شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#ترکیه#دولت#لیبی

پیشتازی کرونا در ترکیه و انتقاد مخالفان به حاتم بخشی دولت


پیشتازی کرونا در ترکیه و انتقاد مخالفان به حاتم بخشی دولت

منتقدان حزب حاکم معتقدند که صدور واکسن از ترکیه به لیبی و تونس و همچنین اختصاص بخش مهمی از درآمد کشور به برآورده کردن نیازهای مهاجرین سوری، یک سیاست غلط است و دولت باید به چنین اقداماتی پایان دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پیشتازی ویروس مهلک کرونا در ترکیه همچنان ادامه دارد و با وجود اتخاذ تدابیر جدید دولت ترکیه و اعلام منع تردد در اغلب شهرها، هنوز هم شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش آمار ابتلا و فوت، ادامه دارد.

 63 هزار مبتلا از 320 هزار تست 

بر اساس تازه ترین آماری که وزارت بهداشت ملی ترکیه در اختیار رسانه ها گذاشته، در 24 ساعت گذشته، باز هم رکورد تازه ای از میزان ابتلا به کرونا در ترکیه ثبت شد و جواب آزمایش 63 هزار و 82 نفر از 320 هزار شهروند تست شده، مثبت از آب درآمد. به عبارتی دیگر، تقریباً 1 نفر از هر 5 شهروندی که مورد آزمایش قرار گرفته، مبتلا به کرونا تشخیص داده شده است.

بنا به گفته مقامات بیمارستانی ترکیه، حالا در آزمایش ها، خبری از ویروس عادی نیست و انواع و اقسام ورژن های جهش یافته کرونا، مردم را در معرض خطر قرار داده اند و بیماران کرونایی، 57 درصد از کل ظرفیت تخت های بیمارستانی ترکیه را به خود اختصاص داده اند.

تاکنون در ترکیه 35 هزار و 320 بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند. شمار کل مبتلایان به عدد 4 میلیون و 150 هزار نفر رسیده و 3 میلیون و 592 هزار نفر نیز به بهبودی کامل دست یافته اند.

کشور ترکیه , کرونا ,

شاید یکی از مهم ترین مزیت های سیستم بهداشت و سلامت ترکیه در مواجهه با پاندمی یا بیماری همه گیر کرونا، تست های فراوان است. به نحوی که تاکنون در این کشور، 43 میلیون و 200 هزار تست انجام شده که اندکی بیش از نیمی از جمعیت ترکیه را شامل می شود.

در نتیجه با توجه به گستردگی و آمار بالای تست، میزان تشخیص هم بالا رفته و وزارت بهداشت ترکیه در حال حاضر تعداد تست در واحد شبانه روز را به رقمی بین 350 هزار تا 400 هزار تست رسانده است.

تدابیر جدید و تداوم مشکلات

اغلب متخصصین طب بر این باورند که شیوع گسترده کرونا در ترکیه و در شرایط فعلی، دو دلیل عمده دارد: نخست این که وزارت بهداشت با بدقولی فروشندگان چینی، آلمانی و روسی مواجه شده و نتوانسته همه واکسن های خریداری شده را وارد کشور کند.

دوم این که مردم، تمایل چندانی به مراعات پروتوکول ها، زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی ندارند.

کشور ترکیه , کرونا ,

یکی از موضوعات مهم در مورد مبارزه با کرونا، مکانیسم اتخاذ تصمیمات و ابلاغ قوانین است.

کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق معتقد است که «هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا در ترکیه» حالا دیگر یک نهاد علمی مسئول نیست، بلکه متشکل از گروهی است که فقط پیشنهاد و جمع بندی خود را ارائه می دهد، اما تصمیم نهایی با شخص رئیس جمهور است.

کلیچدار اوغلو در این مورد گفته است: «برای دانشمندان عضو هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا احترام قائلم. اما متاسفانه، آنان از خود اراده ای ندارند و دولت، به معنای واقعی کلمه، این دانشمندان را گروگان گرفته است. رئیس جمهور، برای اتخاذ تدابیر و اعلام مقررات و محدودیت ها، بر اساس تمایل و تشخیص فردی خود عمل می کند و کاری به توصیه دانشمندان ندارد».

اعتراض به اهدای واکسن به لیبی

سفر نخست وزیر دولت موقت وفاق ملی لیبی همراه با 5 معاون و 14 وزیر به ترکیه و امضای چند توافق نامه تجاری و سیاسی، نشان داد که ترکیه بر روی توسعه روابط با طرابلس، حساب ویژه ای باز کرده و متعاقب این سفر اعلام شد که ترکیه 150 هزار دُز واکسن کرونا را به لیبی اهدا کرده است.

ییلماز اُزدیل از روزنامه نگاران مشهور مخالف اردوغان که یادداشت های او در روزنامه پرشمارگان سوزجو و بین کمالیست ها، طرفداران فراوانی دارد، معتقد است که صدور واکسن از ترکیه به لیبی و تونس و همچنین اختصاص بخش مهمی از درآمد کشور به برآورده کردن نیازهای مهاجرین سوری، یک سیاست غلط است و دولت باید به چنین اقداماتی پایان دهد.

کشور ترکیه , کرونا ,

در همین حال، ابراهیم کراس از تحلیل گران روزنامه قرار نوشته است: «از دید برخی ها، کمک به لیبی، یک سنت حسنه است و ترکیه همواره طرفدار کار خیر و احسان بوده و 150 هزا دُز واکسن، چیزی نیست که بشود در مورد آن صحبت کرد. اما گروهی معتقدند که بسیار خنده دار است که از یک سو با خواهش و تمنا از چین واکسن بگیری و به جای مصرف داخلی آن را به لیبی بفرستی. مانند این است که در مسجد سلطان احمد گدایی کنی و پولی را که گدایی کرده ای، کمی آن سو، بین گدایان مسجد ایاصوفیا توزیع کنی! اما در هر حال، این رفتار نمادین، یک پیام ساده دارد. پیام چنین است: من صاحب دولت هستم، به هر جایی که صلاح بدانم و دلم بخواهد، واکسن می فرستم. مگر فراموش کرده اید، همان محموله نخست واکسن که به ترکیه رسید، تمام اعضای دفتر سیاسی حزب عدالت و توسعه، از آن استفاده کردند. پیام روشن است.»

اما مرال آکشنر رهبر حزب خوب و یکی از سران ائتلاف ملت گفته است: «مگر اردوغان دکتر است که در اتخاذ تدابیر نهایی، فقط حرف او را ملاک قرار می دهید؟ جناب اردوغان! وقتی که ملت ما محتاج به واکسن است و تخت برای بستری شدن پیدا نمی شود، چرا دست از نمایش و شُو سیاسی بر نمی داری؟ صدور 150 هزار دُز واکسن کرونا به لیبی، نمایش است.»

کشور ترکیه , کرونا ,

شواهد نشان می دهد که حتی بیماری همه گیر کرونا و خطرات آن برای سلامت مردم و اقتصاد کشور ترکیه، مانع از آن نشده که احزاب سیاسی، در مواجهه با این معضل ملی، صاحب یک دیدگاه مشترک باشند.

اتفاقاً بر اساس آن چه در رسانه های ترکیه و در مواضع رهبران احزاب مختلف دیده می شود، می توان به جرات گفت که چند و چون مبارزه با کرونا، هم برای حزب حاکم و ائتلاف جمهور و هم برای جبهه مخالفین و ائتلاف ملت، تبدیل به یک ابزار سیاسی شده است.

 

اتنتهای پیام/