شهرخبر

با وجود انتقادات گسترده صورت گرفت؛

دفاع وزیر امور خارجه انگلیس از معاهده امنیتی با آمریکا و استرالیا

دفاع وزیر امور خارجه انگلیس از معاهده امنیتی با آمریکا و استرالیا

وزیر امور خارجه جدید انگلیس معاهده امنیتی لندن با واشنگتن و کانبرا را در راستای دفاع از منافع این کشورها عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساندی تلگراف، «لیز تراس»، وزیر امور خارجه جدید انگلیس با انتشار یادداشتی معاهده امنیتی لندن با واشنگتن و کانبرا را در راستای دفاع از منافع این کشورها عنوان کرد.

به گفته وزیرخارجه جدید انگلیس، معاهد سه جانبه اخیر موسوم به آکوس نشان دهنده آمادگی لندن برای مقابله با اقدامات زیانبار و شرورانه برخی کشورها است.

این مقام کابینه لندن، با اشاره به محتوای امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک این معاهده، آن را یک طلوع جدید توصیف کرد که انگلیس پرچم خود را در عرصه بین‌المللی کاشته است.

به گفته تراس، معاهده آکوس فراتر از مقوله سیاست خارجی است و از طریق مشارکت با کشورهای همسو در جهت ایجاد ائتلاف برای حفظ ارزش‌ها و منافع مشترک، به سود مردم بریتانیا و مناطق دورتر خواهد بود.

سران سه کشور آمریکا، انگلیس و استرالیا شامگاه چهارشنبه با امضای یک توافقنامه همکاری سه جانبه از آغاز برنامه ساخت زیردریایی با سوخت هسته‌ای برای استرالیا خبر دادند.

در همین ارتباط، شماری از وزرای کابینه استرالیا از جمله «اسکات موریسون» نخست وزیر این کشور روز پنج شنبه در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که «پیگیری فناوری زیردریایی با سوخت هسته‌ای به معنای آن است که استرالیا دیگر به برنامه ساخت زیردریایی متعارف از رده تهاجمی با شرکت گروه نیروی دریایی [فرانسه] ادامه نخواهد داد». طبق این بیانیه، «تغییرات سریع در حوزه امنیت منطقه‌ای، زیردریایی‌های متعارف را برای رفع نیازهای عملیاتی استرالیا در دهه‌های پیش رو نامناسب می سازد».

دولت استرالیا در بخشی دیگر از این بیانیه ابراز امیدواری کرد که همکاری نزدیک و مثبت با فرانسه ادامه یابد.

در مقابل، وزارت خارجه فرانسه نیز فسخ قرارداد مزبور از سوی دولت استرالیا را اقدامی تأسف بار خواند که با روح همکاری دوجانبه فرانسه- استرالیا همخوانی ندارد.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه نیز در اعتراض به این اقدام کانبرا گفت: «مثل این بود که از پشت خنجر بزنید. ما بر پایه صداقت با استرالیا رابطه برقرار کرده ایم، حال آنکه این اعتماد خدشه دار شده است. من امروز از خاتمه یافتن این توافق عصبانی هستم».

وی همچنین گفت که از استرالیا و آمریکا بابت این اقدام توضیح خواهد خواست.