باقی نمانده، از این رو کمبود بارش و خشکسالی ادامه خواهد داشت.

او با اشاره به اینکه امسال در اکثر مناطق خشکسالی با شدت و ضعف وجود دارد، تصریح کرد: امسال انواع خشکسالی همچون هیدرولوژی، کشاورزی و هواشناسی را در اکثر مناطق تجربه کردیم.