شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#رئیس جمهور#کارشناسان#واشنگتن

پنتاگون: تیم آمریکایی برای ارزیابی نیازها به هائیتی اعزام می‌شود


پنتاگون: تیم آمریکایی برای ارزیابی نیازها به هائیتی اعزام می‌شود

پنتاگون روز یکشنبه اعلام کرد، یک تیم متشکل از کارشناسان امنیتی به هائیتی اعزام می‌شوند تا کمک‌های احتمالی واشنگتن پس از ترور رئیس جمهور هائیتی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، پس از ترور هفته گذشته رئیس جمهور هائیتی، وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه اعلام کرده است که یک تیم متشکل از کارشناسان امنیتی قرار است به هائیتی اعزام شوند تا درباره کمک های احتمالی واشنگتن به این کشور تصمیم گیری کنند.

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به شبکه فاکس نیوز گفت: امروز، یک تیم که عمدتا از کارشناسان وزارت امنیت داخلی و اف بی آی هستند، به هائیتی اعزام می شوند تا بررسی کنند ما چه کمک هایی می توانیم در روند تحقیقات مربوط به این حادثه داشته باشیم.

یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز گفت: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده نیز پس از بازگشت این تیم از هائیتی در جریان امور قرار خواهد گرفت و درباره مسیر پیش رو تصمیم گیری خواهد کرد.

هائیتی خواستار کمک آمریکا برای تحقیق درباره حادثه ترور رئیس جمهور این کشور شده است.

هنوز مشخص نیست این تیم آمریکایی تا چه زمانی در هائیتی خواهد ماند.

این مقام دولت بایدن افزود: واشنگتن با شرکای منطقه ای و سازمان ملل درباره تحولات هائیتی مشورت خواهد کرد.

پس از ترور جوونیل مویس رئیس جمهور هائیتی توسط مزدوران خارجی، ایالات متحده با درخواست این کشور برای اعزام نیروهای نظامی با هدف برقراری امنیت زیرساخت های حیاتی و مهم مخالفت کرده است، هرچند واشنگتن آمادگی خود را برای کمک به تحقیقات درباره این حادثه اعلام نموده است.

ماتیاس پیر وزیر انتخابات هائیتی در اظهاراتی گفت: درخواست برای کمک امنیتی آمریکا روز چهارشنبه در جریان گفت وگو بین کلود ژوزف نخست وزیر موقت هائیتی و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا مطرح شد. هائیتی همچنین از شورای امنیت سازمان ملل نیز خواست تا نیروهای نظامی به این کشور اعزام کند.

ولی یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: در شرایط کنونی هیچ طرح و برنامه‌ای برای تامین کمک نظامی از سوی ایالات متحده وجود ندارد.

در نامه دفتر ژوزف برای سفارت آمریکا در هائیتی درخواست اعزام نیروی نظامی برای حمایت از پلیس ملی با هدف برقراری امنیت و حفاظت از زیرساخت های مهم و حیاتی در سراسر این کشور مطرح شده است.

نامه مشابه دیگری نیز برای دفتر سازمان ملل در هائیتی ارسال شده است. در این نامه آمده است: ما در شرایطی قرار داریم که احساس می کنیم زیر ساخت های مهم کشور از جمله بنادر، فرودگاه ها و زیرساخت های انرژی می تواند در معرض خطر و تهدید باشد.

هدف دیگر نخست وزیر موقت هائیتی از ارسال این نامه، تامین امنیت انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور بوده که قرار است 26 سپتامبر برگزار شود.

مقام های امنیتی هائیتی گفتند: یک واحد کماندویی کاملا مسلح که جوونیل مویس رئیس جمهور این کشور را ترور کردند، شامل 26 تبعه کلمبیایی و 2 تبعه آمریکایی-هائیتی تبار بوده‌اند.

پلیس هائیتی یکشنبه اعلام کرده است که یکی از مظنونانی را که در این ترور دست داشته، بازداشت کرده است. این مرد هائیتی تبار از سوی مقام های پلیس به اجیر کردن مزدوران برای برکناری و سرنگونی رئیس جمهور این کشور متهم شده است.

مویس 53 ساله در خانه‌اش هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد. مقام های رسمی اعلام کرده‌اند که گروهی از قاتلان خارجی و آموزش دیده در این ترور نقش داشته‌اند.

ترور رئیس جمهور هائیتی می تواند این کشور فقیر آمریکایی را با هرج و مرج و اختلافات عمیق تر سیاسی روبرو کند. این کشور فقیر آمریکایی پیش از این نیز با قحطی و گرسنگی و خشونت گسترده گروه های تبهکار مواجه بوده است.

رئیس پلیس هائیتی در این باره در یک کنفرانس خبری گفت: اتباع خارجی برای کشتن رئیس جمهور وارد کشور ما شده بودند. 26 تبعه کلمبیایی که هویت آنها از روی پاسپورت های شان شناسایی شده است و 2 تبعه آمریکایی-هائیتی تبار در این ترور دست داشته‌اند.

وی افزود: 15 کلمبیایی و 2 تبعه آمریکایی-هائیتی تبار بازداشت شده‌اند. 3 نفر از مهاجمان نیز کشته شده و 8 نفر دیگر فراری هستند.

منابع آگاه در ارتش و پلیس ملی هائیتی نیز اعلام کردند، چندین تبعه کلمبیایی که در ترور رئیس جمهور این شرکت نقش داشتند، از طریق جمهوری دومینیکن وارد خاک هائیتی شده‌اند و بیش از یک ماه را قبل از اجرای ترور در این کشور گذرانده بودند.

انتهای پیام/