شهر خبر

گلایه نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی از متولیان نظام سلامت

گلایه نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی از متولیان نظام سلامت

نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، با اشاره به نقش فیزیوتراپیست ها در مقابله با عوارض کرونا، از اینکه مهم ترین مطالبه فیزیوتراپیست ها هنوز محقق نشده است، از متولیان نظام سلامت گلایه کرد.

به گزارش بهداشت نیوز، نشست خبری روز جهانی فیزیوتراپی با حضور هیأت رئیسه انجمن فیزیوتراپی ایران، روز شنبه دوم مرداد ۱۴۰۰ در محل انجمن برگزار شد.
 
علیرضا شهاب مسئول شاخه ورزشی انجمن فیزیوتراپی ایران در این نشست، گفت: فقر حرکتی در زندگی روزمره منجر به ناهنجاری‌هایی می‌شود که سطح کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد و هزینه‌های اقتصادی را متحمل سیستم درمان خواهد کرد.
 
وی افزود: انجمن فیزیوتراپی ایران برای ایجاد جامعه‌ای شاداب وارد عمل شده و در دوران کرونایی آموزش‌های همگانی و عمومی را در فضای مجازی گسترش داده است.
 
شهاب با بیان اینکه حفظ سلامت ورزشکاران به عنوان سرمایه‌های کشور در دوران کرونایی امری مهم است، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود و کاهش طول دوره تمرینات، آسیب‌های زیاد ی به ورزشکاران وارد شد اما همکاران فیزیوتراپیست تلاش کردند برای رسیدن به اهداف قهرمانی حداقل ابتلاء به کرونا را در این قشر داشته باشیم.
 
این فیزیوتراپیست همچنین به فعالیت افراد غیرحرفه ای در امر فیزیوتراپی که در فضای مجازی تبلیغات زیادی می‌شود، اشاره کرد و افزود: شمار این افراد غیرحرفه ای زیاد است و انواع و اقسام تمرینات توسط آنها به مردم ارائه و باعث ایجاد بیماری می‌شود. افراد برای مشکلات بازتوانی و توانبخشی باید از فیزیوتراپیست که کارت انجمن فیزیوتراپی یا سازمان نظام پزشکی را دارد، کمک بگیرند.
 
به گفته وی، در کشورهای پیشرفته فیزیوتراپی جایگاه ویژه ای داشته و به نوعی علم سلامت حرکت است و همواره قبل از اینکه مشکلات حرکتی منجر به بروز درد شوند فیزیوتراپیست ها وارد عمل می‌شوند و دانش فیزیوتراپی جایگاه ویژه ای دارد.
 
در ادامه پرهام پارسانژاد نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: انجمن فیزیوتراپی ایران از دو سال قبل آموزش‌های خوبی را برای ایجاد حرکت به کودکان و نوجوانان در منزل شروع کرده و کلیپ‌ها و ویدئوهای آموزشی را در فضای مجازی تهیه کرده است.
 
وی افزود: تمرینات تنفسی در بیماران مبتلا به کرونا بسیار ضروری بوده و در فضای مجازی به آنها آموزش داده می‌شود. خوشبختانه بعد از انتشار کلیپ‌های آموزشی مردم آنها را در شبکه‌های مختلف اجتماعی بازنشر می‌کنند که بازتاب خوبی داشته است.
 
پارسانژاد با اشاره به اینکه مطالبات اصلی فیزیوتراپیست‌ها تاکنون محقق نشده است، تصریح کرد: ایجاد مقطع دکتری حرفه‌ای از مهم‌ترین مطالبات فیزیوتراپیست ها است که هنوز محقق نشده و لازم است این قشر پر تلاش به سطح جهانی و بین المللی برسند.
 
وی ادامه داد: فیزیوتراپیست زمان طولانی و چهره به چهره با بیمار را می‌گذراند و با وجود نقش و وظیفه مهم و اساسی آنها در درمان بیماری‌ها، در رسانه‌ها به مطالبات آنها کمتر پرداخته شده است که امیدواریم بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
 
مجید میرزا حیدری مسئول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: از آنجایی که جامعه به سمت سالمند شدن می‌رود لازم است نظام‌سلامت نگاه ویژه ای به رشته فیزیوتراپی داشته باشد تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.
 
در ادامه عبدالرحمان اهوازیان دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: انجمن فیزیوتراپی ایران به عنوان یک انجمن پیشرو در بحث ارتقا علمی همکاران اقدامات خوبی را طی یک سال گذشته انجام داده است.
 
وی افزود: انجمن فیزیوتراپی جز قدیمی ترین انجمن‌های علمی در کشور است که حدود ۶۰ سال سابقه دارد و در سال گذشته توانستیم بیش از ۳۸۰ برنامه را برگزار کنیم که یکی از موضوعات این برنامه‌ها، بحث آموزش عمومی شهروندان بود که در یکسال گذشته با توجه به بیماری کرونا ایجاد شده بود کمک شایانی به کم شدن بار درمان بر روی شهروندان عزیزمان شد.
 
اهوازیان ادامه داد: در بحث بیماری کرونا درگیری شایع بحث تنفسی و ضعف حرکتی و دردهایی است که برای بیماران بعد از درگیری با این بیماری ایجاد می‌شود از این رو انجمن فیزیوتراپی تلاش کرده با فیلم‌های آموزشی و بروشورهای آموزشی و حضور در مراکز بیمارستانی این آموزش‌ها را به شهروندان بدهد تا کمکی به ارتقا سلامت خانواده‌ها شود و امیدواریم این روال همچنان ادامه داشته باشد تا قدم‌های مثبتی در ارتقا سلامت کشور برداریم.
 
منبع: مهر