شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#واکسن#کووید#جدید

آیا نسل بعدی واکسن کووید 19 به شکل قرص است؟

ایرنا/محققان برای تسریع و تسهیل فرایند واکسیناسیون پاندمی کووید 19 در تلاشند تا نسل جدید این واکسن ها را به شکل قرص یا اسپری تنفسی تولید کنند.

واکسن های جدید کووید 19 کلید مقابله با پاندمی هستند، اما با وجود اثبات اثرگذاری این واکسن ها، استفاده از آن ها با چالش هایی همراه است.

تمام این واکسن ها به صورت تزریقی هستند و این موضوع برای شهروندانی که از سوزن ترس دارند، موجب تردید در استفاده از واکسن می شود. همچنین عوارض جانبی مانند تب، علایم شبیه به سرماخوردگی و درد در بازو دارند.

اکنون محققان به منظور تسریع و تسهیل فرایند واکسیناسیون در تلاشند تا نسل جدید این واکسن ها را به شکل قرص یا اسپری تنفسی تولید کنند.

پنج شرکت تولیدکننده واکسن، کار توسعه واکسن خوراکی را آغاز و دو شرکت مرحله اول آزمایش های بالینی را آغاز کرده اند. همچنین 13 شرکت داروسازی در تلاشند تا واکسن کووید 19 را به صورت اسپری تنفسی تولید کنند و تا کنون پنج شرکت مراحل اولیه آزمایش های بالینی را آغاز کرده اند.

به گفته متخصصان انتظار می رود تا سال 2022 میلادی اولین نمونه از این نوع واکسن ها به بازار عرضه شود. همچنین انتظار می رود نسل جدید واکسن ها در برابر انواع مختلف ویروس کرونا اثرگذار باشند.

البته بر اساس اطلاعات موجود، ممکن است نحوه ایمن سازی واکسن های خوراکسی و تنفسی با واکسن های موجود در بازار متفاوت باشد.

شرکت ImmunityBio که فرایند توسعه و تولید انواع مختلف واکسن کووید 19 از جمله کپسول های خوراکی و قرص های محلول در آب را آغاز کرده، یکی از شرکت هایی است که مجوز آغاز فاز اول آزمایش های بالینی را از سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت کرده است.

واکسن های این شرکت به گونه ای طراحی شده اند که هم پروتئین تاجدار بیرونی ویروس و هم پروتئین های درونی و پایدارتر ویروس را هدف بگیرند و در نتیجه علاوه بر پادتن ها، سلول های دارای حافظه B و سلول های T را در برابر ویروس کرونا فعال کنند.

به این ترتیب بدن به مدت طولانی تر و در برابر گونه های مختلف ویروس ایمن سازی می شود. این در حالی است که واکسن های تزریقی موجود در بازار تنها موجب فعال سازی پادتن ها در بدن می شوند.

شرکت Altimmune نیز فرایند تولید واکسن تنفسی کووید 19 را آغاز کرده است. واکسن این شرکت که با عنوان AdCOVID شناخته می شود به گونه ای طراحی شده که واکنش سیستم ایمنی نسبت به ان شامل تولید پادتن و فعال سازی سلول های T در مجاری تنفسی باشد.

با وجود این که در حال حاضر مشخص نیست میزان کارآیی واکسن های خوراکی و تنفسی تا چه حد به کارآیی واکسن های تزریقی کووید 19 نزدیک باشد، تجربیات پیشین از جمله تجربه تولید واکسن فلج اطفال نشان می دهد، بعد از تولید و عرضه واکسن های تزریقی، امکان تولید استفاده موفقیت آمیز از واکسن های خوراکی نیز وجود دارد.

منابع: پایگاه خبری بلومبرگ | پایگاه خبری گاردین