شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#مجلس#نماینده مجلس#خوزستان#بانک

الزام دستگاه‌های اجرایی جهت پاسخگویی به نمایندگان | یک نماینده: بحران خوزستان مساله مهم تری برای رسیدگی است

در حالی که امروز کلیات طرح الزام دستگاه‌های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان در مجلس تصویب شد یک نماینده مجلس تذکر داد بحران خوزستان و پاداش 400 میلیون تومانی هیات مدیره یکی از بانک ها مسائل مهم تری است که در مجلس باید به آن رسیدگی شود.

مجلس

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز مساله خوزستان یکی از مسائل مهم کشور است و مسئولان باید در این قبال پاسخگو بوده و مجلس شورای اسلامی نیز وظیفه دارد که بر پاسخگویی وزرا و مسئولان عالی‌رتبه نظارت کند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام جواد نیک‌بین در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) مجلس در تذکری شفاهی با استناد به ماده ۲۲ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حفظ شأن مجلس و جایگاه نماینده‌ها در اختیار هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی است، امروز مسائل مهمی در کشور وجود دارد که مجلس باید با اقتدار برای حل آنان ورود کند.

وی در ادامه اظهار کرد: زمانی که اعضای هیات مدیره بانک تجارت ۴۰۰ میلیون تومان برای خودشان پاداش تعیین می‌کنند و بعد در عرض ۱۵ ثانیه آن را به ۵۰۰ میلیون تومان می‌رسانند، این مساله‌ی مهم کشور است که باید به آن پرداخته شود.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مساله خوزستان که امروز مردم با مشکل روبه‌رو شده‌اند از مسائل روز کشور است، مسئول عالی‌رتبه‌ای که به خوزستان می‌رود و می‌گوید ما در توسعه کشور موفق نبودیم چه دردی از مردم دوا می‌کند. شما در توسعه زندگی خود موفق بوده‌اید. باید از آنها پرسید در سال ۵۷ کجا بوده است و امروز در کجا قرار دارد؟ مردم حق اعتراض دارند و مسئولان باید پاسخگو باشند.

نیک‌بین تاکید کرد: زمانی که پارسال ما از استیضاح صحبت کردیم، عده‌ای به ما خندیدند. باید هرچه زودتر مقصر اصلی این وضعیت مشخص شود. این‌که می‌گویند مصوبه مجلس شورای اسلامی باعث شده دست و پای آنها برای برداشتن تحریم‌ها بسته شود حرفی خنده دار است، اگر مصوبه مجلس شورای اسلامی نبود شما به قهقرا رفته بودید.

در جلسه علنی امروز (دوشنبه، 4 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح الزام دستگاه‌های اجرایی جهت پاسخگویی تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان با 163 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر در جلسه با کلیات این طرح موافقت کردند.

هفته گذشته تعدادی از مخالفان و موافقان نظر خود را درباره کلیات این طرح گفته بودند و در این جلسه علیرضا سلیمی نیز به عنوان مخالف کلیات این طرح با بیان اینکه ماهیت تذکر برای یادآوری بوده ولی دو نوع تذکر داریم، گفت: یک تذکر جهت یادآوری موارد و تذکر دیگر جهت توبیخ است که الزام دستگاه‌ها به پاسخگویی نسبت به تذکراتی که جهت یادآوری هستند، ضرورتی ندارد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس در ادامه با بیان اینکه سوال و استیضاح طبق قانون اساسی جنبه توبیخی برای رئیس جمهور و وزرا دارند، عنوان کرد: تذکر به عنوان شبه سوم در آیین‌نامه اضافه شد که جنبه توبیخی آن مشخص نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه نمایندگان برای عدم پاسخ وزرا به سوالات، کارت زرد می‌دهند که البته تعداد آن نیز تفاوتی ندارد، اظهار کرد: اما برای عدم پاسخگویی به تذکرات هیچ مجازاتی در نظر گرفته نشده است ضمن اینکه تذکرات کتبی نیز حذف شده که این حذف درست نیست.