شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#میراث فرهنگی

شهر گردشگر تحول بزرگی را در صنعت گردشگری ایجاد می کند

ایرنا/ براساس سخنان وزیر میراث فرهنگی کشور، شهر گردشگر تحول بزرگی را در صنعت گردشگری ایجاد می کند.

جلسه ارائه گزارش عملکرد شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدیرکل دفتر حوزه وزارتی و امور بین الملل، خشایار نیکزادفر مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی و اعضای هیئت مدیره شرکت در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

مونسان در این جلسه با تشکر از تلاش ها و زحمات مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی، اعضای هیئت مدیره شرکت، مدیران و کارمندان این شرکت برای اقدامات انجام شده گفت: انصافا اقدامات خوبی طی سه سال اخیر انجام شد، شرکتی با گردش مالی 400 میلیون تومانی به سرعت توانسته درآمدهای خود را افزایش و هزینه ها را کاهش دهد و از شرکت زیان ده تبدیل به شرکت سودده شود. انجام چنین کاری سخت است با توجه به اینکه شرکت مشمول اصل 44 بوده و محدودیت هایی داشته است، به این دلیل نمی توانسته کار جدی انجام دهد، زیرا سرمایه گذاری ها محدود و یک ساله بوده، این محدودیت ها منجر به زیان ده شدن شرکت ها می شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیرامون اینکه شهر گردشگر تحول بزرگی را در صنعت گردشگری ایجاد می کند، افزود: شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی اقدامات خوبی را در زمینه املاک شروع کرده است، به امید خدا با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. هیات مدیره شرکت باید روی املاک شرکت که در مکانهای خوب کشور قرار دارد، تمرکز داشته باشند.

مونسان خطاب به مدیران این شرکت بیان کرد: با کمیته املاکی که در این شرکت تشکیل شده می توانید موضوع املاک را سامان دهی کنید و متصرفان را کاهش دهید. به امید خدا با تلاش هایی که انجام می دهید، املاک در اختیار شرکت قرار بگیرد تا بتوانید از این املاک برای توسعه کسب و کار و درآمد استفاده کنید.

او ادامه داد: شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی باید بتواند خلاهایی که وزارتخانه در حوزه های مختلف به ویژه گردشگری دارد، مرتفع کند.

مونسان تأکید کرد: شهر گردشگر باید مورد توجه جدی هیت مدیره این شرکت قرار بگیرد، اگر این موضوع مهم عملیاتی شود در حقیقت می توانیم همه امکانات شهرداری ها و دهیاری ها را در کنار وزارتخانه قرار دهیم، به جای آنکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از منابع محدود خود هزینه کند از حمایت ها و منابع دیگران نیز استفاده کند با توجه به اینکه موضوع گردشگری با موضوعات مربوط به شهرداری ها عجین شده است و فعالیت آنها مربوط به حوزه شهری می شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: همیشه به مدیران کل استانها تاکید کردم تا ارتباطات خوبی با شهرداری ها برقرار کنند. اگر بتوانیم از طریق این شرکت در قالب موضوع شهر گردشگر امکانات را در خدمت بگیریم، برای توسعه گردشگری کشور اتفاق خوبی می افتد؛ شهر گردشگر باید ب یک موضوع مهم تبدیل و رفتار شهروندان شهرهای گردشگر و حمل و نقل این شهرها باید تببین شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: علاوه بر احداث مجتمع های خدماتی بهداشتی بین راهی که تعریف شده و کارهای اجرایی آن توسط این شرکت انجام شده است، باید تلاش کنید این طرح ها سودده شود.

او ادامه داد: با توجه به جمعیت بیش از 80 میلیون نفری کشور و تعداد سفرهای برون شهری می توان در قالب تفاهم نامه های مختلف با شرکت های تولیدکننده و خدماتی بزرگ احداث و سودده بودن مجتمع های خدماتی بهداشتی بین راهی را پیش برد و تجربیات خود را در اختیار شهرداری ها برای احداث این مجتمع های بهداشتی در داخل شهرها نیز قرار داد. انجام و احداث چنین پروژه های تیراژی از ساختن یک برج سخت تر است.

تاکید بر ایجاد سامانه حمل و نقل گردشگری کشور

مونسان با بیان اینکه موضوعات وزارت میراث فرهنگی باید رصد و عملیاتی شود، اظهار کرد: چندسال پیش مصوبه ای را از هیات وزیران درباره شرکت های حمل ونقل گردشگری کشور گرفتیم. این موضوع بسیار مهم است. در حال حاضر حمل ونقل گردشگری کشور روی زیرساخت حمل ونقل عمومی مسافر قرار دارد. به این منظور باید سامانه حمل و نقل گردشگری در کشور داشته باشیم تا صرفا برای گردشگری استفاده شود و این سامانه ماشین سواری، ون و اتوبوس مخصوص گردشگران داشته باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سال گذشته نامه ای را با وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتیم و برای اسحاق جهانگیری هم ارسال کردیم که متاسفانه با ممنوعیت ورود خودرو به کشور روبه رو شد. طرح خوبی بود، در این طرح تعداد وسایل نقلیه عمومی که برای صنعت گردشگری کشور نیاز بود مطرح و درخواست کردیم خودروهای مخصوص گردشگری با تخفیف وارد کشور شود. برای جلوگیری از رانت ورود خودرو در نامه ذکر کردیم همه خودروها و پلاک های گردشگری حداقل تا 12 سال باید قابلیت فروش نداشته باشند.

او گفت: اخیرا موضوع حمل و نقل گردشگری کشور را مجددا مطرح کردیم که خوشبختانه دستور خوبی داده شد و در کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است.

مونسان تصریح کرد: موضوع حمل و نقل گردشگری نیز می تواند جزو برنامه های شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی قرار گیرد. حتی می توان از خودروهای داخلی برای تحقق این موضوع نیز استفاده کرد به طوری که شرکت های حمل و نقل گردشگری توسط بخش خصوصی در کشور شکل گیرد. همچنین این موضوع می تواند به ارتقای گردشگری کشور بسیار کمک کند، البته حدود 14 شرکت حمل و نقل گردشگر در کشور ایجاد شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه وظیفه وزارتخانه تولید مفهوم و تئوری است، تصریح کرد: شرکت های زیرمجموعه باید از طریق بخش خصوصی این تئوری ها را عملیاتی کنند، انجام این کار به اثرگذاری بیشتر شرکت ها در صنعت گردشگری کمک می کند.»

راه اندازی واحد املاک و مستغلات شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی

خشایار نیکزادفر در ادامه بیان کرد: برنامه ریزی و توسعه زیرساخت های صنعت گردشگری از قبیل مراکز اقامتی، اردوگاه گردشگری (کمپینگ) و حمام های آب معدنی، مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، مناطق نمونه گردشگری، مجتمع های سیاحتی و تفریحی، تأسیسات و تجهزات جابه جایی گردشگر بر مبنای سیاست های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اجرای طرح ها و پروژه ها از طریق عقد قرارداد با پیمانکاران و مشاوران صلاحیت دار و تهیه بسته های سرمایه گذاری در زیرساخت های گردشگری و واگذاری آن به سرمایه گذاران برای اجرا از جمله موضوع فعالیت، وظایف و اختیارات این شرکت است.

او در خصوص اصول قانون برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز 1404 و سند راهبردی توسعه گردشگری کشور گفت: این اصول شامل توانمندسازی بخش خصوصی به عنوان محرک رشد اقتصادی و کاهش تصدی گری دولت، ایجاد زیرساخت های مورد نیاز گردشگری و استفاده از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی در راستای افزایش رقابت پذیری گردشگری، تقویت و تسهیل حضور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با بهبود تصویر ذهنی از ایران در سطح بین المللی از طریق حضور در نمایشگاه های گردشگری و… است.

نیکزادفر با اشاره به اقدامات ویژه انجام شده در شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی تصریح کرد: اخذ تنفس موقت شرکت از شمول اصل 44 قانون اساسی از ابتدای سال 1400، افزایش سرمایه شرکت و خروج از ماده 141 قانون تجارت (انحلال شرکت)، سودآور شدن شرکت در ترازهای مالی سال 1399 و ایجاد و راه اندازی واحد املاک و مستغلات شرکت در راستای احصا و اخذ اسناد مالکیت از جمله این اقدامات است.

مجوز احداث هزار مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی گردشگری در سراسر کشور و مرمت و بهسازی اماکن تاریخی

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی عنوان کرد: اهم دستاوردهای شرکت در حوزه توسعه و سرمایه گذاری شامل برگزاری نمایشگاه ها، جشنواره ها و مسابقات، طرح ارزیابی و رتبه بندی شهرگردشگر، آزمون جامع دوره های کوتاه گردشگری، توسعه زیرساخت های الکترونیکی (سامانه ها)، ایجاد صندوق نوآوری و شکوفایی و بلیت الکترونیک اماکن تاریخی بوده و در حوزه عمرانی نیز مجوز احداث هزار مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی گردشگری در سراسر کشور و مرمت و بهسازی اماکن تاریخی است.

او ادامه داد: در حوزه مالی اقدامات شرکت شامل اخذ مفاصا حساب مالیاتی سالهای 97 و 98، اقدام و پیگیری در بروزرسانی مجامع و گزارشات حسابرسی ادوار و تهیه و تدوین طرح تملک و دارایی و افزایش اعتبارات عمرانی در سال 1400 بوده و در حوزه املاک حقوقی می توان به تهیه نسخه الکترونیکی کلیه اسناد و پرونده های مربوط به املاک شرکت، پیگیری و اخذ چهار فقره سند املاک متعلق به شرکت، ثبت صورت جلسه مجامع از سال1392 تا کنون در اداره ثبت شرکت ها، ثبت نشان تجاری شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گری و جهان گردی و ثبت نشان تجاری تفریحاتی اشاره کرد.

نیکزادفر اظهار کرد: خروج موقت شرکت از گروه1 ماده 2 اجرای سیاست های کلی اصل44 قانون اساسی و تهیه نمودار سازمانی جدید برای اخذ تاییدیه از سازمان اداری و استخدامی و ثبت اطلاعات در سامانه پاکنا از جمله اقدامات انجام شده در حوزه اداری و منابع انسانی است.

ثبت اطلاعات 61 ملک شناسایی شده، تصرفی و غیرتصرفی شرکت در سامانه سادا

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی در خصوص اقدامات حوزه املاک و مستغلات گفت: ثبت اطلاعات 61 ملک شناسایی شده و تصرفی و غیر تصرفی شرکت در سامانه سادا (متعلق به اداره کل مدیریت اموال و دارایی های دولت وزارت امور اقتصادی و دارایی)، هماهنگی و تشکیل جلسه با عوامل نیروهای مسلح برای تعیین تکلیف املاک تحت تصرف، درخواست گردش ثبتی 20 مورد از املاک شرکت از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک که 10 مورد آن به نتیجه رسیده و تهیه نسخه الکترونیکی تمام اسناد و پرونده های مربوط به املاک شرکت از جمله اقدامات شرکت در حوزه املاک و مستغلات است.

او افزود: از عملکرد حوزه مالی، ذی حسابی و امور قراردادها می توان به تهیه و تدوین و تنظیم صورت جلسات بودجه شرکت در دو حوزه طرح تملک و جاری، اخذ تخصیص 103 درصدی اعتبارات طرح تملک دارایی سال 1400، تهیه و تدوین و تنظیم موافقتنامه طرح تملک دارایی های سرمایه ای با سازمان برنامه بودجه اشاره کرد.

نیکزادفر در خصوص مهمترین اقدامات حوزه عمرانی گفت: نظارت به نمایندگی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر احداث پروژه موزه و مجموعه یادمانی فرهنگی و گردشگری سور (سرخه)، اجرای طرح بهسازی سازه ای و معماری دیوار شمال، و شمال غربی کلیسای سن استپانوس، احداث هشت واحد مجتمع خدماتی بهداشتی بین راهی واقع در استان فارس و تکمیل و تحویل شش واحد به اداره کل استان، تحویل و تحول 23 واحد از مجتمع های خدماتی بهداشتی بین راهی واقع در استان ایلام به اداره کل استان، احداث و تکمیل کردن 10 واحد مجتمع های خدماتی بهداشتی بین راهی در استان اردبیل و احداث سه واحد مجتمع خدماتی بهداشتی بین راهی واقع در استان کرمان از جمله اقدامات حوزه عمرانی است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی عنوان کرد: توسعه زیرساخت های الکترونیکی در سال 98 شامل بلیت الکترونیک اماکن تاریخی، لغو روادید دوجانبه روسیه، تطبیق و استانداردسازی تاسیسات گردشگری، آموزش مالکان، بهره برداران و فعالان خانه مسافر، ساماندهی و مدیریت خانه مسافر و در سال 99 صدور موافقت نامه تاسیس تا اجرای مناطق نمونه گردشگری، سامانه های استعلام حرایم بافت های تاریخی، اخد مجوز عکاسی و فیلمبرداری اماکن تاریخی و راه اندازی دوباره مسافریار است.

او در خصوص اقدامات حوزه سرمایه گذاری شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی گفت: ساماندهی گردشگری سلامت در مبادی ورودی ایران، بهسازی و نوسازی مجتمع اقامتی گردشگری بامسان (باراجین-قزوین) و راه اندازی سامانه سفرهای آسان و برنامه ریزی شده (ساب) از جمله این اقدامات است.

نیکزادفر نظارت، ارزیابی فنی و گسترش زیرساخت های الکترونیکی (خانه مسافر و…)، اتصال به سامانه حواله الکترونیک (بهداد و نسیم) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و برقراری شبکه MPLS و دریافت مجوزهای لازم از سازمان فناوری اطلاعات را از جمله اقدامات حوزه انفورماتیک دانست.

شهر گردشگر تحول بزرگی را در صنعت گردشگری ایجاد می کند