شهر خبر

انقلاب در صنعت هوافضا؛

تولید کامپوزیت‌هایی که با فشار تغییر رنگ می‌دهند

تولید کامپوزیت‌هایی که با فشار تغییر رنگ می‌دهند

محققان سوئیسی برای اولین بار موفق به تولید نوعی کامپوزیت شده اند که در صورت تحمل فشار بیش از حد تغییر رنگ می دهد و کاربردهای گسترده ای در صنعت هوافضا خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، شناسایی به موقع وارد آمدن فشار بیش از حد به مواد کامپوزیتی در صنایعی مانند هوافضا اهمیت زیادی دارد و حالا ماده کامپوزیتی تازه‌ای تولید شده که تغییر رنگ و درخشش آن در زیر نور ماورا بنفش قابل تشخیص است.

کامپوزیت مذکور از لایه‌های متناوب و چند لایه تشکیل شده که یکی از آنها نسخه‌ای مصنوعی از مرواریدی است که به مادر مروارید مشهور است و متشکل از صفحات کربنات کلسیم است که بر استحکام پوسته‌های ظاهراً نرم این کامپوزیت می‌افزاید.

همچنین در این محصول از صفحات اکسید آلومینیوم تراز شده استفاده شده است که از طریق مخلوطی از رزین اپوکسی و ذرات اکسید تیتانیوم به یکدیگر متصل می‌شوند.

ماده دیگر این مجموعه یک پلیمر پلاستیکی است که حاوی مولکول‌هایی به نام مکانیفور است. اگرچه این کامپوزیت معمولاً در صورتی که در زیر نور ماورا بنفش دیده شود به رنگ صورتی روشن است، اما در صورت تحمیل فشار به رنگ بنفش درخشان درمی‌آید. افزایش فشار میزان این درخشش را بیشتر می‌کند.