شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ترکیه#روسیه#ریاست جمهوری

بعد از بیانیه شوشا مطرح شد؛

واکنش روسیه به احتمال ساخت پایگاه نظامی ترکیه در جمهوری آذربایجان

واکنش روسیه به احتمال ساخت پایگاه نظامی ترکیه در جمهوری آذربایجان

کاخ ریاست جمهوری روسیه می گوید اینکه یکی از کشورهای عضو ناتو بخواهد در مجاورت مرزهای ما در منطقه قفقاز جنوبی پایگاه نظامی بسازد، موضوعی نیست که بی خیال از کنار آن بگذریم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دیمتیری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین می گوید روسیه تماس نزدیکی با ترکیه در راستای تأمین ثبات در منطقه قفقاز جنوبی دارد که اواخر سال گذشته، شاهد جنگ قره باغ بود.

ترکیه و جمهوری آذربایجان سه شنبه گذشته سند هم پیمانی را که به «بیانیه شوشا» معروف است؛ امضا کردند که شامل همکاری در عرصه نظامی نیز می شود حال آنکه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه احتمال ساخت پایگاه نظامی این کشور در جمهوری آذربایجان را رد نکرده است.

پسکوف در واکنش به تحقق چنین احتمالی گفت: استقرار زیرساخت های نظامی از سوی یکی از کشورهای عضو ناتو (ترکیه) در نزدیکی مرزهای روسیه، توجه ویژه ما را برمی انگیزد و دلیلی می شود تا ما اقدامات لازم را در راستای تضمین امنیت و منافع خود اتخاذ کنیم.

قفقاز جنوبی به عنوان بخشی از شوروی سابق، یکی از عرصه های نفوذ روسیه تلقی می شود. بعد از جنگ قره باغ که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در گرفت و با وساطت مسکو پایان یافت؛ صلح بان های روسی تأمین امنیت منطقه را به عهده گرفتند حال آنکه روسیه در ارمنستان نیز یک پایگاه نظامی دارد.

روسیه پیشتر هم به بیانیه شوشا واکنش نشان داده و بخش نظامی آن را زیر سوال برده بود چراکه گمان می کند این مسئله می تواند در موضوع قره باغ، بر روابط دوجانبه باکو-ایروان تاثیر گذار باشد.

وزارت خارجه روسیه در این باره گفته بود: ما معتقدیم که روابط دو جانبه جمهوری آذربایجان و ارمنستان با طرف ثالث نباید با موضوع قره باغ آمیخته شود و آخرین تماس باکو- آنکارا در سطح عالی را هم از این منظر نگاه می‌کنیم.

در بخشی از بیانیه شوشا که ۲۶ خرداد به امضای رجب طیب اردوغان و الهام علی اف رؤسای جمهور ترکیه و جمهوری آذربایجان رسید؛ می‌خوانیم: آذربایجان برای پایان دادن به حمله ۳۰ ساله ارمنستان و آزادسازی سرزمین‌های اشغالی، حمایت ترکیه را گرامی می‌دارد. طرف‌ها در صورت بروز تهدید یا حمله به استقلال یا تمامیت ارضی هر یک از آنها توسط کشور ثالث کمک لازم را به یکدیگر ارائه خواهند کرد. طرفین برای حل و فصل مسائل امنیتی و ثبات منطقه‌ای و جهانی مشترکاً تلاش خواهند کرد.