شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#تعداد

ضرورت توسعه محصولات پدافند سایبری

رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: قریب به ۲۵۰ محصول راهبردی در سبد محصولات پدافند سایبری وجود دارد که این تعداد باید توسعه پیدا کند.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام دفاع‌پرس، جلسه کمیته پدافند غیرعامل بنیاد مستضعفان، با حضور سردار غلامرضا جلالی و پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان و جمعی از مدیران و مسئولان هر دو مجموعه برگزار شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این جلسه با بیان اینکه، مبدع و مطالبه‌گر اصلی مباحث مربوط به پدافند غیرعامل در کشور، رهبر معظم انقلاب هستند، گفت: هر روز که می‌گذرد بر اهمیت پدافند غیرعامل افزوده می‌شود و این اتفاق به دو دلیل رخ داده است، نخست افزایش سطح دشمنی دشمنان و دلیل دوم افزایش و توسعه داشته‌ها و دارایی‌های ماست.

وی با اشاره به مؤلفه‌های اصلی و اساسی در سازمان پدافند غیر عامل، تصریح کرد: دارایی‌ها و زیرساخت‌ها، آسیب‌پذیری‌ها، تهدیدات و اثر تهدید بر آسیب‌پذیری و پیامد‌های احتمالی ناشی از آن، مؤلفه اصلی و اساسی پدافند غیرعامل هستند.

جلالی ادامه داد: تغییر جنس دارایی‌هایمان را در حوزه دارایی‌ها و زیرساخت‌ها، به دلیل تحول فناورانه شاهد  هستیم، پول نمونه بارز این مسئله است که زمانی، به صورت کاغذی و فیزیکی بود که در حال تبدیل شدن به یک دارایی دیجیتال است، مسلماً صیانت از این دارایی، الزامات خاص خود را دارد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور  تأکید کرد: همزمان با رشد و توسعه فناوری، ما با تهدیداتی مواجه هستیم که در ذات فناوری نهادینه شده است، بنابراین باید راه اشراف دشمن از این طریق را مسدود کرد.

جلالی با بیان اینکه متأسفانه نظام قانون‌گذاری کشور ما متناسب با سرعت فناوری شکل نگرفته و شاهد یک عقب‌افتادگی در این زمینه هستیم، اضافه کرد: رفع آسیب‌پذیری‌ها نیازمند راهبرد‌های نوین و به‎ روز است و روش‌های قدیمی دیگر در برابر تهدیدات نوین و پیچیده پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه نکته دیگر توجه به آسیب‌پذیری‌هاست، توضیح داد: منظور از آسیب‌پذیری‌ها، ضعف‌ها و مشکلات داخلی است که اتفاقاً دشمن هم تهدیداتش را از طریق همین آسیب‌پذیری‌ها عملیاتی می‌کند.

وی با بیان اینکه تهدیدات در دو حوزه طبیعی و انسان‌ساخت تقسیم‌بندی می‌شوند، افزود: در حوزه تهدیدات طبیعی، مانند سیل، زلزله و... ماهیت تهدید همواره ثابت است، ولی در تهدیدات عامدانه به دلیل وجود دو مولفه فناوری و انسان که هر دو پویا و سیال هستند، جنس تهدیدات هم به شدت در حال تغییر است و ضروری است که پدافند غیرعامل متناسب با این سطح تغییر، به روز باشد.


جلالی با بیان اینکه در مواجهه با تهدیدات، نیازمند سامانه زنده و پویای پدافند غیرعامل هستیم، خاطرنشان کرد: سازمان پدافند غیرعامل کشور در این حوزه در ۱۰ گرایش تخصصی، رویکرد‌های مبتنی بر پدافند غیرعامل را طراحی کرده و تلاش دارد که اشراف زیرساختی دشمن را به حداقل ممکن برساند.
 

وی با بیان اینکه انتظار سازمان پدافند غیرعامل کشور از بنیاد مستضعفان به‌عنوان یک نهاد زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری این است که متفاوت از سایر دستگاه اجرایی و دولتی در عمل به الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل اقدام کند، تصریح کرد: امسال یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های ما در حوزه زیرساخت‌های حیاتی این است که اجازه ندهیم از فناوری‌های وابسته به دشمن به‌ویژه آمریکایی در زیرساخت‌های حیاتی استفاده شود.


جلالی افزود: با توجه به گستره فعالیت‌های بنیاد مستضعفان، این بنیاد شرکت‌هایی را در زمینه مشاوره در حوزه‌های مربوط به پدافند غیرعامل تأسیس کند که متولی نهادینه‌سازی الزامات پدافند غیرعامل هم در شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد باشد و هم بتواند به سایر سازمان‌ها و شرکت‌های خدمت‌رسانی کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: با توجه به گستره فعالیت بنیاد مستضعفان، باید پدافند غیرعامل به‌عنوان یک تفکر استراتژیک در این نهاد و زیرمجموعه‌های آن مطرح شده و در دستور کار قرار گیرد.


جلالی بنیاد مستضعفان را یک نهاد انقلابی با رسالتی انقلابی برشمرد و اضافه کرد: بنیاد مستضعفان به عرصه تولید محصولات راهبردی پدافند غیرعامل با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ورود کند.

جلالی تأکید کرد:  کشورمان هم‌ اکنون قریب به ۲۵۰ محصول راهبردی در سبد محصولات پدافند سایبری وجود دارد که این تعداد باید توسعه پیدا کند. برای نمونه سازمان پدافند غیرعامل کشور با همکاری صنایع داخلی، توانسته است سامانه‌های اسکادای بومی را طراحی کند که از کیفیت به مراتب بیشتری از نمونه خارجی آن برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور با ساماندهی و ساختارسازی قرارگاه و نظامات عملیاتی، توانسته است ساختار منسجمی را در زمینه دفاع غیرعامل تشکیل دهد، اضافه کرد: نتیجه این ساختار منسجم، تدوین، تصویب و ابلاغ «نظام عملیاتی آمادگی و رزمایش‌ها در دستگاه‌های اجرایی»، «نظام عملیاتی پدافند سایبری» و «نظام مصون‌سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور» است.

جلالی، ادامه داد: سازمان پدافند غیرعامل کشور تا سال گذشته نزدیک به چهار هزار رزمایش را در حوزه‌های مختلف برگزار کرده است که هدف آن ارتقای آمادگی و تاب‌آوری در زیرساخت‌هاست.


سید پرویز فتاح نیز در این جلسه، گفت: درک اهمیت موضوع پدافند غیرعامل از آن روست که روز به روز بر تهدیدات احتمالی و مخاطرات ناشی از آن افزوده می‌شود و اقدامات پدافند غیرعامل در واقع می‌تواند ما را در برابر مخاطرات احتمالی بیمه کند.

فتاح با بیان اینکه بنیاد مستضعفان یک نهاد انقلابی و برخاسته از متن انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: این شرایط هم زمینه‌ساز فرصت‌هاست و هم تهدیدها. به ویژه آنکه بدلیل حرکت بنیاد مستضعفان در راستای انقلاب و در تراز انقلاب اسلامی، دشمنان تمرکز جدی بر فعالیت‌های آن دارند.

: حجم تحریم‌های اقتصادی دشمنان علیه بنیاد مستضعفان بیانگر فعالیت‌های مثبت و سازنده در راستای خدمت‌رسانی به مردم است.

رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: بر همین اساس باید مراقبت کنیم تا این دشمنی‌ها وقفه‌ای در استمرار مسیر پیشرفت و توسعه کشور ایجاد نکند.

فتاح با بیان اینکه عرصه فعالیت و خدمت‌رسانی بنیاد مستضعفان بسیار وسیع و گسترده است، اضافه کرد: نهادینه‌سازی نظامات پدافند غیرعامل یک ضرورت بوده و برای رسیدن به این مقصود نیازمند اقدامات بنیادین هستیم؛ لذا لازم است یک نگاه استراتژیک مبتنی بر پدافند غیرعامل در بنیاد مستضعفان شکل بگیرد تا رعایت اصول، ضوابط و معیار‌های پدافند غیرعامل به اصول پایه‌ای و نهادین در مجموعه بنیاد تبدیل شود.

رئیس بنیاد مستضعفان اظهار داشت: خطاب به مدیران بنیاد مستضعفان حاضر در جلسه گفت: پدافند غیرعامل در واقع نه یک هزینه، بلکه نوعی سرمایه‌گذاری در مسیر رشد و پایداری محسوب می‌شود؛ چراکه اگر امروز برای ارتقای پایداری و تاب‌آوری یک زیرساخت یا صنعت هزینه کنیم، فردا در صورت وقوع یک حادثه یا رخداد، شاهد کمترین میزان خسارت خواهیم بود.
 
 

 

انتهای پیام/