شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا#روسیه#ایران
ایران در هندسه سیاست خارجی روسیه|۱۱۹

تلاش‌های آمریکا برای واگرایی در روابط روسیه و ایران؛ تعبیر برای تغییر

آمریکا توسعه همکاری‌های روسیه و ایران و افزایش نزدیکی آن‌ها به عنوان دو هویت متعارض با نظام فرهنگی و هویتی جهانی را مانعی بر سیاست‌های خود در منطقه می‌بیند و به همین دلیل، تلاش‌های خود را برای ایجاد خدشه در همکاری‌های دو کشور متمرکز کرده است.

خبرگزاری میزان - با ترسیم نمودار تحول نگرش روسیۀ پساشوروی به ایران، جابه جایی‌هایی با شدت نوسان گسترده قابل مشاهده است که در یک سوی آن، ایران به مثابه «متحدی مطمئن و قابل اتکا در منطقه و جهان» و «متحدی در برابر دشمان مشترک» و در سوی دیگر به عنوان «تهدید جنوبی و به منزله ابزاری برای تنظیم روابط با غرب» مورد شناسایی قرار گرفته است.

یکی از جلوه‌های عملی این نوسان، در ارائه دو رای متفاوت و مهم در شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال ایران مشاهده می‌شود، مخالفت و وتوی قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت در ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ و موافقت و رای به قطعنامه ضد ایرانی ۱۹۲۹ در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ است.

«ایران در هندسه سیاست خارجی روسیه» عنوان کتابی به قلم محمد شاد است که وی در این اثر کوشیده است تصویری منطبق با واقعیت، از نحوه سیاستگذاری خارجی روسیه در مقابل ایران و عناصر دخیل در شکل‌گیری این سیاست‌ها ارائه دهد. خبرگزاری میزان در نظر دارد هر روز برشی از این کتاب را با خوانندگان خود به اشتراک بگذارد.

تلاش‌های آمریکا برای واگرایی در روابط روسیه وایران؛ تعبیر برای تغییر
ایالات متحده آمریکا توسعه همکاری‌های روسیه و ایران و افزایش نزدیکی آن‌ها به عنوان دو هویت متعارض با نظام فرهنگی و هویتی جهانی را مانعی بر سیاست‌های خود در منطقه می‌بیند و به همین دلیل، تلاش‌های خود را برای ایجاد خدشه در همکاری‌های دو کشور متمرکز کرده است.
 
در بسیاری از ادبیات تولید شده در اندیشکده‌ها و مراکز تصمیم‌ساز در ایالات متحده بر این مهم تأکید شده است، برای مثال، مؤسسه واشینگتن با انتشار مطلبی با عنوان «آیا ترامپ می‌تواند اتحاد روسیه و ایران را بگسلد؟» این مسئله را تبینن می‌کند که همکاری روسیه و ایران می‌تواند آسیب‌های پایداری را برای منافع ایالات متحده تحمیل کند.
 
میان روسیه و ایران مسئله‌ای دشوار است؛ اما برخی از موارد برخی دارد که دولت جدید می‌تواند با بهره‌برداری از آن‌ها در بلند مدت به این هدف برسد.
 
یکی از مهم‌ترین مستمک‌هایی که در این گزارش راهبردی برای این ایجاد واگرایی به ترامپ پیشنهاد داده می‌شود، تکیه بر ملاحظات روسیه برای تعامل با رژیم صهیونیستی و اعراب سنی است. در این گزارش، به ترامپ پیشنهاد شده است که به منظور تحقق هدف خود، به متحدان صهیونیستی و عربش فشار بیاورد تا با مسکو وارد معامله شوند.
 
یکی دیگر از روش‌ها، قرار گرفتن در گسل اختلافی موضوع رئیس جمهور سوریه است. این گزارش تأکید کرده است که مسکو و تهران به یک اندازه بر روی بقای اسد توافق ندارند و روسیه نگرش بازتری به موضوع دارد و آمریکا می‌تواند با مانور بر روی این موضوع، اختلاف روسیه و ایران را تعمیق بخشد.
 
بسیاری از مقامات رسمی در ایالات متحده از دو حزب مهم نیز بر این مسئله تأکید کرده و اقداماتی را به مرحله اجرا گذرانده‌اند که در ادامه، برخی از آن‌ها تشریح خواهند شد.

 

 
انتهای پیام/