شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#جایزه

برگزیدگان نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند


برگزیدگان نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند

نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین با اعلام برگزیدگان در بخش‌های داستان و شعر کودک و نوجوان، داستان و شعر بزرگسال و نقد ادبی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین عصر امروز، 14 تیرماه، همزمان با بزرگداشت روز قلم در کتابخانه مرکزی پارک شهر با حضور جمعی از اهالی قلم و ادب برگزار شد. 

سهیلا عبدالحسینی، دبیر این دوره جایزه، ضمن قرائت بیانیه این دوره جایزه گفت: نوزدهمین دوره جشنواره قلم زرین را در شرایطی به کار می‌بریم که جامعه همچنان با مشکل بیماری دست و پنجه نرم می‌کند؛ با این حال خدا را شاکریم که با وجود بروز دشواری‌ها و تحمیل رنج‌ها جامعه ادبی همچنان به آفرینش خود ادامه می‌دهد. جشنواره قلم زرین همواره محملی برای پرواز ذهنی هنرمندان صاحب‌ذوق و متعهد بوده است. در این جشنواره با اهتمام به کارشناسان خبره در عرصه شعر و داستان و نقد، استعدادهای ناب و اندیشه‌های والا که در واقع امیدهای ادبیات ایران اسلامی هستند، شناسایی و به جامعه معرفی می‌شوند.

به گفته این نویسنده؛ انجمن  قلم ایران افتخار دارد میزبان قلم‌هایی باشد که به منظور تولید آثار فاخر و اثرگذار به حرکت درآمده‌اند؛ چرا که هنر محمل مناسبی برای انباشتن بار فرهنگی و ادبی و انتقال آن به نسل‌های آینده است. 

وی در  ادامه با بیان اینکه در بخش داستان بزرگسال، آثار از نظر جنبه ساختاری و استحکام نظام درونی نشانی از رشد داشت و از نظر محتوایی دارای بن‌مایه‌های اخلاقی و ارزشی بود، افزود: توجه به بومی‌گرایی و زندگی مردم عادی از جمله ویژگی‌های آثار این دوره بود. همچنین ترسیم واقعیت‌های دوران پهلوی در برخی از آثار به چشم می‌خورد. در بخش شعر بزرگسال آثار ارزشمندی به دبیرخانه رسید که هم در قالب شعر کهن و آزاد بود که در دو حوزه، آثار در خور توجهی سروده شده بود. در بخش داستان کودک و نوجوان، نظر کارشناسان بر رشد نسبی در محتوای آثار بود، اما مشکل عمده آثار این رده سنی را می‌توان به نگارگری و تصاویر روی جلد نسبت داد. گاه تصاویر اشکالاتی در رساندن مفهوم و عاری از هنر ارزشمدار بود. در بخش شعر کودک و نوجوان باید گفت که سال به سال از توجه ناشران به شعر نوجوان کاسته شده و رویکردی افراطی به نشر کتاب‌های کارتونی فاقد ارزشمند برای خردسالان شده است. 

عبدالحسینی ضمن تأکید بر اینکه در بخش نقد و پژوهش ادبی متأسفانه رشد چشمگیری در کیفیت یا کمیت آثار به چشم نمی‌خورد، یادآور شد: نبودن جایگاه هویتی و ریشه‌ای در نقد و پژوهش و جدایی میان آفرینش ادبی و نقد ادبی موجب خسارت‌های قابل ملاحظه در درازمدت به ادبیات خواهد بود. 

معرفی برگزیدگان این دوره جایزه پایان‌بخش مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره بود. بنا بر اعلام هیئت داوران، در بخش داستان بزرگسال از میان آثار داوری شده دو عنوان کتاب «بی‌نام پدر» از سید میثم موسویان و «بر شکن» از حمید علی‌دوستی  به صورت مشترک به عنوان برگزیده اعلام و تجلیل شدند. 

همچنین در بخش داستان کودک و نوجوان نیز از ««یولبارس و شهر زیرزمینی» به قلم عبدالرحمان اونق و «راز دانه کوچولو» از راضیه خادم‌الحسینی به صورت مشترک تجلیل شدند. در بخش شعر بزرگسالان نیز  از هادی خورشاهیان برای اثر «سلول آزادی» و سعیده هاشمی برای کتاب «النگوهای دختر نمرود» تجلیل شد. 

در بخش شعر کودک و نوجوان نیز هیئت داوران محمود پوروهاب را برای اثر «ماهی رود توام» به عنوان برگزیده اعلام کردند. همچنین در بخش نقد و پژوهش نیز از سید مهدی طباطبایی برای کتاب «غربالی در دست» به عنوان اثر شایسته تقدیر، تجلیل شد.

انتهای پیام/