به گزارش برنا؛ چند روزی است که خبر می رسد وضعیت مشهد از سیاه هم سیاه تر است و ضریب اشغال تخت‌های استان خراسان رضوی افزایش پیدا کرده که جای نگرانی دارد و با روند فعلی در روزهای آتی با کمبود تخت مواجه خواهند بود همچنین به نظر می رسد اگر ورودی‌های شهر مشهد کم نشود زنجیره انتقال بیماری به راحتی قطع نخواهد شد و با این روند نشان می دهد که پیک ششم بیماری کرونا در مشهد در حال وقوع است. در هر حال انگار ورود هر مسافر به مشهد به‌هرطریقی چه به‌وسیله خودروی شخصی و چه توسط ناوگان حمل‌ونقل عمومی اعم از ریلی، زمینی و هوایی تنها و تنها به گسترش بیماری کمک کرده و خواهد کرد.

کمبود دارو برای بیماران کرونایی وجود ندارد

مهدی قلیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار برنا گفت: اوضاع خطرناک مشهد در شرایطی به وجود آمده است که تعداد بیماران بسیار زیاد است.

او با بیان اینکه  تعداد بیماران کرونایی هم در مراکز سرپایی هم به صورت بستری در حال افزایش است، افزود: حدود 130 درصد افزایش میزان بستری را در خراسان رضوی از ابتدای تیرماه تا کنون شاهد بودیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره تأثیر ورود اتباع به کشور در جهت افزایش میزان ابتلا تصریح کرد: میزان افزایش بستری در کل کشور به این شکل است و همگی از نوع دلتا است.

قلیان افزود: هیچ ضروریتی برای مسافرت غیر ضروری به  استان خراسان رضوی وجود ندارد و برای زیارت رفتن در حال حاضر وقت مشهد آمدن نیست و توصیه می کنم کسی به قصد زیارت از منزل خود خارج نشود.

کمبود دارو و تجهیزات نداریم

همچنین  علی روح بخش مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص گفت: خوشبختانه در سطح بیمارستان های مشهد با توجه به افزایش بیماری در خصوص دارو و تجهیزات کمبودی وجود ندارد و سرم و رمدسیویر به میزان کافی موجود است و مشکل حادی را نداریم

او با بیان اینکه بیماران بستری شده غالبا رمدسیویر دریافت می کنند و در مقابل بیماران سرپایی فاویپراویر مصرف می کنند و برای بیماران سرپایی درصد کمی کمبود دارو وجود دارد، تصریح کرد: داروهای استفاده شده برای بیماران همانند قبل است و با تغییر سویه های بیماری درحال حاضر روش درمان تغییر نکرده است.

روح بخش ضمن هشدار گفت: بهترین توصیه این است که در حال حاضر پروتکل های بهداشتی رعایت شود و با زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم سفر های غیر ضروری بیماری کاهش  پیدا کند.

او افزود: دولت جدید اگر به مسائل مالی دانشگاه های علوم پزشکی توجه کند اثرگذار خواهد بود و اگر این مورد حل شود بسیاری از مسائل و مشکلات دارویی و تجهیزاتی حل خواهد شد.

او گفت: مطالبات شرکت ها در حوزه، دارو  و ملزومات از دانشگاه های علوم پزشکی زیاد است و این شرکت ها رغبتی ندارند که با دانشگاه ها همکاری کنند چرا که ریشه ی این کمبود ها به دلیل عدم رغبت همکاری شرکت هاست همچنین این عدم همکاری در موضوع کرونا، خیلی زیاد اثر نداشته است.

انتهای پیام/