شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#صدا و سیما#قائم#رسانه‌ها

گستره موضوع "نماز" به صدا و سیما می‌رسد / توسعه فضاهای اقامه نمازِ استان‌ها در دستور کار است


گستره موضوع "نماز" به صدا و سیما می‌رسد / توسعه فضاهای اقامه نمازِ استان‌ها در دستور کار است

قائم مقام ستاد اقامه نماز حمایت مادی و معنوی از ایده‌های خلاقانه در زمینه نماز و توسعه فعالیت‌های نماز در فضای مجازی، صدا و سیما و رسانه‌ها را از وظایف شورای اقامه نماز استان‌ و شهرستان معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، آیین‌نامه تشکیل شورای اقامه نماز از سوی ستاد اقامه نماز به مدیریت ستاد اقامه نماز  استان‌ها و شهرستان‌ها ابلاغ شد. موضوع این آیین‌نامه ابلاغ دستورالعمل شورای اقامه نماز است که شامل اهداف، سیاست‌گذاری‌ها و وظایف آن شورا است. 

سیداحمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامۀ نماز در این باره به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت: شورای اقامه نماز استان‌ها پیش از این یعنی در دورۀ قائم مقام اسبق ستاد وجود داشته است، اما آنچه اکنون اتفاق افتاده، چند تغییر است که عبارتند از 1ـ  تحول در شرح وظایف و مأموریت‌های ستاد نماز استان 2ـ ترکیب و وظایف شورای اقامه نماز در فرمانداری‌ها با ترکیب و وظایف ویژه 3ـ  آیین‌نامه شورای استان و شهرستان پس از مطالعات کارشناسی با مشارکت کارگروهی از ستاد اقامه نماز و و دستگاه‌های اجرایی و هیأت امنای ستاد اقامه نماز با امضای مشترک توسط وزیر کشور و رئیس ستاد اقامه نماز صادر شده است؛ به این معنا که هم گستردگی و هم وظایف و پشتوانه شورای اقامه نماز استان‌ها و شهرستان‌ها تقویت شده است.

وی دربارۀ وظایف شورای اقامه نماز استان‌ها گفت: اهم وظایف شورای اقامه نماز شامل این موارد است: 1ـ تدوین و تصویب سند جامع اقامه نماز استان و ابلاغ به مبادی ذیربط و پیگیری اجرای آن، شناخت و پایش مستمر وضعیت اقامه نماز به ویژه در مدارس و مراکز آموزش عالی استان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی 2ـ  پیگیری و نظارت بر اجرای تکالیف و مأموریت‌های حاکمیتی و قانونی هر یک از دستگاه‌های اجرایی در سطح استان شامل پیام‌های مقام معظم رهبری به اجلاس های نماز، آیین‌نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوب هیأت وزیران، توسعه طرح جامع اقامه نماز مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بخش نماز اسناد پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نقشه مهندسی فرهنگی کشور، اصول و سیاست‌های ابلاغی ستاد اقامه نماز کشور و ... نظارت و ارزیابی میزان تحقق برنامه‌ها و فعالیت‌های مصوب  ملی  ــ استانی سالیانه (توافق‌نامه‌ها) هر یک از دستگاه‌های اجرایی استان در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز. 

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ایجاد انسجام و وحدت رویه بین دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، نیمه دولتی و غیر دولتی استان به منظور هم‌افزایی در جهت ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز را از دیگر وظایف شورای اقامه نماز استان‌ها معرفی کرد و گفت: گسترش مشارکت مادی و معنوی مردم و ظرفیت نهادهای مردمی، بسیج و سازمان‌های مردم نهاد در امر اقامه نماز و توسعه معارف نماز، حمایت مادی و معنوی از ایده‌ها و فعالیت‌های نو و خلاقانه در زمینه نماز به ویژه در بین نسل نو، همانند توسعه فعالیت‌های نماز در فضای مجازی، صدا و سیما و رسانه‌ها و نیز تقویت و رونق بخشی به نماز مدارس و دانشگاه‌ها، سمن‌ها و تشکل‌های مردمی فعال در امر اقامه نماز از اهم وظایف شورا است. 

زرهانی با تأکید بر حمایت مادی و معنوی از برنامه‌ها و فعالیت‌های اقامه نماز استان به ویژه برگزاری جشنواره‌ها و اجلاس‌های استانی و شهرستانی نماز، نظارت بر تحقق جانمایی و احداث مساجد و نمازخانه‌ها در پروژه‌های عمرانی استان و نیز برنامه‌ریزی به منظور توسعه فضاهای اقامه نماز براساس طرح آمایش مساجد و نمازخانه‌های استان جهت رفع کمبودها و نیازها را از دیگر وظایف شورای اقامۀ نماز معرفی کرد. 

قائم مقام ستاد اقامۀ نماز حمایت مادی و معنوی از خیرین مسجد ساز و نمازخانه ساز،  نظارت و پیگیری اجرای مصوبات شورای اقامه نماز استان و شهرستان، پیش‌بینی و تأمین سازوکار مناسب جهت جلب و جذب منابع مالی، امکانات و تجهیزات مورد نیاز تحقق برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط به نماز در استان و نیز بررسی و اظهار نظر نسبت به موضوعات، طرح‌ها و گزارش‌های ارجاعی از سوی ستاد مرکزی اقامه نماز را از جمله وظایف آن شورا معرفی کرد. 

زرهانی یکی از راهبردهای جدید و مشترک وزارت کشور و ستاد اقامه نماز را ارزشیابی سالانه از کارنامه استانداران و فرمانداران در ترویج معارف نماز و اهتمام در برپایی این فریضه الهی معرفی کرد و افزود: در این باره گام اول را برداشته‌ایم و در پایان سال 99 با ارزشیابی دو جانبه و بر اساس معیارهایی  از 10 استاندار و 10 فرماندار برتر نمازی با اهدای  لوح تقدیر مورد قدردانی وزیر کشور و رئیس ستاد اقامه نماز قرار گرفته‌اند و این سیاست در سنوات آینده ان‌شاءالله تداوم می‌یابد.

وی امتداد دادن به ستاد اقامه نماز در شهرستان‌ها و شهرها و مناطق پر جمعیت را از مهم‌ترین برنامه‌های ستاد اقامه نماز دانست و گفت: این حرکت از ابتدای سال 1400 با حمایت حوزه‌های علمیه، ائمه جمعه و مدیران ارشد استان‌ها شهرستان‌ها آغاز شده است. باتوجه به نقش بازدارنده نماز از ارتکاب معاصی و تطهیر فضای جامعه، گسترش دایره حضور ستاد اقامه نماز در جای جای کشور آثار سازنده‌ای به ارمغان می‌آورد.

زرهانی ادامه داد: کمک دیگری که این شوراها می‌توانند انجام دهند، مشارکت فعال در تدوین سند تحول ستاد اقامه نماز در افق 1401 الی 1420 است. ویرایش اول این سند در اواخر سال 1399 به یاری همکاران در ستاد اقامه نماز و دستگاه‌های اجرایی تهیه شده است که نیاز به بازخوانی و اصلاح و تکمیل دارد. تلاش حجت‌الاسلام قرائتی در این جهت است تا باتوجه به آیه شریفه  الَّذینَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ از همه تمکن علمی و مدیریتی کشور برای اقامه نماز و معرفی فرهنگ آن، بهره‌برداری شود.  تجدید حیات و نوسازی شورای اقامه نماز استان‌ها و شهرستان‌ها براساس پیام‌های و رهنمود ولیّ امر مسلمین به اجلاس سراسری نماز در سه دهه گذشته انجام گرفته است. در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به اجلاس سیزدهم سراسری اقامه نماز تأکید ویژه‌ای بر ضرورت  ارزشیابی از عملکرد دستگاه‌های دولتی شده است. در دوره جدید از ظرفیت و امکانات شوراهای اقامه نماز استان‌ها و شهرستان‌ها برای سنجش کارنامه مدیران استفاده بهینه  می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اسامی اعضای شورای اقامۀ نماز استان‌ها و شهرستان‌ها به شرح ذیل است: 
استاندار، نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز استان، مدیر ستاد اقامه نماز استان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، رئیس مجمع نمایندگان استان، فرماندار مرکز استان، مدیر کل آموزش و پرورش، مدیر کل صدا و سیما، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل تبلیغات اسلامی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه، مدیر کل ورزش و جوانان، فرمانده سپاه استان، مدیر کل راه و شهرسازی، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، مدیر کل ارتباطات و فناروری استان، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت، رئیس مرکز رسیدگی به مساجد استان، مدیر کل دادگستری، رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان، شهردار مرکز استان و دو نفر از فعالان و خادمان استان یا مسئولین سمن‌های فعال در حوزه نماز استان و شهرستان. 

انتهای‌پیام/