شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایران#نخست وزیر

نگاه مایوسانه نخست وزیر اسرائیل به آینده کابینه/ بنت: مقصر اصلی پیشرفت هسته‌ای ایران نتانیاهو است!


نگاه مایوسانه نخست وزیر اسرائیل به آینده کابینه/ بنت: مقصر اصلی پیشرفت هسته‌ای ایران نتانیاهو است!

نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه‌ای با یک رسانه عبری زبان ادعا کرد پیشرفت‌های هسته‌ای ایران طی ۲ سال و نیم گذشته تاریخی و بی‌سابقه بوده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم اسرائیل در گفتگویی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی یا نت رسانه آنلاین روزنامه یدیعوت آحارانوت در مورد مسایل مختلف از جمله ادامه بحران کرونا در اسرائیل، گفتگو با ابومازن، جنگ علیه غزه، مبادله اسرا و پرونده هسته‌ای ایران سخن گفت و دست آخر هم اعلام کرد نمی‌داند کابینه‌اش می‌تواند چهار سال دوام بیاورد.

کرونا در اسرائیل

بنت که به مناسبت سومین ماه از تصدی نخست وزیری‌اش با این رسانه عبری زبان گفتگو می‌کرد ابتدا در مورد شکست در کنترل ویروس کرونا که به رغم تزریق 3 دز از واکسن فایزر همچنان گریبان گیر اسرائیل است، سخن گفت و ضمن اعتراف به سردرگمی در مقابله با این ویروس گفت: راحت‌‌ترین اقدام تعطیلی است اما این کار اشتباه است، من در یک تصمیم ریسکی بدون دریافت مجوز اداره غذا و دارو دستور تزریق دز سوم را دادم که با اعتراضاتی هم همراه شد به هر شکل در جاهایی هم شکست خوردیم.

بنت در عین حال و با وجود تاکید بر اشتباه بودن تعطیلی سراسری خبر داد: نمی‌تواند قول بدهد که مجبور به تعطیلی دوباره اسرائیل نشود.

درگیری‌های غزه

نخست وزیر اسرائیل در بخش دیگری از این گفتگو در رابطه با شرایط نوار غزه و این که آیا احتمالا اسرائیل در آستانه جنگ دیگری با نوار غزه قرار دارد، گفت: ضرورتا به سوی جنگ نمی‌رویم، وزیر دفاع (جنگ) دو ماه کامل از وقت خود را برای نوعی توافق صرف کرد اگر موفق شویم جنگی در کار نخواهد بود.

او در پاسخ به پرسش دیگری در این رابطه و اینکه در زمان نخست وزیری، دیگر از آن مواضع تند و افراطیش خبری نیست با اذعان ضمنی به ضرباتی که مقاومت بر اسرائیل وارد می‌کند گفت: من وقتی روی این صندلی (نخست وزیری) می‌نشینم، مسئول ادامه بقای دولت یهودی هستم، از اینرو مجبور هستم تصمیمات غیر احساسی بگیرم.

خبرنگار یانت در واکنش به این پاسخ بنت از او پرسید: تو سالیان متمادی به دلیل عملکرد نتانیاهو در قبال غزه از وی انتقاد کرده و اعلام کردی او به دنبال شکست دادن حماس نیست اما اکنون خودت برای توافق با حماس تلاش می‌کنی؟ که بنت پاسخ داد: ما چهار ماه پیش جنگی با غزه داشتیم و اکنون نیز دقیقا در همان نقطه قرار داریم، حماس یک سازمان جهادی است که اولویت خود را جنگ با ما تا پایان راه (آخرین نفس) قرار داده است، مسئولیت من هم در مقابل تامین امنیت است.

خبرنگار مجددا پرسید پس جواب فردی که سدیروت همچنان صدای آژیر خطر را می‌شنود، چه می‌دهید؟ بنت در پاسخ ادعا کرد: ما سه برنامه برای غزه داریم، یکی از آنها ممانعت از شلیک موشک است اما این کافی نیست، دومین برنامه ما آن است که نباید اجازه دهیم شرایطی که در لبنان طی 15 سال گذشته به وجود آمده و 150 هزار موشک از این نقطه ما را نشانه رفته‌اند در غزه شکل بگیرد، سوم توجه به مسایل انسانی (که در واقع کاهش محاصره و اعطای بخشی از حقوق عادی مردم در محاصره غزه است و رژیم صهیونیستی سال هاست که آن را برگ معامله خود برای فشار بر مردم این منطقه قرار داده است).

پرونده اسرای فلسطینی

در پرونده نظامیان اسرائیلی اسیر در نوار غزه هم یانت از بنت پرسید: آیا با مبادله اسرا موافق هستید؟ آیا نگاه مثبتی به آن دارید؟ که نخست وزیر اسرائیل سعی کرد شکست در مقابل پافشاری مقاومت بر شروط را پشت پاسخ دوپهلوی خود پنهان کند، او در این باره گفت به شرایط بستگی دارد، به طور حتم در شرایط خاصی پاسخ من بله است و در شرایط دیگری نه، من همواره مخالف آزادی اسرایی هستم که دست آنها به خون اسرائیلی آغتشه باشد، من مخالف این امر بوده و خواهم بود!.

خبرنگار بعد از آن پرسید: شما می‌گویید که احتمال وقوع جنگ با نوار غزه حتمی نیست، پس چه اتفاقی باید رخ دهد که جنگی نباشد؟ بنت هم در پاسخ مدعی شد مسئله به رهبران حاضر در غزه مرتبط است، اینکه آنها که در غزه هستند اعلام کنند ما زندگی کردن را انتخاب می‌کنیم و قصد بهبود شرایط آن را داریم ما به دنبال ساخت مدرسه برای این منطقه هستیم و البته کاری با دولت یهودی نداشته باشیم، آنگاه دیگر مشکلی با غزه نخواهد بود.

اختلاف نظر با گانتس

یانت در بخشی دیگر از این گفتگو به اختلاف نظر بنت و گانتس در مورد ارتباط با تشکیلات خودگردان پرداخت و از نخست وزیر اسرائیل پرسید: چرا وزیر دفاع شما احساس می‌کند که به او حمله می‌کنید؟ آیا تایید می‌کنید که با ملاقات وزیر دفاع با ابو مازن موافقت کرده‌‌اید؟

بنت هم در پاسخ گفت: اجازه بدهید من دیدگاهم را در این رابطه اعلام کنم، با وجود آن که ما با هم همکاری خوبی داریم اما او عملکردی فراتر از چارچوب وزیر دفاع دارد، من مخالف دولت فلسطینی هستم، تصور می‌کنم که انتقال الگوی حماس که در غزه شکل گرفته (به کرانه باختری) یک اشتباه بزرگ است، زیرا می‌تواند آنگونه که حماس در غزه اقدام کرده، موشک‌ها از طریق کرانه باختری هم شلیک شوند. در مورد ملاقات وزیر جنگ با ابو مازن هم باید بگویم بله او به عنوان مسئول پرونده شهرک سازی خواهان انجام این ملاقات شده بود و من هم با آن موافقت کردم.

رابطه اسرائیل و ابومازن

بنت در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با احتمال ملاقات با محمود عباس گفت: اما من خودم شخصا حاضر به ملاقات با ابو مازن نیستم، من با فردی که علیه نظامیان ما در دادگاه لاهه اقامه دعوی کرده و رهبران اسرائیل را متهم به ارتکاب جنایت جنگی می‌کند، ملاقات نمی‌کنم، من فکر می‌کنم که تشکیلات خودگردان ساختاری فشل و شکست خورده است.

در اینجا خبرنگار یانت پرسید: پس یعنی ابو مازن دیگر یک شریک صلح محسوب نمی‌شود؟ نخست وزیر اسرائیل هم پاسخ داد: واژه‌ها و تعریف‌ها را کنار بگذارید آیا کسی تصور می‌کند که راه برون رفتی برای روند صلح وجود داشته باشد؟ هیچ کس چنین باوری ندارد.

خبرنگار مجددا پرسید پس به عبارتی دیگر در دوره بنت باید بگوییم مذاکره با فلسطینیان را فراموش کرده و خبری از خروج از بن بست سازش نخواهد بود؟ بنت در پاسخ به این پرسش هم در اظهار نظری دوپهلو گفت: در برخی از موارد بله و در برخی از موارد خیر. در بعد سیاسی و قومیتی چنین امری رخ نخواهد داد اما در بخش اقتصادی این خط مشی وجود دارد.

موضوع هسته‌ای ایران

خبرنگار یانت سپس به موضوع ایران پرداخت و از بنت پرسید: شما علنا اعلام کردید میراث بدی از نتانیاهو به شما ارث رسیده است، شما به نقاشی بمب نتانیاهو اشاره کردید، در حال حاضر ما در کدام نقطه مقابله با ایران قرار داشته و چه میراثی به شما رسیده است؟

بنت پاسخ داد: طی دو سال و نیم گذشته ایران به پیشرفت‌های بی‌سابقه‌ای در راستای دستیابی به بمب هسته‌ای ( در پروژه هسته‌ای) دست یافته‌ است، این پیشرفت‌ها حتی پیش از روی کار آمدن دولت جدید در ایران به انجام رسیده و سطح غنی سازی به 60 درصد رسید، پس مدتهاست که ایران از خط قرمز عبور کرده است.

خبرنگار یانت از بنت سئوال می‌کند: این اتفاق در دوره نتانیاهو افتاده است؟ بنت هم مجددا تاکید می‌کند: بله دقیقا در دوره نتانیاهو رخ داد، من در مورد دو سال و نیم گذشته صحبت می‌کنم.

خبرنگار سپس به بنت متذکر می‌شود: مگر نتانیاهو نبود که در کنار عملیات ویژه موساد در انتقال آرشیو ایران ایستاد، یعنی همه اقدامات نتانیاهو کمکی به این روند نکرده است؟ آیا ما در شرایطی بدتر از قبل قرار داریم؟ بنت هم به صراحت پاسخ می‌دهد: به طور حتم این سخن درست است، این مسئله هم امر مخفی نیست، بلکه در رسانه‌ها هر صبح می‌توانید آن را مطالعه کنید، ایرانی‌ها تحت تاثیر سخنرانی‌ها و واژه‌ها قرار نمی‌گیرند، فقط اقدام است که می‌تواند آنها را متوقف کند. هرچه بوده گذشته اکنون من مسئول هستم و این مسئولیت به عهده من قرار گرفته است.

او می‌افزاید: ما برنامه بسیار متکامل و فراگیری را در چهار محور کلی برای ایران تدوین کرده ایم، این محور‌ها عبارتند از محور غنی سازی اورانیوم، محور تسلیحاتی، محور موشکی و محور نفوذ منطقه‌ای، که اتفاقا باید بگویم طی یک دهه گذشته ایران در محور آخر در حلقه اطراف اسرائیل توسعه بسیار زیادی پیدا کرده است.

بنت بعد از آن در پاسخ به سؤال خبرنگار که پرسید: آیا می‌توان گفت که نفتالی بنت شخصیتی است که قرار است دستور تهاجم به ایران را بدهد؟

گفت: در این رابطه اظهار نظر نمی‌کنم، من فقط در مورد آن چه انجام شده پاسخگوی سئوالات شما هستم.

و در پاسخ به پرسش مجدد خبرنگا یانت که پرسید: آیا این یکی از گزینه‌های شماست؟ هم گفت: توضیحی ندارم.

ناامیدی از کابینه جدید اسرائیل

خبرنگار یا نت بعد از آن به آینده و سرنوشت دولت بنت پرداخت و از وی پرسید: آیا امیدوار هستید دولت شما 4 سال عمر کند؟ که نخست وزیر اسرائیل اعتراف کرد بسیار دشوار است این مسئله را پیش بینی‌کنم، نمی‌دانم، کسی نمی‌تواند پیش بینی کند فردا چه اتفاقی می‌افتد.

نفتالی بنت در مورد قانونی که قرار است به حیات سیاسی بنیامین نتانیاهو پایان دهد هم پاسخ دو پهلو داده و در پاسخ به پرسش: آیا از قانونی که نامزدی فرد متهم در انتخابات را ممنوع و مانع تشکیل کابینه توسط وی می‌شود، حمایت می‌کنید؟ گفت: فکر می‌کنم که از آن حمایت کنم، وزیر دادگستری پیشنهاد دهنده این قانون است و اگر به همین شکل تصویب شود از آن حمایت می‌کنم.

یانت بعد از آن به میزان محبوبیت بنت به ویژه در سایه انتقادات شدید از وی در جامعه اسرائیل پرداخته و پرسید: صادقانه بگویید اگر فردا انتخابات برگزار شود، آیا نفتالی بنت از محبوبیت کافی در میان رای دهندگان برخوردار است؟ چه کسی به بنت رای خواهد داد؟ بنت هم در پاسخ گفت: فقط می‌توانم بگویم که ما در اول راه قرار داریم و روز به روز تعداد افرادی که از نحوه مدیریت ما خوششان خواهد آمد، افزوده خواهد شد.

خبرنگار یانت مجددا پرسید: فکر می‌کنید چند کرسی در آن انتخابات کسب می‌کنید؟ بنت هم دوباره اعتراف کرد: نمی‌دانم چه اتفاقی خواهد افتاد.

انتهای پیام/