«سعید شریعتی»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، درباره کاندیداتوری برخی چهره ها برای انتخابات ۱۴۰۰ اظهار کرد:  تعلیق در انتخابات ریاست جمهوری دلایل مختلفی دارد. مکانیزم های انتخاباتی در ایران به گونه ای است که به دلیل بحث نظارت استصوابی انتخابات دو مرحله ای داریم، یعنی اول شورای نگهبان انتخابات را انجام می دهد و بعد مردم در نتیجه انتخاب شورای نگهبان، انتخابات خود را برگزار می کنند. این نوع نظارت همواره انتخابات را تا روز اعلام صلاحیت ها در تعلیق نگه می دارد و هیچ چیز شفافی نمی توان در  این مورد گفت. سال 96 در فروردین ماه صحبت از ردصلاحیت دکتر روحانی جدی بود یعنی رئیس جمهور مستقر هم معلوم نبود تایید صلاحیت می شود یا نه. 

او عنوان کرد: در ادواری که چهره های برجسته و درجه یک کاملا شناخته شده که حرف و حدیثی هم چندان پشت سر آنها نیست اعلام آمادگی نکنند سرنوشت انتخابات خیلی مشخص نیست. در مورد انتخابات 1400 دو مسئله وجود دارد یکی در واقع پیوند خوردن تصمیم و اراده رجال سیاسی و کسانی است که توانمندی اداره کشور را در موقعیت ریاست جمهوری می بینند. همچنین نسبت به تصمیماتی که در مورد سیاست خارجی کشور و حل مسئله برجام گرفته می شود این تصمیم گیری برای رجال سیاسی در این سطح در تعلیق و ابهام قرار دارد.

شریعتی ادامه داد: کسی که می خواهد سکان کشور را در دست بگیرد باید یک چشم اندازی داشته باشد که این بحران حل‌ می شود یا نمی شود، آیا راه برون رفتی از این بحران وجود دارد یا نه تا بتواند تصمیم بگیرد. از این هفته یک بارقه هایی از امید برای حل مسئله یا بازگشت به برجام و رفع تحریم ها به وجود آمده که انتظار می رود مقداری از این ابهامات کم کند.

او خاطرنشان کرد: دلیل سوم هم بحث های ناشی از پاندمی کرونا و تضعیف اقتصاد است که دغدغه مردم را خیلی متوجه عرصه سیاسی نمی کند و باعث می شود در عموم موضوع انتخابات به موضوع داغ و پر هیجان تبدیل نشود اما همه این ها به معنی این نیست، ما بتوانیم قاطع اظهارنظر کنیم که مردم در انتخابات شرکت نمی کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: روندهای پیمایش های عمومی که در بررسی میزان توجه مردم به مقوله انتخابات صورت گرفته، نشان می دهد روند مشارکت مردم بیشتر شده و تفاوت قابل توجهی با نظرسنجی های آذرماه دارد. من فکر می کنم بحث هایی که در هفته آینده اتفاق می افتد، فضای سیاسی کشور داغ تر می شود و توجه مردم به مسئله انتخابات بیشتر خواهد شد.

او متذکر شد: اینکه لفظ توجه را عامدانه به کار می برم و نه مشارکت را چون دو معنا و قابل تفکیک هستند. یعنی مردم به موضوع انتخابات می پردازند اما اینکه در انتخابات شرکت خواهند کرد منتظر خواهند ماند که ببینند سبد رقابتی انتخابات چگونه است. اگر انتخابات معنادار نباشد و یک انتخابات یک طرفه بخواهد برگزار شود برخورد مردم با انتخابات چیزی شبیه انتخابات مجلس در سال 98 خواهد بود.

شریعتی ادامه داد: بین گزینه های مطرح شده برای انتخابات هیچکدام مناسب ریاست جمهوری نیستند به این دلیل که هیچکدام مطرح نیستند؛ فعلا نظامیان جلو آمده اند. مطهری با مجموعه مواضع سیاسی و اجتماعی در کلاب هاوس  که بازتاب جدی داشت بیان کرد برای رئیس جمهور نشدن حرف می زند، هرچند او‌ تایید صلاحیت نمی شود.۹