شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#بنزین#پمپ بنزین

القدس العربی بررسی کرد؛

لبنان در آستانه انفجار اجتماعی/ نایاب شدن دارو و پمپ بنزین شلوغ

لبنان در آستانه انفجار اجتماعی/ نایاب شدن دارو و پمپ بنزین شلوغ

لبنان که زمانی از آن به «سوئیس خاورمیانه»  یاد می شد، شرایط دشواری پیدا کرده است و با فقر، بیکاری، عدم ثبات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، القدس العربی در گزارشی درباره اوضاع لبنان آورده است: احتمال بروز انفجار اجتماعی در لبنان دور از ذهن نیست. کشوری که زمانی از آن به «سوئیس خاورمیانه» یاد می شد، اوضاع فلاکت باری پیدا کرده است و با فقر، بیکاری، عدم ثبات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی دست و پنجه نرم می کند.

القدس العربی در ادامه می نویسد: از اواخر ۲۰۱۹ اوضاع لبنان عقبگرد داشت و سقوط روزانه لیر در مقابل دلار و پیدایش بازارهای موازی با نرخ ارز بر دامنه مشکلات لبنان افزود.

سبد غذایی چاره ساز نشد

این رسانه آورده است: در می ۲۰۲۰ وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان از سبد غذایی که با حمایت بانک مرکزی لبنان تهیه شد، سخن گفت که انتظار می رفت موجب کاهش قیمت کالاهای اساسی و حفظ امنیت غذایی در کشور شود. اما امروز و بعد از گذشت بیش از یک سال از اعلام این مساله، اوضاع به سمت و سوی دیگری حرکت کرده است.

لبنان در آستانه انفجار اجتماعی/ نایاب شدن دارو و پمپ بنزین شلوغ

القدس العربی نوشت:این در حالی است که براساس ارزیابی های بانک جهانی تورم به سمت ۱۰۰ درصد در حرکت است. برای اولین بار در تاریخ لبنان، وزن هر چانه نان به وزن ۹۱۰ گرم به ۳۲۵۰ لیر لبنانی معادل ۲.۱۵ دلار براساس قیمت رسمی رسید.

در همین راستا، ندی نعمه، نائب رئیس جمعیت مصرف کنندگان لبنان در گفت وگو با آناتولی گفت که سبد غذایی دیگر در اختیار لبنانی ها نیست و چیزی از آن باقی نمانده است. قدرت خرید پنجاه درصد از شهروندان لبنانی بسیار کم شده است.

وی درباره اینکه اوضاع تاکنون سرپا مانده است هم گفت که کمک های غذایی ارائه شده از سوی احزاب و جمعیت ها و نیز کمک های خارج نشینان، سبب سرپا ماندن و فرو نپاشیدن اوضاع بوده است اما این سیاست مشکل گشا نیست.

مشکل دارو

هدی شکر خانم ۷۵ ساله لبنانی برای پیدا کردن دارو به چندین داروخانه سر زده است تا دارویی برای بیماری قند خود بیابد. وضعیت دیگر شهروندان لبنانی که از بیمارهای مزمن رنج می برند مشابه هدی شکر است. داروها در داروخانه ها تقریبا نایاب است.

لبنان در آستانه انفجار اجتماعی/ نایاب شدن دارو و پمپ بنزین شلوغ

القدس العربی نوشت: یکی از داروخانه داران در منطقه جبل لبنان که خواست نامش فاش نشود عدم اختصاص پول لازم به شرکت های دارویی برای وارد کردن دارو را عامل کمبود دارو دانست و گفت که برخی از لبنانی ها دارو را در منازل خود از بیم تمام شدن انبار می کنند و برخی تجار هم دارو را احتکار می کنند تا با قیمت بالاتری بفروشند. براس این گزارش؛ ۷۰۰ داروخانه از ۲۰۱۹ تا نیمه دوم ۲۰۲۱ بسته شده اند و بقیه هم در معرض تعطیلی قرار دارند. بیمارستانها هم وضع بهتری ندارند و برخی مسئولان بیمارستانی لبنانی اعلام کردند که بیمارستانها فقط موارد اورژانسی را پذیرش می کنند. لوازم پزشکی نیست.

مشکل سوخت

ایستادن در صف های طولانی در برابر پمپ بنزین ها به موضوعی عادی برای لبنان ها تبدیل شده است. برخی پمپ بنزین ها تعطیل شده و برخی دیگر بسیار شلوغ استالقدس العربی در ادامه آورده است: ایستادن در صف های طولانی در برابر پمپ بنزین ها به موضوعی عادی برای لبنان ها تبدیل شده است. برخی پمپ بنزین ها تعطیل شده و برخی دیگر بسیار شلوغ است. برخی از شب قبل خودرو خود را مقابل پمپ بنزین پارک می کنند تا اولین نفر در روز بعد باشند. در سایه کمبود ارز برای واردات فرآورده‌های نفتی، انتظار در صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری خودروها به بخشی از زندگی روزمره شهروندان لبنانی تبدیل شده است. در حالی که اغلب جایگاه‌های سوخت در لبنان به دلیل نبود فرآورده‌های نفتی تعطیل شده است، شهروندان لبنانی به محض اطلاع از فعالیت پمپ بنزین‌های باقی مانده سریعاً برای پر کردن باک خودروهایشان به همراه ظروف پلاستیکی به آنجا هجوم می‌آورند.

لبنان در آستانه انفجار اجتماعی/ نایاب شدن دارو و پمپ بنزین شلوغ

این رسانه می نویسد: کمبود سوخت به ویژه بنزین و دیزل یکی از وجوه بحران اقتصادی و مالی روزافزون در لبنان است که تقریباً از یک و نیم سال پیش تشدید شده است.

به نوشته القدس العربی، میانگین تورم در لبنان به نزدیک به ۸۴.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده و انتظار می رود که در سال جاری به ۱۰۰ درصد برسد همچنین میانگین بیکاری به ۳۶.۹ درصد رسیده که انتظار می رود امسال به ۴۱.۴ درصد برسد. همچنین میانگین فقر در سال ۲۰۲۰ به ۵۵ درصد رسیده است.