شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ایران#نمایشگاه

در افتتاح «گنجینه مانا» مطرح شد؛

تاکید بر احیای نظام استاد شاگردی/ فرهنگستان دخالتی در بازار ندارد

تاکید بر احیای نظام استاد شاگردی/ فرهنگستان دخالتی در بازار ندارد

بهمن نامورمطلق در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «گنجینه مانا» اعلام کرد هنر ایران با مورد توجه قرار دادن نظام استاد شاگردی احیا می‌شود که در نهایت منجر به احیای هنرهای سنتی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه «گنجینه مانا» شامل آثار ۴۰ هنرمند پیشکسوت عصر سه‌شنبه ۹ تیرماه با حضور سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن نامورمطلق رئیس فرهنگستان هنر، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و جمعی از پیشکسوتان هنرهای سنتی در فرهنگستان هنر افتتاح شد.

در ابتدای مراسم افتتاحیه، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در سخنانی گفت: نمایشگاه «گنجینه مانا» تلاش دارد تا حاصل دسترنج هنرمندان پیشکسوت عرصه هنرهای سنتی را که در مسیر اعتلای هنرهای سنتی و ارتقای فرهنگ و سنت‌های این سرزمین گام برداشتند، نمایش دهد.

وی بیان کرد: امسال در کنار فعالیت‌های مؤسسه هنرمندان پیشکسوت به جنبه فرهنگی و هنری مؤسسه نیز پرداخته می شود و نمایشگاهی از آثار هنرمندان پیشکسوت هنرهای سنتی عضو مؤسسه ترتیب دادیم که با توجه به شرایط ناپایدار کرونایی و با رعایت محدودیت‌ها بود و امکان نمایش آثار تعداد بیشتری از هنرمندان را نداشتیم اما در هر حال، برخی از هنرمندان شهرستانی توانستند آثارشان را به دست ما برسانند.

تاکید مدیر مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بر فروش آثار هنرمندان

حسینی پور به چرخه اقتصادی این نمایشگاه اشاره و تاکید کرد: بحث مهم در کنار برپایی این نمایشگاه، فروش آثار هنری هنرمندان پیشکسوت است که از تمامی سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی هنری مرتبط و بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌های خصوصی تقاضا دارم برای خرید این آثار در نمایشگاه حضور پیدا کنند.

وی در پایان با اشاره به درگذشت استاد فقید محمدباقر برکت از پیشکسوتان عرصه سفال و سرامیک، گفت: در قرنی زندگی می‌کنیم که این هنرمندان بزرگ و برجسته زندگی می‌کنند و باید برای حضور این افراد به خود ببالیم.

بهمن نامورمطلق رئیس فرهنگستان هنر نیز در ادامه مراسم در سخنانی با تشکر از مؤسسه هنرمندان پیشکسوت و حضور اساتید پیشکسوت هنرهای سنتی، به بیان خاطراتش از هم‌نشینی با اساتید هنرهای سنتی در نقاط و شهرهای مختلف کشور پرداخت.

وی، مرحوم محمدباقر برکت را تجسم یک هنرمند ایرانی سنتی دانست که آثارش نیز در نمایشگاه «گنجینه مانا» حضور دارد.

هنر ایران توسط احیا شدن نظام استاد شاگردی احیا می‌شود

نامورمطلق، تاریخ را یک دیکتاتور مستبد دانست که اجازه ماندن به انسان‌ها نمی‌دهد.

وی در این باره گفت: فرصت زندگی کردن برای آدم‌ها به صورت محدود وجود دارد و بیشتر باید تجربه کرد اما قشر هنرمندان پیشکسوت هیچ زمان پیری به خود نمی‌بینند، البته پیر می‌شوند اما پیری به خود نمی‌بینند. اگر قشر جوان تولید محصول می‌کنند که خیلی هم خوب است اما پیشکسوتان تربیت انسان می‌کنند. ما سعی کردیم در دانشگاه استاد فرشچیان کاری کنیم که نظام استاد شاگردی برقرار شود و به صورت غیررسمی این موضوع پیگیری شود.

وی تصریح کرد: هنر ایران توسط احیا شدن نظام استاد شاگردی احیا می‌شود که در نهایت منجر به احیای هنرهای سنتی خواهد شد. بنابراین اگر بخواهیم سیطره هنرهای سنتی را حفظ کنیم، پیشکسوتان می‌توانند به ما کمک کنند.

فرهگستان هنر نمی‌تواند در حوزه بازار هنر دخالت کند

رئیس فرهنگستان هنر در پایان در پاسخ به یکی از حضار که درباره حمایت بیشتر از هنرمندان هنرهای سنتی سوال پرسید، گفت: فرهنگستان هنر کارش سیاستگذاری در عرصه فرهنگ و هنر است. در گروه‌های هفتگانه فرهنگستان، یکی از گروه‌ها، عنوان هنرهای سنتی دارد که در حوزه سیاستگذاری و آموزش گامی جدی بر می‌دارد که نظام استاد شاگردی احیا شود. طرح تأسیس دانشگاه فرشچیان که برای احیای این نظام پدید آمد از همین گروه «هنرهای سنتی» نشأت گرفته است. ما در حوزه بازار نمی‌توانیم دخالتی کنیم اما می‌توانیم در حوزه سیاستگذاری در این زمینه ورود کنیم. همچنان که زمانی که در وزارت میراث فرهنگی مسئولیت داشتم، قانون حمایت از استادکاران را به مجلس بردیم.

در پایان مراسم، بهمن نامورمطلق، نیکنام حسینی پور، مجید رجبی معمار، حجت الاسلام دعایی، مریم معترف به نمایندگی از هنرمندان به هنرمندان پیشکسوت لوح سپاس اهدا کردند.

نمایشگاه «گبنجینه مانا» به همت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت و مؤسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا برگزار شد و علاقه مندان به هنرهای سنتی تا ۱۹ تیرماه می‌توانند برای تماشای این آثار به تالار آینه مؤسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا مراجعه کنند.