شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#مذاکرات وین#بایدن

اولین موضع بایدن درباره مذاکرات وین

کدخبر: 406116
اقتصاد نیوز:رئیس جمهوری آمریکا از اینکه ایران به صورت غیر مستقیم تعامل برای بازگشت واشنگتن به برجام را ادامه داده است، ابراز خرسندی کرد و گفت قضاوت درباره این مذاکرات که هنوز جریان دارد، زود است.

به گزارش ایرنا، جو بایدن عصر جمعه در نشست خبری مشترک با یوشیهیده سوگا نخست وزیر ژاپن در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین و غنی‌سازی ۶۰ درصد اورانیوم در ایران، این پاسخ را مطرح کرد.

وی بدون اشاره به اینکه آمریکا نزدیک به چهار سال است به طور مشخص توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است و همچنان ادامه دارد، افزود: ما فکر نمی‌کنیم که این برای ایران مفید باشد که بگوید می‌تواند به غنی‌سازی ۶۰ درصدی برسد و خلاف توافق(هسته‌ای) است.

او  در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز گفت: «ما از این اقدام (غنی سازی ۶۰ درصد) حمایت نمی‌کنیم و فکر نمی‌کنیم که حرکت به سوی غنی سازی ۶۰ درصد مفید باشد  اما خرسند هستیم که ایران به توافق در مورد مذاکرات ادامه داده است».

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ما گرچه خوشحالیم که ایران برای بحث و گفت‌وگو، گفتگوهای غیرمستقیم با ما موافقت کرده است تا در مورد چگونگی حرکت به جلو و آنچه برای اجازه دادن به ما برای بازگشت به برجام مورد نیاز است، بحث شود.

بایدن اضافه کرد: اگرچه به اعتقاد من هرگز نباید از آن توافق، خارج می‌شدیم.

وی با این ادعا که مذاکرات بدون امتیاز دادن انجام شده است و آنها هم مایل به امتیاز دادن برای آن نبودند، گفت: بنابراین بحث‌ها جریان دارد و من فکر می کنم قضاوت در مورد اینکه نتیجه چه خواهد بود زود است. ما هنوز در حال صحبت هستیم.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نقض آشکار برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی دولت آمریکا، پس از یکسال صبر برای فرصت دادن به طرف‌های اروپایی به منظور جبران خسارات وارد شده به ایران، سر انجام در پنج مرحله به کاهش تعهدات برجامی اقدام کرد.

بر اساس قانون راهبرد رفع تحریم هم ایران، غنی سازی ۲۰ درصد را آغاز کرد اما از آنجا که رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از متحدان اصلی آمریکا در منطقه خاورمیانه که حمایت همه جانبه واشنگتن را دارد، خرابکاری تروریستی در سایت غنی‌سازی نطنز انجام داد، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت، سطح غنی سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد افزایش دهد.

آمریکا هیچ موضعی در قبال این حمله تروریستی که می‌توانست تبعات انسانی و زیست محیطی وحشتناکی داشته باشد، اتخاذ نکرد اما به سرعت درباره غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران اعلام موضع کرد.