شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#سال گذشته#آتش

فرمانده یگان حفاظت منابع‌ طبیعی کشور:

سال گذشته بیشترین آتش‌سوزی جنگل‌ها به وقوع پیوست/ نقاط بحرانی زاگرس شناسایی شد/ بیشترین حریق در جنگل‌های استان فارس بود/ تخصیص بالگرد برای مهار آتش

به گزارش منیبان؛ هر ساله با گرمای هوا بخش قابل توجهی از جنگل‌های کشور در معرض حریق قرار می‌گیرند. سال گذشته هم بیشترین حریق در زاگرس به وقوع پیوست. در این شرایط می‌طلبد تا از هم اکنون برای مهار آتش سوزی‌ها و نگهداری از جنگل‌ها به عنوان ثروت ملی اقدامات مناسب از سوی مسئولان امر مدنظر قرار گرفته شود.

سرهنگ علی عباس نژاد، فرمانده یگان حفاظت منابع‌ طبیعی کشور گفت: برای مهار آتش سوزی‌ها از قبل برنامه ریزی شده است. یکی از اقدامات رایزنی برای اطفای حریق هوایی با وزارت دفاع است. امیداوریم طی سالجاری با اهتمام بیشتر به محیط زیست کمک کنند.

 او افزود: آمادگی در نیروها، آموزش‌ها و برگزاری مانور و هماهنگی با سایر مدیران استانی و مسئولان مربوطه در بحث اطفا حریق پیگیری شده تا ستاد مدیریت کشور با مدیریت بحران استان‌ها مکاتبه داشته و هماهنگی‌ها و هم افزایی‌ها را در دستور کار قرار دهند.

 عباس نژاد ادامه داد: کم و کیف تجهیزات اطفا حریق مورد بررسی قرار گرفته تا هر گونه کاستی برطرف شود. در این راستا دستگاه دمنده حریق و سایر تجهیزات هم تا هفته آینده در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد.

 فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی کشور با اشاره به احتمال وقوع آتش سوزی در 1400 گفت: آمادگی برای مهار حریق در جنگل‌ها وجود دارد. البته بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال جاری میزان آتش سوزی‌ها در مقایسه با سال گذشته کاهش پیدا می کند.

او ادامه داد: طی سال گذشته سطح مراتع پوشیده از جنگل بود اما در سالجاری به دلیل خشکسالی در جنگل‌ها و مراتع شاهد وضعیت بحرانی نیستیم.

عباس‌نژاد در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه در سال‌های اخیر دیرکرد در اختصاص بالگرد خسارت‌های متعدد را برای محیط زیست در مهار حریق به دنبال داشته است؟ تصریح کرد: سازمان محیط زیست بالگرد در اختیار ندارد، طبیعتا هماهنگ کننده بالگرد وزارت دفاع است. با برگزاری جلسات متعدد با وزارت دفاع هم خواستار کمک‌های به موقع هستیم. برای مهار حریق بالگرد اختصاصی نداریم بلکه از ارتش، وزارت دفاع، هوانیروز و ... بالگرد در اختیار سازمان قرار داده می‌شود.

جنگل‌های فارس حدود 37 درصد از سطح جنگل‌های زاگرس تشکیل شده است. فرمانده یگان حفاظت منابع‌ طبیعی کشور با بیان اینکه در سال گذشته بیشترین آتش سوزی در جنگل‌های استان فارس به وقوع پیوست، افزود: با تدبیر مدیر کل استان نیروهایی با عنوان «هنگ» منابع طبیعی اختصاص داده شده است. این نیروها در موقعیت‌های بحرانی به پوشش‌دهی محیط پرداخته و شاهد حضور به موقع نیروها خواهیم بود.

طی سال گذشته مناطق متعدد در جنگل‌های زاگرس تحت حریق قرار گرفت. عباس‌نژاد درباره نحوه مدیریت مناطق در معرض حریق ادامه داد: بر اساس آمار نقاط بحرانی شناسایی شده است. در این راستا استان‌ها توجیه شده تا به پوشش‌دهی بیشتر نقاط بحرانی بپردازند تا در صورت بروز حریق آمادگی کامل در بین نیروها برای مهار داشته باشند.

 او درباره جذب نیرو و تامین اعتبارات تاکید کرد: نیرو در اختیار داریم و در این زمینه باید همیاران را ساماندهی کرده و باید بهره گیری از توان بسیج سازندگی نیز در دستور کار قرار گیرد.

 فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی کشور درباره میزان آتش سوزی‌ها در سال‌های اخیر گفت: طی سال گذشته میزان آتش سوزی‌ها نسبت به سال‌های قبل افزایش قابل توجهی داشته است. حدود 30 درصد آتش سوزی ها در سال گذشته افزایش داشت.

عباس نژاد با اشاره به دلایل بروز حریق طی سال قبل عنوان کرد: عوامل انسانی حدود 95 درصد حریق در جنگل‌ها و مراتع بوده است این در حالی است که جنگل‌ها میراث گذشتگان است و باید در حفظ آن کوشا بود. برای مثال انداختن ته سیگار در طبیعت، روشن کردن آتش، انداختن زباله‌ها با انعکاس نور از عوامل آتش سوزی است و هموطنان باید به آن دقت کنند.

 او با بیان اینکه مردم در صورت مشاهده حریق در جنگل‌ها می‌توانند از طریق سامانه 139 و 1504  سازمان جنگل‌ها  را مطلع کنند، افزود: بی‌شک با اطلاع رسانی به موقع حضور عوامل اجرایی تسریع پیدا می‌کند.