شهر خبر

پاشینیان: در صورت اقدام متقابل باکو نیروهای خود را از مرز آذربایجان عقب می‌کشیم


پاشینیان: در صورت اقدام متقابل باکو نیروهای خود را از مرز آذربایجان عقب می‌کشیم

نخست وزیر موقت ارمنستان با اعلام حمایت از طرح گروه مینسک سازمان همکاری و امنیت اروپا برای رفع تنش، گفت: ایروان حاضر است نیروهایش را از مرز جمهوری آذربایجان عقب بکشد، اگر باکو نیز به اقدام مشابه دست بزد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "نیکول پاشینیان" نخست وزیر موقت جمهوری ارمنستان امروز (شنبه) در تفسیر بیانیه گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در خصوص حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی، اعلام کرد که این کشور آمادگی دارد تا با هدف کاهش وخامت اوضاع کنونی، نیروهای خود را از خطوط مرزی جمهوری آذربایجان عقب بکشد، البته در این صورت که باکو نیز دست به اقدام مشابه بزند. وی در عین حال یادآور شد که روسیه اصلی‌ترین شریک ارمنستان در مسائل امنیتی و سازمان پیمان امنیت جمعی، اصلی‌ترین سیستم امنیتی برای این کشور محسوب می‌شوند.

لازم به یادآوری است که نمایندگان گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا روز جمعه در بیانیه‌ای از هر دو طرف ارمنستانی و آذربایجانی خواستند تا اقداماتی، از جمله انتقال نیروهایشان از خطوط مرزی، را در جهت کاهش وخامت اوضاع بوجود آمده در مرزهای مشترک دو کشور انجام دهند و این گروه اعلام آمادگی کرد که در این روند به باکو و ایروان کمک کند.

پاشینیان پیش از این خود پیشنهاد داده بود که نیروهای نظامی ارمنستان و آذربایجان از مرزهای مشترک دو کشور خارج شوند و ناظرین بین المللی جایگزین آنها شوند تا مشکلات بوجود آمده در خطوط مرزی حل و فصل شوند.  

نخست وزیر موقت ارمنستان امروز گفت: «من از بیانیه گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا استقبال می‌کنم. انجام این اقدام برای ما کاملاً قابل قبول است و حاضر هستیم هر لحظه کار عقب کشیدن نیروهای خود از مرز را آغاز کنیم. البته انتظار داریم که طرف آذربایجانی نیز در این خصوص با گروه مینسک به توافق رسیده و چنین روندی را شروع کند.»

پاشینیان همچنین با اشاره به اینکه مقامات ایروان آمادگی دارند تا با نمایندگان گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در تعیین خطوط مرزی همکاری کنند، تأکید کرد: «می‌خواهم یکبار دیگر یادآوری کنم که در عرصه امنیتی، اصلی‌ترین شریک ما روسیه است که با این کشور توافقنامه مربوط به گروه‌های متحد نظامی و سیستم متحد دفاع ضد هوایی داریم و سازمان پیمان امنیت جمعی نیز سیستم اصلی تأمین امنیت کشور ماست و این وضعیت باید به همین شکل باقی بماند.»

لازم به یادآوری است، روز پنج‌شنبه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از به اسارت درآمدن 6 نظامی ارمنستانی که در تلاش برای عبور از مرز این کشور و اقدامات تحریک آمیز بودند، خبر داد. طبق اطلاعات باکو، نظامیان ارمنستانی مین‌های ضدنفر زیادی را در این منطقه نصب کرده‌اند تا به نیروهای آذربایجانی آسیب برسانند.

وزارت دفاع ارمنستان بازداشت سربازان این کشور در خطوط مرزی با آذربایجان را تأیید کرده، ولی اطمینان داد که این نظامیان در حال انجام وظایف مهندسی بودند که توسط نظامیان آذربایجانی محاصره شده و به اسارت گرفته شدند.     

انتهای پیام/