شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#انتخابات#عراق#نخست وزیر

الکاظمی تأکید کرد؛

لزوم تأمین امنیت انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق

لزوم تأمین امنیت انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق

نخست وزیر عراق در سخنانی بر لزوم تأمین امنیت انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور توسط دستگاه‌های ذیربط تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بغداد الیوم، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق سخنانی را در خصوص انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور مطرح کرد. وی گفت: همانطور که پیشتر نیز تأکید کردم، انتخابات در موعد مقرر برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، نخست وزیر عراق همچنین فراهم کردن پشتیبانی لازم از کمیساریای عالی انتخابات و سایر دستگاه‌های ذیربط را خواستار شد تا آن‌ها بتوانند نقش خود در تأمین امنیت انتخابات و روند طبیعی آن را به خوبی ایفا کنند.

پیشتر دولت عراق اعلام کرده بود که انتخابات پارلمانی در تاریخ ۶ ژوئن (۱۶ خردادماه) برگزار می‌شود. با این حال، مقامات عراقی موعد تعیین شده برای برگزاری انتخابات را به تعویق انداخته و آن را به روز ۱۰ اکتبر (۱۸ مهرماه) موکول کردند.

هر چند که اخبار ضد و نقیضی پیرامون احتمال تعویق مجدد زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق شنیده می‌شود اما تاکنون هیچ‌گونه خبر رسمی پیرامون این مسأله مطرح نشده است. افزایش گمانه‌زنی‌ها پیرامون تعویق قریب‌الوقوع زمان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق واکنش‌های زیادی را در صحنه سیاسی این کشور به دنبال داشته است.

بسیاری از شخصیت‌های سیاسی عراق به این مسأله واکنش نشان داده و اعلام کرده‌اند که تحت هیچ شرایطی زیر بار تعویق زمان برگزاری انتخابات نخواهند رفت. در همین راستا، شیخ عبدالامیر التعیبان نماینده پارلمان عراق تصریح کرد: هرگونه تعویق زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق به مثابه کودتا علیه اراده مردمی در این کشور است.

وی همچنین گفت: برخی گروه‌های صاحب نفوذ در ساختار دولت به دنبال این هستند تا برای مدت طولانی‌تری در پست‌های تصمیم گیری کشور حضور داشته باشند. به همین دلیل آنها برای تعویق زمان برگزاری انتخابات تلاش می‌کنند.

از سوی دیگر، چندی پیش ائتلاف «وطنیه» که «أیاد علاوی» ریاست آن را برعهده دارد انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق را اعلام کرد.

«وائل عبد اللطیف» از مقامات ائتلاف وطنیه در این زمینه اعلام کرد: در شرایط کنونی وضعیت به گونه‌ای است که مشارکت در انتخابات پایین خواهد بود و نتیجه آن روی کار آمدن دولتی ضعیف است. پیش از این نیز «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی زودهنگام را اعلام کرده بود.