شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا

این کار وظیفه آمریکا است

یک محقق بنگلادشی اعلام کرد که دولت آمریکا وظیفه دارد برای محافظت و دفاع از آوارگان روهینگیا در بنگلادش فعالانه تر عمل کرده و از پرونده حقوقی علیه نظامیان میانمار در دادگاه عدالت بین المللی حمایت کند.

این کار وظیفه آمریکا است

به گزارش منیبان؛ از اوراسیا ریویو، در این گزارش نوشته "مفسر راشد" استاد دانشگاه بخش روابط بین الملل دانشگاه داکا بنگلادش آمده است: هفته گذشته وزارت امور خارجه آمریکا گزارشی سالیانه درباره "جلوگیری از نسل کشی" را منتشر کرد. این گزارش در سال جاری برای اولین بار از دولت آمریکا خواسته است که اقداماتی پیشگیرانه برای توقف نسل کشی در شش کشور از جمله در میانمار انجام دهد. بر اساس گزارش مزبور، از زمان کودتای ماه فوریه ، دولت نظامی در میانمار در حال خشونت و خصومت علیه تظاهرکنندگان طرفدار دموکراسی بوده است. این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که خصومتهایی از جمله پاکسازی قومی و نقض آزادی دینی در استان راخین میانمار روی داده است. این گزارش علاوه بر این خواستار مستندسازی موارد نقض حقوق بشر برای پیشبرد پاسخگو کردن مقامات در میانمار شده است.

نویسنده این یادداشت در ادامه در ارتباط با تاثیرات بحران روهینگیا در جنوب آسیا می نویسد: از زمان خروج گسترده آوارگان میانماری در سال ۲۰۱۷ کل منطقه جنوب و جنوب شرق آسیا با تاثیرات منفی گسترده ای از جمله تهدیدات امنیتی جدید رو به رو شده است. علاوه بر بنگلادش، سایر کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا از جمله هند و تایلند نیز به علت افزایش مهاجرتهای غیرداوطلبانه با موارد آوارگان و پناهجویان رو به رو شده اند. حتی کشورهایی مانند مالزی و اندونزی هم برای مدتی طولانی با این مشکل رو به رو بوده اند. علاوه بر مهاجرت غیرداوطلبانه، بحران روهینگیا همچنین منجر به یک شبکه قاچاق انسانی نیرومند در این منطقه شده است. از جنبه امنیتی سنتی هم روهینگیا تا حد زیادی دربرابر افراط گرایی و تروریسم آسیب پذیر هستند که این مساله ممکن است موجب بی ثباتی در کل منطقه بشود. پاکسازی قومی و فعالیتهای نسل کشی در استان راخین تهدیدی واقعی برای معیارهای جهانی حقوق بشر است.

این درحالی است که در سال ۲۰۱۷ کشور بنگلادش ۷۰ هزار روهینگیا را بر اساس موازین بشردوستانه پذیرفت و آنها را در اردوگاههایی در "کاکس بازار" اسکان داد. بنگلادش از آن زمان تا کنون با مشکلات و موانع زیادی در زمینه مدیریت این اردوگاهها و همچنین بازگرداندن آوارگان رو به رو است. بعد از چهار سال این مساله به عنوان یک تهدید امنیتی نه تنها برای بنگلادش بلکه برای کل منطقه ادامه دارد.

بنگلادش برای بازگرداندن موقرانه و با کرامت آوارگان در حال بررسی تمام احتمالات و راههای ممکن از جمله مسیرهای دوجانبه، سه جانبه و چندجانبه است. بنگلادش در سال ۲۰۱۷ توافقنامه دوجانبه ای با میانمار در این زمینه امضا کرد، اما به نظر می رسد که میانمار هیچ اراده ای برای اجرای این توافقنامه ندارد و می خواهد که فرایند را معطل نگه دارد و موضوع را مشمول مرور زمان نماید. دولت شیخ حسینه در سال ۲۰۱۹ طرحی چهار ماده ای را برای بازگرداندن آوارگان به سازمان ملل ارائه داده که شامل ایجاد مناطق امن و استقرار ناظران در استان راخین است.

از سوی دیگر، آمریکا نیز خصومتها در راخین را محکوم کرده و کمکهایی به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار برای نگهداری اردوگاهها در اختیار بنگلادش قرار داده است . آمریکا همچنین تحریم هایی علیه ژنرالهای ارتش میانمار در سال ۲۰۱۹ اعمال کرده است. اما آمریکا تا کنون این خصومتها را به عنوان "نسل کشی" معرفی و اعلام نکرده است و اکنون پیش از آنکه دیر شود این خصومتها باید نسل کشی اعلام شود. تا کنون کشورهایی از جمله کانادا ، ترکیه و فرانسه این مورد را نسل کشی اعلام کرده اند. در حالی که دولت جو بایدن مساله حقوق بشر را مورد تاکید قرار داده است باید از پرونده کشور گامبیا در دادگاه عدالت بین المللی علیه میانمار حمایت نماید. دولت آمریکا بنا بر قانون "الی ویسل اکت" ۲۰۱۸ الزام دارد که تدابیر خود را برای جلوگیری از نسل کشی و سایر خصومتها به روز رسانی نماید. این فراتر از یک امر اخلاقی و بلکه وظیفه دولت آمریکا است که در مساله روهینگیا فعال تر بشود و پیش از آنکه دیر شود از "تحت ستم ترین اقلیت" در جهان محافظت نماید.

به گزارش ایرنا، مردم روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنها را تحت ستم‌ترین مردم دنیا توصیف کرده است، از زمان اعمال خشونت‌ها در سال ۲۰۱۲ تاکنون با هراس بیشتری از حملات روبه رو هستند. بنا به آمار "عفو بین‌الملل" پس از آغاز سرکوب این جامعه اقلیت مسلمان توسط نیروهای نظامی میانمار در اوت ۲۰۱۷ ، تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار آواره روهینگیا که اکثرا زن و کودک هستند از میانمار گریخته و وارد کشور بنگلادش شده‌اند.

از ۲۵ اوت ۲۰۱۷ تاکنون نیز نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیا به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شده‌ و بیش از ۱۱۴ هزار نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند. شورشیان "ارتش آراکان" در استان راخین میانمار برای خودمختاری بیشتر با نیروهای دولتی در نبرد هستند. 

خرداد ماه سال گذشته هم ده ها گروه مدافع حقوق بشر از کشورهای مختلف جهان، از دیوان بین‌المللی عدالت (ICJ) مستقر در لاهه هلند خواستند که گزارش مربوط به نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار را برای اطلاع عموم منتشر کند. میانمار اوایل امسال گزارشی را در این خصوص به دیوان کیفری بین‌المللی ارائه داد که در آن به تدابیر ادعایی دولت میانمار برای جلوگیری از نسل‌کشی بیشتر علیه اقلیت مسلمان روهینگیا اشاره شده است.

در این حال، ۳۰ گروه حقوق بشری در نامه مشترکی به دیوان کیفری بین‌المللی درباره افشا نشدن اطلاعات نادرست و غیرواقعی در صورت محرمانه باقی ماندن و منتشر نشدن علنی گزارش دولت میانمار ابراز نگرانی کردند.